reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2023

reklama
a Ty robisz bete 14 dpt? Czy robisz testy wcześniej?
Zrobię jak mi lekarz każe ale poprzednio kazał zrobić betę 8dpt, powtórzyć 10dpt i odstawić leki.
Sama dla siebie robiłam jeszcze 6dpt dodatkowo.

Podejrzewam, że teraz będzie podobnie.

Testy w domu i tak robiłam - dzięki temu wiedziałam, że mogę się spodziewać tylko bety 0.

Ostatnia edycja:
Zrobię jak mi lekarz każe ale poprzednio kazał zrobić betę 8dpt, powtórzyć 10dpt i odstawić leki.
Sama dla siebie robiłam jeszcze 6dpt dodatkowo.

Podejrzewam, że teraz będzie podobno.

Testy w domu i tak robiłam - dzięki temu wiedziałam, że mogę się spodziewać tylko bety 0.
a mogę zadać głupie pytanie? Jak się przekłada dpt na dpo?

a mogę zadać głupie pytanie? Jak się przekłada dpt na dpo?
Oczywiście, że możesz.
Dpt to są dni po transferze. Dzień transferu to dzień 0, liczy się od następnego.

A znowu dzień transferu jest wyznaczany tyle dni "po owulacji" (na cyklu sztucznym po udawaniu owulacji) ile dni ma zarodek. Mój jest blastocystą i ma 5 dni. Czyli 5 dni po "owulacji" będzie transfer. 8 dni po transferze to tak jakby 13 dni po "owulacji".

Zwykle zarodki mają 5 dni w dniu transferu ale niektóre kliniki, w niektórych wypadkach transferują też 2, 3 albo 6 dniowe zarodki. Wtedy to się odbywa odpowiednio 2, 3 albo 6 dni po owulacji.

reklama
Oczywiście, że możesz.
Dpt to są dni po transferze. Dzień transferu to dzień 0, liczy się od następnego.

A znowu dzień transferu jest wyznaczany tyle dni "po owulacji" (na cyklu sztucznym po udawaniu owulacji) ile dni ma zarodek. Mój jest blastocystą i ma 5 dni. Czyli 5 dni po "owulacji" będzie transfer. 8 dni po transferze to tak jakby 13 dni po "owulacji".

Zwykle zarodki mają 5 dni w dniu transferu ale niektóre kliniki, w niektórych wypadkach transferują też 2, 3 albo 6 dniowe zarodki. Wtedy to się odbywa odpowiednio 2, 3 albo 6 dni po owulacji.
a, dziękuję za wyjaśnienie, już rozumiem :) Ty tak zawsze wszystko pięknie wyjaśniasz 🥰😘