reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Wtam wszystkich w ten piękny, słoneczny dzień:-) mam jakąś anginę, bo gardło spuchnięte i nie dam rady mówić.
OneMoreTime, dobrze, że już wszystko ok, u mnie przyczynaą była wielotorbielowatość nerek, mutacja wystąpiła u mnie, ale na szczęście mojej odmiany się nie dziedziczy.

reklama
witam :) Dawno się tutaj nie udzielałam, ale czytam Was na bieżąco.
U mnie dzisiaj 14 dc, wczoraj były pierwsze przytulaski, no i mam nadzieje, że owocne, jutro powtórzymy co trzeba no i za jakieś dwa tygodnie testowanko, ale coś czuje, że nie będzie tak pięknie i szybko jak w marcu i że troszkę te starania potrwają, boję się, że mi się cykle rozhuśtają przez to poronienie i łyżeczkowanie, no ale co ma być to będzie,
trzymam za Was wszystkie kciuki :)
Miłego dzionka, ja wracam do moich papierków.

Witam i ja. Wczoraj mieliśmy pierwszych gości u Jasia. Teraz w sobote oficjalna imprezka z tortem:)

Ewka- czemu tak długo czekasz to testowanaka jak masz już 8 dni po? Ja mam zamiar za tydzień siknąć (9-19 dpo) :-D
Karola- szkoda że owulki nię będzie, ale w przyszłym cyklu musi się udac. Oby ziółka zadziałały.
Makota- :(
One More Time- poznałyśmy się na "ciąża po poronieniu" niestety. No i ty tak jak ja miałaś być majówką, ale ehhhh, coż zrobić. Oby tym razem nam się udało.
Monika- precz z tym czarnowidztwem. Ale zgadzam się z Tobą ,że dzieki testom można lepiej poznać swoje ciało.
Beti- ja też za tydzień chyba zaczne testować. Miałam 20-ego ale owulka nie była jak zawsze 16-17dc tylko 14 więc pokusze się zrobić w pon pierwszy test. A co mi tam, mam dużo :)
Mrówka- Gabi- trzymam kciuki za owocne starania
lamorela- dużo zdróweczka
Aniołek- jestem z Tobą kocha, wierzę że szybko się uda. Zabieg nie jest przeszkodą i dziewny często nie odczekują zalecanego czasu i zaraz są znowu w ciąży. Uda się, uwierz w to.

emalia82 nie testuje wcześniej ponieważ... sama nie wiem dlaczego? Nie chcę się nakręcać i robić sobie nadziei. Ostatnio też gdzieś wyczytałam żeby najlepiej testować w dniu spodziewanej miesiączki ponieważ może dojść do samoistnego poronienia więc gdyby coś takiego się zdarzyło byłoby mi przykro. Czekam cierpliwie do 18.06. nawet nie mam w domu żadnego testu ciążowego bo wiem, że długo by nie poleżał w szafie. :-D

A z resztą boli mnie już brzuch jak na @ tak jak co miesiąc więc chyba nic z tego nie będzie :-(

Witajcie kobitki!
Przyczłapałam tu do Was w majóweczek, bo tam powolutku towarzystwo się wykrusza (oczywiście na szczęście :). Wszystkie znajome z nicków panie pozdrawiam a nowe witam. W kilku słówkach chcę się przedstawić. Jetem z dolnośląskiego, niebawem kończę 29 lat, córcia dopomina się rodzeństwa a i my myślimy o tym od początku tego roku, tak na poważnie to 3 cykl starań i mam nadzieję że już będzie szczęśliwy :) dopisuję się ido listy:)

Ni-kusia-
1.07 pozytyw, betka 84,5
naaatiszon- 13.06
beti - 18.06 18.06.
ewka358 - 18.06
EMALIA82
- 22.06 20.06 ( pewnie dłużej nie wytrzymam
laugh.gif
)
karotka00 - 17.06 20.06
gabi84 - 22.06
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
Moniqaa -30.06 -@ 01.07
OneMoreTime - 04.07 04.07
Ulika - 07.07 07.07
żabucha- 11.07

uilka witaj kochana:) oby ten miesiac byl szczesliwym!

