reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja muszę poczytać o tej trombofilia. Póki co jestem zdołowana, przeraża mnie to wszystko. Chce działać a na razie nie mogę dopóki nie będę mieć wizyty
Trombofilia jak się już ma diagnozę, zazwyczaj jest dość łatwa do utrzymania w ryzach na tyle by ciąże bezpiecznie donosić.
Chyba że się ma skaze krwotoczną jak ja, u mnie leczenie trombofili w zasadzie nie wchodzi w grę.

Jakie to kalki językowe?
W hiszpańskim są dość zabawne bo np "mam siku" zamiast che mi się sikać, "mam głód", "mam pragnienie" "jadę z samochodem" 😁 itp. No i widzę że @Madame JS wspomniała o klasyku "wziąc autobus" ale to chyba się juz spolszczylo bo w sumie mi sie zdarza tak powiedziec 🙈🙈🙈
Cześć dziewczyny, miłej niedzieli :)
U nas się trochę rozpogodziło, wiec może zaliczymy jakiś wypad rowerowy a tak to planuję już tylko odpoczywać ;)

A w temacie języków, jakimi językami Wy się posługujecie? Ja znam biegle angielski w mowie i piśmie, rosyjski i francuski rozumiem, coś tam powiem ale nie napiszę - uczyłam się ich w gimnazjum i liceum ale to było 15-20 lat temu 🙈 no i znam kilka zwrotów po hiszpańsku, glownie zaczerpniętych z seriali, filmów i podstawowych zwrotów wyuczonych na wakacjach 😀 chciałabym doszlifować francuski i nauczyć się hiszpańskiego, może kuedys włoski? Ogólnie kocham języki i bardzo szybko je przyswajam, szkoda, ze z matematyką nigdy nie szło mi tak dobrze 😅
Ja mówię biegle po angielsku i pracuje 2 tym języku. Hiszpański zaawansowane ale jestem samoukiem wiec zdarzają mi się błędy, katalonski rozumiem ale nie mówię, francuski podstawy ale się dogadam.
Uczyłam sie kiedys niemieckiego ale już prawie nic nie pamiętam 🤷🏽‍♀️

Ja miałam łacinę 3 lata w liceum i pol roku na studiach, ale na studiach to była porażka a szkoda
Ja miałam francuski trzy lata w LO i nawet alfabetu nie znam 🙄🙄🙄 żenujące to jest, człowiek czegoś by się nauczył, liznął chociaż podstawy a n-ciel dawał nam klasówki do domu jako prace domowe i na następnej lekcji te same klasówki były już oficjalnymi klasowkami. Wszystkiego musiałam uczyć się sama.
Ja bym pojechała z tłustą byle zdążyć jak szybko zamykają! Zresztą ja mam wywalone co ludzie o mnie myślą, mogłabym i w tłustej głowie (która z reguły mi się nie zdarza) i w dresach i za dużej bluzie, czasem tak do sklepu chodzę :D
Ja tez 😆 zdecydowanie nie jestem z tych które robią full make up do biedronki i jak spotkam w niej kumpelę wymuskaną od stop do głow to szok, ona gwiazda a ja taki kopciuch 😀

Mało, ale zobaczymy jak przyrost

Załączniki

• IMG_0473.jpg
    IMG_0473.jpg
    94,4 KB · Wyświetleń: 181
reklama
Ile dpo? Proga robiłaś?
11 dpo, albo 10dpo. Przyjęłam, że owulka była 18.05, ale mogła być też 19.05 bo 20.05 było już ciałko żółte. Proga robiłam, ale wiecie, że poczekam bo dopiero jutro wyruszy do Wrocławia. Podchodzę ostrożnie, ale już trochę lepiej bo przy biochemię miałam słabą kreskę i betę 13 dopiero 13dpo

Do góry