reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki forever!

kurka, a to obiad, a to pan z telekomunikacji domofonem dzwoni i dziecko mi budzi, ale dzięki niemu mamy zwykły internet i telefon, jeszcze tv do kompletu brakuje...

Lil właśnie kojarzę że banki opierają się na obecnej umowie o pracę....jako zabezpieczenie kredytu....ale w sumie nieważna jaka umowa, pracę można stracić w każdym momencie

Monia a mój mąż ani dużo nie kicha ani nie prycha, tylko strasznie głowa i wszystkie mięśnie go bolą....

idę kuchnię poogarniać, będę później!!!

reklama
Za cholerę nie wiem jak się te nasze płytki nazywają, nawet nie mogę znaleźć podobnych, zatem wrzucam zdjęcia. To są PŁYTKI CUDA NIE WIDAĆ BRUDA :-p

Najpierw łazienka (Ola mi pomagała robić zdjęcia:-p)- tam są też czarne i na nich również nic nie widać :eek: Błogosławieństwo jakoweś...

Zobacz załącznik 516963Zobacz załącznik 516964Zobacz załącznik 516965

przepraszamy za bajzel, który został z rannego zbierania się jeszcze :-p

A teraz kibelek-

Zobacz załącznik 516966Zobacz załącznik 516967

W łazience są porowate, a w kibelku nie, ale te nieporowate tak samo doskonale ukrywają zacieki :))))))))))))))

Ostatnia edycja:
Wow Kocurku! Dziękuję! Łazienka rewelacja! Nowoczesna tak jak lubię...Śliczne te płytki - na moje oko to gres i to pewnie jeszcze nieszkliwiony - także wyższa półka - ale może uda mi się coś podobnego znaleźć w niższej cenie. Świetna ta Twoja łazienka!!!!!! Tylko ja jeszcze muszę mieć mniejsze płytki, bo u mnie dwa takie kafle i koniec by było hehe :-p:-p:-p

Gres? Nieszkliwiowy? :eek: A bo ja wim co to znaczy... Ale te płytki są jakby pomalowane.. w każdym razie mają warstwę zewnętrzną nakładaną z tego co się im przyjrzałam, także chyba półka jeszcze nie takowa :confused:

No ale mniejsza o wielkie kafle :p chodzi mi o to, że ta faktura i ten kolor to jest TO!

no w koncu mam czas doczytac i napisac :)
Natul zasnal .. spal tylko godzinke od rana i chodzeniem sie zmeczyl :) przeszedl park sam prawie caly i jeszcze plac zabaw zaliczyl :)

a ja od rana mieszkanie sprzatalam ...

Asionku bo w pomidorze sa dwa bialka, ktore moga uczulac i raczej jest sie uczulonym na jedno z nich, co daje taki efekt, ze ne mozna jesc albo surowych albo poddanych obrobce termicznej.
zdecydowalam, ze do piatku nie odstawie pomidorow ale je ogranicze a od soboty nie bede ruszac wcale.chce jeszcze dac szanse diecie beznabialowej. Poki co duzo mniej slysze refluks. Ulewa jej sie jeszcze ale raczej dlatego, ze powietrze polyka, bo takiego dzwieku chlustania i glosnego przelykania juz nie ma.

Wlasnie! Ktos tu o glosnym prelykaniu mowil. Lil? Paulina? To jest na 90% refluks.

no u nas przeszlo uczulenie mogla jesc i teraz tez jem pomidory , za to Nat nie lubi .. dzisiaj znowu dalam kawaleczek to od razu wyplul z mina taka jakby nie wiem co mial w buzi :rofl2:

Ja dopiero w domu, od 7.30 w rozjazdach i zakupo-spacerach :)))) Witam!

No wreszcie kaaaawa.......

wow ranne ptaszki :) ja jeszcze spalam o tej godzinie :)

Dzień dobry! Ja po prostu nie panuję nad czasem...wciąż w piżamie...trzeba się wziąć w garść...

tez nie panuje hehe te dni tak szybko leca ...zaraz koniec dnia wsumie
a ja nawet kompa nie mialam czasu odpalic , za to Natul mial czas hehe

ja tez w pizamie ale juz lece pod prysznic, bo jak sie potwor obudzi to bedzie po ptakach :)

no i... ona naprawde zasypia sama. trzeba ja poprzytulacaz bedzie prawie oczy zamykala, odlozyc, dac smoczek i odejsc. normalnie :szok::szok::szok::szok: to teraz chyba nie wypada mi prosic, zeby spala za jednym zamachem dluzej niz 3,5 godziny? za duzo szczescia by bylo :baffled:

no i uper oby tak dalej :)

Poczku kochana to szybciutko Zosia nauczyła się sama spać! Gratulacje dla Was! Teraz już nie popuszczaj i będzie dobrze! Kochana Zosieńka! ♥♥♥♥

U nas z zasypianiem wciąż nieciekawie. Wieczorem muszę koło małej leżeć i czekać aż zaśnie - trwa to około godziny...żebym chociaż mogła książkę poczytać...ale nie - muszę udawać, że śpię...a w dzień piłka niestety :crazy:

u nas zasypianie ok za to nocki coraz gorsze :angry: skad wziasc sile na walke noca ?? hmmm moze ktos da zlota rade ? ja wymiekam juz ...

dobry;))

kurka mężowi mojemu coś dolega i się martwię, bo to już nie żarty, niby grypa-przeziębienie, ale coś nie tak mi tu ... a do tego pcha się żeby jeszcze iść do banku i naszą zdolność kredytową zobaczyć....

zdrowka dla meza &&&&&&&&&&& , a u lekarza byl ? pewnie nie jak to facet ..

