reklama

Staraczki 2023

• Starter tematu Starter tematu użytkowniczka 212
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Właśnie czytam "Niepłodność2" prof. Laudańskiego i jest tam napisane, że przyjmowanie proga w drugiej fazie cyklu może poprawić stosunek LH do FSH.
Ciekawa jestem jak po roku brania dupka ten stosunek się zmienił u mnie i czy w ogóle. Czekam na okres i w 3 dc zrobie badania
Dziewczyny a powiecie mi bo ja zielona jestem po co się bada ten stosunek LH do FSH? Jeśli nie jest on bliski jednego tzn, że są jakieś ogólne zaburzenia owulacji czy coś innego? Można wtedy zajść w ciążę tylko trudniej utrzymać? Niby czytam w necie ale nie do końca czaje 🙈

reklama
Dziewczyny a powiecie mi bo ja zielona jestem po co się bada ten stosunek LH do FSH? Jeśli nie jest on bliski jednego tzn, że są jakieś ogólne zaburzenia owulacji czy coś innego? Można wtedy zajść w ciążę tylko trudniej utrzymać? Niby czytam w necie ale nie do końca czaje 🙈
Jeżeli jest wysoki to chyba może oznaczać PCOS, a niski problem z przysadką..?

ja właśnie dzisiaj dostałam okres 😂
najbardziej mi pasuje jutro, ciekawe czy 2 dc może być na badania ? 🤔
Ze mnie leje się za przeproszeniem jak z wiadra, tez zrobię w sobotę 🤷🏻‍♀️ Będzie to musiało wystarczyć, inaczej nie będzie a nie chce mi się czekać kolejnego miesiąca :) zreszta lekarz mnie wczoraj zagrzał, bo miałam mieć teraz po immunosupresji 3 cykle stymulowane, bo tyle te leki działają, a on stwierdził, ze skoro teraz była owulacja to może i w kolejnym cyklu tez będzie naturalna i mi nie dał leków bo musi sprawdzić 😡😡😡 wiec jeśli to był jednorazowy wybryk to jestem jeden cykl w plecy, masakra. Wiec w dupie już mam wszystko bo wiem, ze i tak się nie uda

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry