reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki forever!

Moniu ten pan na pewno sprzeda to mieszkanie, ale będzie musiał znacznie opuścić cenę....bo jak tak całkiem do remontu wszystko jest to wiadomo, że duży koszt dodatkowy...

A my nie mieliśmy robić teraz remontu - zupełny przypadek zdecydował, bo przypadkowo trafiliśmy na dobrego i taniego fachowca - jak przyszedł do nas na wycenę to okazało się, że naprawdę fajnie nam to wycenił - byłam pewna, że zmieścimy się w tym, co zostało z mojej kasy z książeczki. Więc już wszystko umówiliśmy - gościu zarezerwował czas dla nas. Więc jestem w kropce. Byłam pewna, że Pan będzie w stanie z pracy trochę pożyczyć i dlatego się nie martwiłam. Ale okazuje się, że on nie chce pożyczać i jest problem. Nie wiem :-(

reklama
Lili a ten pan nie może później jakoś do was przyjść? Może pogadaj z nim że nie macie teraz kasy na materialy... na kiedy go umówiliście? może ma jakichś innych ludzi czekających w kolejce...

Dzień dobry Paulinko!!!!

Moniu no właśnie nie...on sam zaproponował ten termin i parę razy podkreślił, że rezerwuje czas dla nas i odmawia innym osobom - przez co ta umowa jest zobowiązująca. Poza tym nasza sytuacja materialna na wiosnę nie będzie lepsza - a jak znam siebie to z tej mojej kasy już połowa zostanie. Nie potrafię tej kasy oszczędzać w momencie kiedy ciągle mi na wszystko brakuje, bo ja nie mam pracy...

No nic będziemy oszczędzać na czym się da...Jakoś muszę się ogarnąć z tego przygnębienia...

hej :)

jednak niespanie to nie dla mnie hehe niezle sie wczoraj zamotoalam :-D

Asionku no te nocki....jak czytam to nieciekawie to wygląda u Was....

A u nas w końcu przełom i całkiem nieźle ta nocka wyglądała....

Dzień dobry!

dzieki Lili !! dzisiaj juz lepiej bylo :) nie wiem czy u nas zeby nie ida , bo w dzien tez jakis nieswoj jest , lazi , jeczy , pizczy no jak nie moje dziecko :szok:

Dobry:)

Asionek uff? że nie w ciąży:)) Kurcze byle do 13 grudnia i odcycowania!

A mieszkanie do kitu:((( Tzn ładne i z potencjałem, ale remont musiałby być całkowity! Wszystko dosłownie. Więc za tą cenę się nie opłaca... Wkleję linka, ale w rzeczywistości wygląda gorzej

4KĄTY Nieruchomości Lublin - 4KN-MS-1288, Mieszkanie sprzedaż, Lubartów, , 58.70, 185000.00

zebys wiedziala oby do ... :)))

szkoda , ze lipa , nie ma co za taka kase brac i jeszcze remont generalny robic :/ mieszkanko tez nie jakies za duze wiec cena wysoka troche
takze dalej trzymam &&&&&&&&& :)))

Moniu obejrzycie jeszcze parę mieszkań i znajdziecie coś dla siebie...Remont faktycznie pochłania dużo kasy....BAAAARDZOOOO DUUUUŻOOOOO! Ja się sama troszkę zdołowałam, bo okazuje się, że ten remont łazienki, który nas czeka wyjdzie o wiele drożej niż myślałam - nie mamy tyle kasy :-( Byłam w stanie policzyć koszt wanny, płytek, wc, lustra, umywalki - ale nie jestem w stanie policzyć całej reszty i boję się, że to nas przerośnie....A czas świąteczny - trzeba pomyśleć o prezentach...:-( Nie wiem, co zrobić...

lazienka i kuchnia to pozeracze kasy :/ takze wspolczuje dylematu , ale moze uda sie przezlozyc jednak i pozniej zrobic tak jak sobie wymarzycie ??
ja bym chyba tak zrobila , bo na odczep sie nie ma co robic , pozniej bedziesz zalowac jeszcze i miec zal , ze nie jet tak jak chcialas ...
no , ale to moje zdanie :) ja tam zawsze wole poczekac jak sie da :)

Paulinko tylko jak ja przeglądam oferty pracy to jest naprawdę kiepsko...kurcze jednak 4 lata siedzenia w domu zrobiły swoje....:dry:

Asionku
ale to też działa tak, że 2 miesiące temu miałam więcej kasy z książeczki...gdybym wtedy zrobiła remont to byłoby o wiele prościej...ale wtedy już musieliśmy się przeprowadzać, byliśmy zmęczeni...odłożyliśmy temat na wiosnę...ale niestety okazało się, że kasa się rozpływa....nie wiadomo kiedy i jak....więc teraz już chcę to zrobić - wiadomo, że luksus wielki to nie będzie, ale będzie ładnie i czysto. Zresztą posmęciłam teraz Panu i mnie pocieszył, że na pewno damy radę - i chyba tego słowa mi brakowało...

Poza tym ja to w gorącej wodzie kąpana - zarówno jeśli chodzi o smuteczki jak i radości :-p Wiem, że nie ma lekko ze mną ....:eek:

Paulinko
Ty to ranny ptaszek z tymi zakupami...a jeszcze byłaś rano z Danielkiem w przedszkolu?

reklama
Bry :-)

Kuotek, dziękuję za pamięć :tak:;-)

Lili, doskonale rozumiem z tą łazienką, my nie remontowaliśmy, bo była w miarę, a i kasa się kończyła więc stwiuerdziliśmy, ze później i tak zaraz miną 3 lata, bo zawsze coś... i zapewne przez najbliższy rok dalej będzie taka jaka jest...

Asionku, co do prezentów, to zależy czym Natul się interesuje:tak:
u mnie pomysłów nawet sporo gorzej z ich realizacją:sorry2:

Moniu, mieszkanie baaaardzo zawyżone:szok: bynajmniej z naszymi...
jestem w szoku, u nas czasami zdarzy się za te pieniądze kupić już wyremontowane!

Paulina, Poczek pozdrawiam:tak: kogo pominęłam przepraszam:zawstydzona/y::sorry2:

Do góry