reklama

Staraczki 2022

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które biorą coś na zbicie prolaktyny (mam na myśli te leki, które bierze się codziennie). Ile przed kontrolnym badaniem prolaktyny odstawiacie (onile w ogóle) lek?
Ja nie zdążyłam zbadać bo zaszłam, teraz nie biorę, ale przy okazji najbliższych badań kontrolnie zbadam, bo druga gin była zdziwiona że biorę przy takich wynikach, no u mnie mógł być zbieg okoliczności no i gin mi przepisał. Ale teraz znów raczej nie będę brać. A jakbym badała podczas brania, to pewnie noc przed badaniem bym po prostu nie wzięła.
No ja też się zdziwiłam, że nie odczuwasz żadnych skutków ubocznych 😂 mi jest niedobrze, słabo, boli mnie głowa i czasem jakiś rzyg się zdarzy 🙈
Ja czułam tylko suszę w nosie że musiałam nawilżać, ale mam lek z tej wyższej półki bo były braki u mnie w aptekach.
Dostałam info od lekarza, że przy Lametta (letrozol) trzeba brać dupka w II części cyklu, nawet jeśli nie zamierzam się w nim starać. Miałam przepisany w ramach cyklu stymulowanego (który chyba był przepisany za szybko, zamierzam w przyszłym cyklu poobserwować naturalne pęcherzyki).
Ja też miałam brać po stymulacji w drugiej połowie cyklu, trochę chyba żeby być obstawiona full, a w pierwszej ciąży miałam dość niski, ale chyba wynikało to ze złe rozwijającego się zarodka.

Hej dziewczyny [emoji4] przyjmiecie mnie do swojego grona? 3 lata temu byłam na innej grupie staraczkowej i super to wspominam [emoji4]
Teraz tak nieśmiało, ale chyba jesteśmy z mężem gotowi na kolejną pociechę [emoji6]
Dziś u mnie 13 dzień cyklu[emoji6]
Nie mam narazie strasznego parcia na ciążę, ale latka lecą i nie ma, co tego odkładać[emoji2957] Zresztą u mnie to jakoś szybko nie przychodzi[emoji2368] Z synem udało się w 13 cyklu i to dopiero jak straciłam nadzieję, że w końcu zajdę w ciążę, tak jakoś przewrotnie to wyszło. Także mam na pokładzie 2,5 latka. Z założenia drugie miało być po roku, ale syn jest z tych, co nie lubią spać [emoji2957]
Dopiero od jakiegoś czasu w miarę przesypia noce, choć są i takie, że się jeszcze i 2 razy potrafi obudzić. Do roczku to po 6-7 razy w nocy się budził więc wizja kolejnego dziecka mnie jednak przerażała i ostudziła moje wcześniejsze zapędy[emoji1787]
Cześć 😄 też niedawno dołączyłam do grupy i widzę, że dziewczyny są mocno zaawansowane więc na pewno jeśli będziesz miała pytania to znajdziesz tu odpowiedzi. Aktualnie mam 18 dc i na bank skończy się @, a starania można powiedzieć, że od stycznia aczkolwiek z doskoku , dopiero teraz biorę się za to na serio. Wlasnie jestem w trakcie dostosowywania leków, bo niestety ale mam nadciśnienie więc u mnie problemem może nie być same zajście, a donoszenie ale jestem dobrej myśli. Mam już testy owu, leki działają, czuje się bardzo dobrze więc jak wszystko pójdzie dobrze to od następnego cyklu celuje w płodne 🙃 a u Ciebie jakie plany? Za pierwszym razem udało Ci się bez wspomagania?

Dziękuję takich informacji mi było trzeba :D jak tam Twoja druga beta?
Chyba ok :) 995, nieco nad średnią więc jestem spokojniejsza,ale na tym etapie wszystko się jeszcze może wydarzyć..

Załączniki

• Screenshot_20220309-150325_Chrome.jpg
    Screenshot_20220309-150325_Chrome.jpg
    366,2 KB · Wyświetleń: 94
To, że ktoś walczy z niepłodnością nie znaczy, że "coś z nim nie tak".
Jeśli chodzi o indukcję owulacji to domyślam się, że mowa po prostu o stymulacji, a tą miała większość z nas.
Przypomnij jakieś badania za Tobą i jak nasienie partnera?
18 cykl nieudanych starań za mną, @ sie zaczyna rozkręcać, a ja myślę co ze mną nie tak

Hej dziewczyny [emoji4] przyjmiecie mnie do swojego grona? 3 lata temu byłam na innej grupie staraczkowej i super to wspominam [emoji4]
Teraz tak nieśmiało, ale chyba jesteśmy z mężem gotowi na kolejną pociechę [emoji6]
Dziś u mnie 13 dzień cyklu[emoji6]
Nie mam narazie strasznego parcia na ciążę, ale latka lecą i nie ma, co tego odkładać[emoji2957] Zresztą u mnie to jakoś szybko nie przychodzi[emoji2368] Z synem udało się w 13 cyklu i to dopiero jak straciłam nadzieję, że w końcu zajdę w ciążę, tak jakoś przewrotnie to wyszło. Także mam na pokładzie 2,5 latka. Z założenia drugie miało być po roku, ale syn jest z tych, co nie lubią spać [emoji2957]
Dopiero od jakiegoś czasu w miarę przesypia noce, choć są i takie, że się jeszcze i 2 razy potrafi obudzić. Do roczku to po 6-7 razy w nocy się budził więc wizja kolejnego dziecka mnie jednak przerażała i ostudziła moje wcześniejsze zapędy[emoji1787]
No siemano :) wbijaj do nas. Chociaż życzę Ci szybkiego przejścia na watek dla mam :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry