reklama

Staraczki 2022

Dzisiaj mam dzień rozkmin. Patrzcie. Jak do zapłodnienia dochodzi w dniu owulacji, a do zagnieżdżenia dopiero co najmniej 6 dni później, ale samo zagnieżdżenie też trwa kilka dni i finalnie może się skończyć nawet tuż przed miesiączką. To kiedy beta zaczyna rosnąć? W dzień kiedy zlepek komórek "wgryza" się w endometrium czy dopiero tego ostatniego dnia zagnieżdżenia jak już się na dobre tam umiejscowi? Na logikę chyba pod koniec, bo inaczej skąd zalecenie żeby test ciążowy robić dopiero w dniu miesiączki?
Przed finałem zagnieżdzenia już jakąś tam betę wydziela ale zaczyna się podwajać dopiero jak cały proces się zakończy dlatego lekarze tak zalecają.
Edit: Czyli reasumując jeżeli kobieta ma fazę lutealną 12dniową to taki test może wyjść pozytywny dopiero w dniu @ jeśli samo zagnieżdzenie też trwało kilka dni

reklama
Nawet nie wiem :O najczęściej to ja po prostu robię badania na własną rękę i płacę. Ale już mi się odechciało, jak mam ten pakiet. I po prostu mówię, ze się staram i nie wychodzi i że chciałabym zbadać i że ginekolog prowadzący zaleca. I raz dostaję raz nie xD
Bo w tych prywatnych pakietach niepłodność jest wyłączona z zakresu świadczeń. Ale np w regulaminie PZU Zdrowie mam napisane że honorują skierowania na badania wystawione przez lekarzy, którzy z PZU Zdrowie nie mają nic wspólnego. I zamierzam to wypróbować, od marca będę mieć pakiet. Bo z kliniki dostaje skierowania na piśmie tylko że muszę za te badania płacić. A tak to pokażę skierowanie i zamierzam się domagać z pakietu :D.

Przed finałem zagnieżdzenia już jakąś tam betę wydziela ale zaczyna się podwajać dopiero jak cały proces się zakończy dlatego lekarze tak zalecają.
Edit: Czyli reasumując jeżeli kobieta ma fazę lutealną 12dniową to taki test może wyjść pozytywny dopiero w dniu @ jeśli samo zagnieżdzenie też trwało kilka dni
Czyli w takim razie może być tak, że testy zaczną wychodzić w dniu okresu, ale nie jest to wtedy późne zagnieżdżenie tylko normalne, ale tak długo trwało? : D

Podobno Beta tworzy się już wcześniej natomiast jeszcze nie przenika do krwi kobiety. Przy próbie implantacji może osiągać wyniki typu 1 czy 2 i zdarza się, że już testy ciążowe pokazują jakieś ślady. Natomiast miarodajna zaczyna być dopiero po zakończeniu implantacji
Dzisiaj mam dzień rozkmin. Patrzcie. Jak do zapłodnienia dochodzi w dniu owulacji, a do zagnieżdżenia dopiero co najmniej 6 dni później, ale samo zagnieżdżenie też trwa kilka dni i finalnie może się skończyć nawet tuż przed miesiączką. To kiedy beta zaczyna rosnąć? W dzień kiedy zlepek komórek "wgryza" się w endometrium czy dopiero tego ostatniego dnia zagnieżdżenia jak już się na dobre tam umiejscowi? Na logikę chyba pod koniec, bo inaczej skąd zalecenie żeby test ciążowy robić dopiero w dniu miesiączki?

U mnie tak jak przewidywałam dziś pik 😎

Załączniki

• 77222366-8afa-4ead-8f33-1b7585c9c335.jpg
    77222366-8afa-4ead-8f33-1b7585c9c335.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 104
reklama
Podobno Beta tworzy się już wcześniej natomiast jeszcze nie przenika do krwi kobiety. Przy próbie implantacji może osiągać wyniki typu 1 czy 2 i zdarza się, że już testy ciążowe pokazują jakieś ślady. Natomiast miarodajna zaczyna być dopiero po zakończeniu implantacji
Dzięki, dobrze mi to zrobiło na mózg :) pytam, bo po wczorajszym okresie oczywiście ani śladu, w ogóle nie czuje się na okres i boję się, że to te późne zagnieżdżenie i już świruję. Wszystko przez tę tiktoki głupie xD tam laski wrzucają test robiony 8dpo albo nawet 7dpo pozytywny i hurra ciąża, a ja wczoraj 11dpo i nic to od razu myślę, że coś już poszło nie tak. A pewnie to inozytol mi tak miesza z hormonami, że się inaczej czuję i jestem podejrzliwa, a jutro dostanę normalnie okres 😂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry