staraczka_22
Fanka BB :)
Dziewczyny a wiecie czy przy clo zawsze bierze się duphaston? Czy mimo dobrego wyniku progesteronu też trzeba brać?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hahaha według aplikacji 13.12 ale nie miałam żadnych objawów owulacji w tym miesiacuNo to najpierw trzeba wiedzieć kiedy była owulacja, a ja raczej nie wiem kiedy mialas owulacje![]()
Nie zawsze ale zazwyczaj przepisują. W ogóle lekarze chyba traktują dupka jak lek na wszystkoDziewczyny a wiecie czy przy clo zawsze bierze się duphaston? Czy mimo dobrego wyniku progesteronu też trzeba brać?
U mnie też szykuje się dokładnie w tym terminieU mnie z wyliczeń owulka przypada w sylwestratakże do roboty!
![]()
Dostałam dzisiaj Clo pierwszy raz, Dupka nie, bo nie mam z progiem problemu. Więc to chyba nie reguła. Zresztą ginekolog mi powiedział, że w pierwszej kolejności powinno się próbować podbić progesteron przez poprawienie pierwszej fazy cyklu i owulacji a nie przez ładowanie od razu progesteronu w tabletkach.Nie zawsze ale zazwyczaj przepisują. W ogóle lekarze chyba traktują dupka jak lek na wszystko![]()
Bo ja właśnie też brałam clo i doszło do owulacji ale nie dostałam duphastonu bo gin chce najpierw zobaczyć mój fizjologiczny poziom progesteronu i tak się zastanawiam, czy to dobrze, ze go nie mam czy niedobrzeDostałam dzisiaj Clo pierwszy raz, Dupka nie, bo nie mam z progiem problemu. Więc to chyba nie reguła. Zresztą ginekolog mi powiedział, że w pierwszej kolejności powinno się próbować podbić progesteron przez poprawienie pierwszej fazy cyklu i owulacji a nie przez ładowanie od razu progesteronu w tabletkach.
tsh 3,2 pomyłkaHej dziewczyny. Mam wynik badania TSH 3.8. niby jest w normie ale czytałam że przy staraniach powinna być niższa niż 2. Czy myślicie że to może utrudniać zajście w ciążę? Myślicie że lekarz przepisze mi jakieś leki czy raczej skieruje to endokrynologa?
Najlepiej zbic trochętsh 3,2 pomyłkaźle zapisałam.
Dupek może mieć skutki uboczne dla ewentualnej ciąży i przepisywanie go gdy nie jest potrzebny wcale nie jest takie dobre. Więc ja był zaufała lekarzowi i niech zobaczy najpierw co i jakBo ja właśnie też brałam clo i doszło do owulacji ale nie dostałam duphastonu bo gin chce najpierw zobaczyć mój fizjologiczny poziom progesteronu i tak się zastanawiam, czy to dobrze, ze go nie mam czy niedobrzeraczej nie miałam problemu z progiem ale dużo czytałam, ze wiele osób miało właśnie połączenie clo + duphaston.