• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2023

• Starter tematu Starter tematu użytkowniczka 212
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Karolina, 31 lat i mąż 33 lata.
Staramy się od lutego 2021 o pierwsze dziecko.
Za nami badania ogólne, hormonalne, Krzywe cukrowe i insulinowe, wykryte Hashimoto - dawka Eutyroxu 37,5 mg, drożność jajowodów, monitoring cyklu. Owulacje własne, badania nasienia w normach (morfologia 8%, duża koncentracja, plemniki ruchliwe 65%)
W styczniu w przypadku braku ciąży naturalnej lekarz zaproponował stymulację. Nigdy nie widziałam 2 kresek.
W trakcie 21cs.
a skąd lekarz wpadł na stymulację, jeśli masz swoje owulki? Jestem ciekawa jak to ma pomóc…

reklama
Cześć wszystkim! Witam się i ja :-)
Oto moje staraczkowe kalendarium...

2019 - badania hormonalne przed staraniami, podwyższone TSH, endokrynolog

2020 - oficjalny początek starań; monitoring, lewotyroksyna 25

07/2021 - klinika niepłodności: badanie nasienia OK, badania hormonalne OK
09/2021 - sono HSG: drożność - wynik niejednoznaczny, USG 3D - polip macicy
11/2021 - ablacja polipa; HSG 🏥

01/2022 - IUI nr 1❌
02/2022 - IUI nr 2❌
06/2022 - IUI nr 3❌
08/2022 - początek procedury IVF 💊💉
09/2022 - punkcja: 09.09; świeży transfer: 14.09 + 3x ❄️; 28/09: beta➕
10/2022 - USG 💓
11/2022 - poronienie zatrzymane 10+0, zabieg 🏥

Na początku 2023 roku mam zamiar podejść do kolejnego transferu...

🤞 🤞 🤞 🍀 za nas wszystkie!

Cześć! :) może nie będę się zbytnio udzielać ale się przywitam .

Starania o 3 dziecko .
2 dzieci ze mną 2 poronienia

Jestem staraczka od 2019 roku :)
U partnera nasienie w miarę , plemniki spowolnione .

Jestem kilka dni po droznosci - prawy jajnik nie drożny , lewy przeszedł z oporem.
W tym miesiącu owu z prawego czyli nie drożnego jajnika :)

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki !

W głowie mi się nie mieściło na początku starań że w 2023 nadal tu będę. :)

Jestem mocno na krawędzi po ogłoszeniu kolejnej ciąży w towarzystwie i mam po dziurki w nosie lekarzy, za chwilkę usiądę i rozpisze sobie leczenie na własną rękę. Gdybym miała w domu ovitrelle to nie poszłabym do lekarza przez najbliższe 3mce 🙄 mam w domu euthyrox, bromocorn i castagnus, glucophage chyba 3 opakowania, duphaston i progesterone besins. Chyba nie umrę jak se to sama porozpisuje?🤔

Cześć! :) może nie będę się zbytnio udzielać ale się przywitam .

Starania o 3 dziecko .
2 dzieci ze mną 2 poronienia

Jestem staraczka od 2019 roku :)
U partnera nasienie w miarę , plemniki spowolnione .

Jestem kilka dni po droznosci - prawy jajnik nie drożny , lewy przeszedł z oporem.
W tym miesiącu owu z prawego czyli nie drożnego jajnika :)

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki !

W głowie mi się nie mieściło na początku starań że w 2023 nadal tu będę. :)
Mi się nie mieściło jak zakładałam staraczki 2022, że staraczki 2023 też zakładam.. ciekawe czy 2024 też założę

reklama
Jestem mocno na krawędzi po ogłoszeniu kolejnej ciąży w towarzystwie i mam po dziurki w nosie lekarzy, za chwilkę usiądę i rozpisze sobie leczenie na własną rękę. Gdybym miała w domu ovitrelle to nie poszłabym do lekarza przez najbliższe 3mce 🙄 mam w domu euthyrox, bromocorn i castagnus, glucophage chyba 3 opakowania, duphaston i progesterone besins. Chyba nie umrę jak se to sama porozpisuje?🤔
Ze zwykłej przyzwoitości muszę napisać, że leki bierze się po konsultacji z lekarzem :D ale... nikt nie może Cię zatrzymać :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry