Ceonis
Fanka BB :)
to jest najgorsze!tyle wina na zmarnowanie!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to jest najgorsze!tyle wina na zmarnowanie!
w poprzedniej ciąży ani razu nie rzygałam i czułam się wspanialeto w ciąży narzygaj mu do ulubionych butów. To nie Ty, to jego dziecko![]()
Taaaaak.tyle wina na zmarnowanie!
Na pewno będą założone styczniowe kreski i ktoś tam będzie testować :-)Dziewczyny czy któraś z Was będzie testować w pierwsze dni Nowego Roku? Ja planuje 1 albo 2 stycznia.
a Ty robisz bete 14 dpt? Czy robisz testy wcześniej?Na pewno będą założone styczniowe kreski i ktoś tam będzie testować :-)
Zrobię jak mi lekarz każe ale poprzednio kazał zrobić betę 8dpt, powtórzyć 10dpt i odstawić leki.a Ty robisz bete 14 dpt? Czy robisz testy wcześniej?
a mogę zadać głupie pytanie? Jak się przekłada dpt na dpo?Zrobię jak mi lekarz każe ale poprzednio kazał zrobić betę 8dpt, powtórzyć 10dpt i odstawić leki.
Sama dla siebie robiłam jeszcze 6dpt dodatkowo.
Podejrzewam, że teraz będzie podobno.
Testy w domu i tak robiłam - dzięki temu wiedziałam, że mogę się spodziewać tylko bety 0.
Oczywiście, że możesz.a mogę zadać głupie pytanie? Jak się przekłada dpt na dpo?
a, dziękuję za wyjaśnienie, już rozumiemOczywiście, że możesz.
Dpt to są dni po transferze. Dzień transferu to dzień 0, liczy się od następnego.
A znowu dzień transferu jest wyznaczany tyle dni "po owulacji" (na cyklu sztucznym po udawaniu owulacji) ile dni ma zarodek. Mój jest blastocystą i ma 5 dni. Czyli 5 dni po "owulacji" będzie transfer. 8 dni po transferze to tak jakby 13 dni po "owulacji".
Zwykle zarodki mają 5 dni w dniu transferu ale niektóre kliniki, w niektórych wypadkach transferują też 2, 3 albo 6 dniowe zarodki. Wtedy to się odbywa odpowiednio 2, 3 albo 6 dni po owulacji.