ewka ja mam tez dostac okrez za tydzien we wtorek tzn mam nadzieje, ze nie dostane:) takze ten sam etap przed nami kochana!!! ja poki co nie mam zadnych objawow choc wiadomo, ze wiele mozna sobie poprostu wkrecic:)

emalia a tobie kidys wyszedl test 8 dni po? bo ja sie przyznaje, ze zrobilam test wcozraj rano bo mnie codziennie kusil i kusil i msialam poprostu ale negatyw byl. pytam bo przeciez takie testy przed okresem rzadko wychodza pozytywne. choc jak masz ich wiele to rob a co ;)

aniolek no oby teraz sie udalo!!!

mrowka ale dziwnie z tymi cyklami masz:) moze przez to staranie i psychike sie pozmienialo? albo moze czasem tak jest? ja keidys mialam cykle 32 dni i pozniej juz kilka lat temu sie to zmienilo samo z siebie :)

Beti1986 masz racje objawów można wyszukać wiele. Ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów oprócz braku @. :-D cierpliwie czekam do terminu @ jak nie nadejdzie to wtedy wykonam test :tak: i tego się trzymam.

Trzymam &&&& za wszystkie staraczki żeby czerwiec był szczęśliwy!!! :tak::tak::tak::tak:

co do objawów ciążowych to ja chyba w 3 cyklu starań miałam pełen wachlarz objawów ciążowych, ale to była tylko moja psychika, hehe teraz już nie reaguje na żadne "potencjalne objawy", wtedy się nakręciłam a potem było rozczarowanie.

dziwnie to zabrzmi w ustach staraczki ale już nie mogę się doczekać kiedy @ przyjdzie, oby ten cykl był krótki!

beti jeszcze 17 dni i jesteśmy FREEEEEEEE :-D

jeju jak to pieknie dni 17 dni i wakacje:) cuud mioood hehe

co do objawow to ja w pierwsza ciaze zaszlam nawet nie wiem kiedy. pamietam, ze mialam dostac okres w czwartek rano jak z zegarkiem w reku. w piatek tez nie dostalam i dopeiro w sobote z rana maz poszedl do pracy a mnie tknelo, ze juz dlugie spoznienie. wykapalam sie i sutki mnie bolaly przy wycieraniu tak jaby piekly lekko i to mnie zdziwilo i piersi tkliwe mialam. pobieglam do apteki wstrzymujac siku i zrobilam test i po sekundzie dwie grube bordowe krechy:) takze musialam miec spore stezenie hcg juz wtedy.
a w zeszlym miesiacu choc sie nie staralismy to kilka dni przed @ bolal mnie brzuch a zawsze dopiero jak dosatne @ to boli. i jeszcze raz w pracy mi sie ciemno przed oczami zrobilo. i tez test zorbilam dwa dni po terminie i do piero po 5 min wyszla mi blada kreska. no ale okres dostalam po 2 kolejnych dniach:/

reklama
Dziewczyny z tymi objawami to ja też już w maju miałam wszystko i wahania nastrojów i senność, ból podbrzusza, piersi tkliwe... wszystko! tak się nakręciłam, że okropieństwem było potem odczytanie wyniku testu, ale chyba najgorsze było to, że zostawiłam test i sprawdzałam w każdym świetle, w każdym pomieszczeniu czy może coś przeoczyłam i ta druga kreska gdzieś się czai i wiecie co? po 3-4 godz rzeczywiście się jej dopatrzyłam! wtedy dopiero się nakręciłam!oj! czytałam inne fora i dziewczyny ponoć tak miewały we wczesenj ciąży... i co? i @ i tak przyszła i tak skończyło się rozczarowaniem i wyciem w poduchę ah! to jest chyba najgorsze w staraniach.. dlatego teraz po 10 min. każdy test do kosza!

Do góry