reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki forever!

reklama
Paulina, fajne te mieszkanka:tak: no,a to 3 i ta łazienka:-D

Lili, no ja za 30 lat, to już mogę zostać na tych 2 pokojach:-D i parterze, wtedy, to akurat nie tzreba będzie ze schodami się męczyć:-p
Liluś, a jeśli mogę spytać, to ile chcesz przeznaczyć na łazienkę?

w końcu zasnął!!!!!!!

a co do kuchni, to aneks by jezszce uszedł, gdyby zmieścił się w nim stól i musowo było okno, bo u mnie kuchnia ciemna:dry:

Ewciu z książeczki zostało mi 9,5 tysiąca. Ekipa weźmie 5,5 tysiąca za robociznę - w tym wynoszenie gruzu z 4 piętra i wymiana hydrauliki również w kuchni. Więc zostają mi 4 tysiące na wszystko....Liczyłam, że kafle mi wyjdą ok 1000 zł, wanna ok 400 zł, wc ok 400 zł, umywalkę chciałam taką wymarzoną z szafką a to jest 700 zł niestety, lustro pewnie ok 100 zł - to jest już 2600 zł....a jeszcze baterie....no i oświetlenie...nie mam pojęcia ile kosztuje cała reszta - kleje, gładzie, farby, rury, kolanka, zawory - nie wiem co tam jeszcze trzeba kupić - ale boję się, że to wyniesie więcej niż to, co mi zostanie :-(

Paulinko nie no całe mieszkanie jest super! I te 3 pokoje! Przydadzą się jak dzieci zaczną do szkoły chodzić!

maruda obudziła się przed 12...no chyba faktycznie zęby jej idą, bo innej opcji nie widzę, po 3 koopy dziennie i nastrój taki,że szału można dostać...

ja tam na 3 piętrze mogę mieszkać...mamy z mężem w sercach ciągle plan mieć własny domek...więc to by było tymczasowo;)) nieźli marzyciele z nas, prawda??;))

Aha i zgodziłam się na ten remont, bo myślałam, że te 9,5 tysiąca wystarczy - a u nas stawki za remont łazienki bez fajerwerków to 15 tyś....dla mnie taka kasa długo nie będzie osiągalna, dlatego postanowiłam skorzystać z tego, co zostało. Bo na wiosnę na mur beton miałabym tej kasy o wiele mniej....

Paula ja chcę do Śremu!!!! Bajeczne to mieszkanie 3!!!!!!!!!!!!! I cena super...
ehhh czemu u nas tak nei ma??

Lili to weź się i podlicz wszystko i wtedy będziesz wiedziała i przestaniesz się bać:)) Podaj wymiary łazienki i co chcesz zrobić to poproszę mężą o wycenę materiałów...

Liluś, faktycznie, za dużo nie zostaje...:-(
ah... gdybyś miała kogoś po znajomości, zeby umiał to zrobić, to i zapewne robocizna tyle by nie wyszła...

Moniu kochana jesteś! Byłabym wdzięczna! Łazienka ma około 140x140, WC 90x75 - ale to będzie połączone, więc nie wiem jak to będzie w sumie. Będzie wymiana całej hydrauliki, kładzenie płytek do 5/6 ściany, a na górze gładź i farba, będzie wanna zabudowana płytkami, będzie umywalka i wc - to tak w skrócie :-) Bo nie wiem czego majstry jeszcze potrzebują, żeby zrobić wycenę materiałów :-)

reklama
Ewciu no właśnie te znajomości! Mojej szwagierce teraz jej tata robi remont - i opłaca tylko pracę pomocnika - dla siebie nic nie bierze. I same materiały wyniosły ją już 7 tysięcy - wczoraj mi to napisała i dlatego się podłamałam....

Niestety ja nie mam nikogo kto by nam to zrobił...Pan ma kolegę to on nam po znajomości wycenił na 14 tyś :-p Hehe....Tak więc facet, który dał mi stawkę 5 tyś, spadł mi z nieba...No i jest z polecenia - podobno bardzo dobry i staranny fachowiec - a o takiego też trudno! Wdziałam już niedbale zrobione łazienki i źle to niestety wyglądało..

Do góry