Monia powodzenia w zukaniu mieszkania !! zazdroszcze :))

Kocurku ja tam się też nie znam, ale wiem, że gres to takie lepsze kafle - składające się z jednej warstwy glinki szlachetnej i czegoś tam - a zwykłe płytki mają tę wierzchnią warstwę dorobioną jakoś. Ale pewnie mocno uprościłam....W każdym razie gres jest droższy od zwykłych płytek - ale jest trwalszy i śliczny po prostu....Będę szukać czegoś podobnego...No i ten Wasz kibelek podwieszany mi się podoba...w kwadracie taki....super...I wanna...i Ola :-p:-p:-p Biorę wszystko!! :-p:-p:-p

Asionku ehhh te nocne walki...masakra...ja od dwóch nocek mam koszmar - mała co chwilę ryczy - teraz myślę, że to na ząbki...i nie zaśnie dopóki nie dostanie porządnej dawki syropu....nie wiem jak zniosę kolejną taką nockę :baffled::baffled:

Póki co lecę do kolejnego składu budowlanego, bo muszę trochę uszy odstresować przed nocnym marudzeniem...moja cierpliwość jest mocno nadszarpnięta :eek::crazy:

LILU to my mamy właśnie takie powlekane :) Miłego oglądania!

ASIONKU a jak Ci się udaje narzucić małemu kierunek iścia :confused: Czy to on narzuca kierunek? :-D

Ostatnia edycja:
ja tylko na szybko, bo paczka od kilku godzin non stop ryczy z 5minutowymi przerwami na jedzenie i 20 minutowymi na spanie... juz sie poodzilam z tym, ze nie zasnie na dluzej, wiec jak spi prasuje i gotuje na raty. a jestem dzis jaka swykonczona. nie wiem czemu, pogoda moze?

lil my w tym mieszkaniu mamy szare matowe na podlodze i taka zlamana biel na scianach lekko blyszczaca. te szare podlogi sa ekstra!
na malej powierzchni musisz miec jasne kafle, bo ciemne optycznie zmniejsza pomieszczenie. moim zdaniem dobrze beda wygladaly zrowno male plytki, jak i duze. wanne kola mam w swoim mieszkaniu w wawie. te 5 czy 6 lat temu kosztowala chyba 250 zl. jest normalna wanna, calkiem wygodna. i emek w swoim mieszkaniu tez zainstalowal wanne kola. obie sa super :)

Ja bym dawała duże kafle do małej łazienki, nawet jeśli zmieszczą się tylko dwa w rzędzie ;) to też optycznie powiększy przestrzeń :)

Poczku niewesoło masz widzę :/ Odpoczynku życzę!

Koło dobre. Cersanit tez dobry - informacja z autopsji :)

reklama
Dziękuję za porady!

Kurcze Kocurku Twoje kafle są idealne!!! Szkoda, że nie znasz ich nazwy....Ja byłam w BRICO i tam niestety taki sam wybór jak w CASTORAMIE - czyli wybrałam znowu te płytki, które Wam pokazywałam. To też prostokąty leżące w poziomie - Kocurku ja bym może chciała takie wielkie kafle gdyby akurat dwa mi weszły (na 3 w rzędzie nie ma szans) - ale boję się tych końcówek krojonych, bo pewnie ściana nie będzie pasować na równo dwa kafle...a w części WC to pewnie wyszłoby około 1,3 kafla - to jeszcze gorzej...bo u nas w łazienkach nie da się zrobić równych ścian - będzie takie załamanie.

Także będą kafle jasno szare - wyglądające jak białe w sumie - ale matowe i z nierównym kolorytem...Z nierówną powierzchnią były fajne beżowe, ale takie kupiła moja szwagierka i nie chcę mieć tak samo jak ona. I są mniej nowoczesne...Tylko tak myślę czy ta szara biel to nie jest za zimna barwa...Bo drugi odcień to żółta biel - która wygląda jak beż....

Aha Kocurku - w wolnej chwili poproszę o zdjęcia sufitu :-) Są zwisy czy jakieś nowoczesne oświetlenie łazienkowe?? :-)

I też właśnie myślałam o CERSANICIE albo o KOŁO - tylko, że nie wiem czy wejdzie mi wanna 140 cm...a jeśli będę musiała mieć 130 cm to niestety te firmy takich nie produkują...no zobaczymy....

Poczku
a co maleńka taka nerwowa? Pewnie już znacznie mniej Ci śpi w dzień co??? Ale zobaczysz jaka to ulga dla Ciebie będzie jak mała zacznie się zabawkami interesować :-):-)

No właśnie Asionku - mały idzie normalnie na spacer????????? :szok::szok::szok: Kurka u nas wyjście wygląda tak, że mała zawsze idzie tam gdzie chce, lubi wchodzić na trawniki pełne psich odchodów, lubi kosze na śmieci, pety na chodniku - i nigdy nie dojdziemy dalej niż parę kroków od klatki...No chyba, że ją przeniosę...także spacer po parku to dla mnie brzmi jak mega wyzwanie!!!!!!
I jeszcze chciałam Ci powiedzieć, że rok temu byłam pewna, że Natanek najszybciej zacznie przesypiać całe noce - miałam wrażenie, że masz idealne dziecko - jak czytałam o jego zasypianiu i porównywałam do tego, co wyczynia Martynka - albo ja z Martynką na piłce - to zawsze Ci zazdrościłam :-p A tu proszę jaki cycocholik nam wyrósł....

Do góry