reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2023

a co w takim razie pomaga? Z morelami to też ściema? Póki pauzuje to może będę tuczyć endometrium 🐷
z takich żywnościowych rzeczy to te morele, migdały, orzechy brazylijskie i włoski, jajka (żółtka), kiełki. Endo lubi też buraki. Do tego ćwiczenia, najlepiej kardio, bo one generalnie zwiększają ukrwienie

reklama
ja miałam estradiol 39 w 2 dc i pytałam gina czy nie za niski, a on powiedział, że jest dobry i że on rośnie. Wiem dzięki @lady_in_blue, że w okolicy owu powinien mieć 200 😁
W 2-5dc to niby ideolo poniżej 60. Niski jest ok.
W okresie owulacji po 200 na każdy dojrzały pęcherzyk. Potem poziom spada.
mam za wysoki estradiol (teraz w 3dc 159 🤷‍♀️) i endometrium, które lubi się w wersji slim. Ale z problemów z odchudzonym endometrium mam nadzieję, że wychodzę, bo w tym cyklu mam już 6,5mm (🤩), a w 14dc zeszłego cyklu miałam 3,7mm, więc już niebo a ziemia
"Endometrium w wersji slim" ♥️😘
dziewczyny dziś gin mi tłumaczył na czym polega drożność. Trochę się przeraziłam, bo z tego co zrozumiałam polega to na nacieciu brzucha w dwóch miejscach i wprowadzeniu kamerek, następnie przez pochwe wlewany jest płyn i obserwują czy przelatuje przez jajowody. Coś jeszcze wspomniał o pępku, że przez niego się coś wprowadza (?). Miał ktoś? Zostają jakieś blizny po tym ?
To co opisujesz to laparoskopia.
Drożność można zrobić też całkowicie nieinwazyjnie jakby co.
a jeżeli chodzi o to, czym to skutkuje w kontekście endo, to mi Lady in blue wykminilam, że estradiol rośnie w trakcie cyklu. I endometrium też. Więc jeżeli ja mam wysoki estradiol już na starcie, to on nie rośnie aż tak, więc i endo stoi w miejscu. Ja to sobie wyobrażam tak, że estradiol stoi w miejscu, a endometrium strzela focha i mówi "pierdolę, bez estradiolu nie idę"
Albo "pierdolę, nie ma sensu się starać jak estradiol już tak wysoko" :D

a ja tyle pije 😂😱
no ze 3 kieliszki w tyg na pewno...
no ja kocham wino. I poszłam do tej gin po raz pierwszy, bo poprzedni ginekolog to penis i jej mówię, że to endometrium takie cienkie, ale ze działam, mówię jej o tym winie, dumna pierś wypinam jak po order, a ona bach mnie w twarz tym kubłem zimnej wody, a za chwilę usg i 3,7mm i jeb, drugie wiadro. To był drugi raz w życiu, gdy wino mnie zdradziło, ale w sumie za pierwszym razem to była kadarka za 9zl, więc nie wiem, czy powinnam to liczyć.

no ja kocham wino. I poszłam do tej gin po raz pierwszy, bo poprzedni ginekolog to penis i jej mówię, że to endometrium takie cienkie, ale ze działam, mówię jej o tym winie, dumna pierś wypinam jak po order, a ona bach mnie w twarz tym kubłem zimnej wody, a za chwilę usg i 3,7mm i jeb, drugie wiadro. To był drugi raz w życiu, gdy wino mnie zdradziło, ale w sumie za pierwszym razem to była kadarka za 9zl, więc nie wiem, czy powinnam to liczyć.
Ale kadarke to Ty szanuj! Tanie a pyszne ! 😁
mi wino pomogło choćby na hemoglobine. Miałam 9 A po piciu przez 1,5 roku regularnie wzrosło do 14 prawie 😱 i endo zawsze mam zacne, w okolicach owu tak 11 mm

Ale kadarke to Ty szanuj! Tanie a pyszne ! 😁
mi wino pomogło choćby na hemoglobine. Miałam 9 A po piciu przez 1,5 roku regularnie wzrosło do 14 prawie 😱 i endo zawsze mam zacne, w okolicach owu tak 11 mm
na samą myśl o kadarce mnie wzdryga, a minęło 14 lat 🤣
Jak masz takie endo, to myślę, że możesz pić :D

Kadarke za 9 PLN to jednak szanujmy 😎.
Kiedyś była promka w Biedronce i druga butelka była za pół ceny!

reklama