reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki forever!

reklama
cholera.....ma gorączkę do 38 st. biega co chwilę siusiu i prawa strona brzucha go bardzo boli, a to co mi wujek google powiedział:

Z zapaleniem wyrostka robaczkowegowiąże się przede wszystkim ostry, kolkowy ból, który rozpoczyna się w okolicy pępka, następnie promieniuje do prawego dołu biodrowego, a ostatecznie umiejscawia się w prawej części podbrzusza. Ból zwiększa się przy wysiłku i kaszlu, a ulgę przynosi choremu ugięcie prawej nogi. W przypadku uciskania prawej części podbrzusza, dolegliwości nasilają się, podobnie jak podczas zwolnienia ucisku (tzw. objaw Blumberga). Ból w prawej części podbrzusza wzmaga się również w momencie uciskania jego lewej strony – jest to tzw. objaw Rovsinga.Bólowi często towarzyszą:
  • ogólne osłabienie organizmu,
  • brak apetytu, nudności
  • zaburzenia trawienia.
  • wymioty
  • gorączka
  • silne, ostre bóle (widoczne szczególnie przy wysiłku)
  • bóle o ogólnym charakterze
W zależności od umiejscowienia wyrostka robaczkowego może wystąpić biegunka (umiejscowienie miednicze) lub częste oddawanie moczu (gdy wyrostek usytuowany jest w pobliżu pęcherza moczowego, na który napiera). U starszych pacjentów mogą występować zaparcia. Zdarza się też, że chory wymiotuje, choć nie jest to regułą i występuje raczej rzadko. Charakterystycznym objawem jestwzrost temperatury ciała pacjenta do 38, a nawet 39 stopni Celsjusza.

yyyy na szczęście (?????) to tylko ostre zapalenie gardła...antybiotyk na 6dni, no i katar zaczął lecieć....wymacany okrutnie przez panią doktor po brzuchu, widocznie wszystko od tego gardła, tylko że nic nawet nie wspomniał że go boli, ech....

kurka ale wszystko wyglądało na ten wyrostek, szczególnie ten ból brzucha i brak apetytu, tym bardziej,że zero kataru, kaszlu ani innych, teraz dostał dawkę antybiotyku i będziemy patrzeć co z tego wyniknie....

a jak tam Kout dzień minął??? miało być pracowicie;))

Maran hej! a jak się miewa imienniczka mojej córki, dalej taka łobuziara jak moja???;)))

Ostatnia edycja:
reklama
paulina :) Łobuz na potęge, Alicje gryzie i bije... no psoci niemiłosiernie... dobrze, że u Danielka to nie wyrostek, a z gardłem poradzicie :) taki teraz okres chorobowy i nic sie nie poradzi zwłaszcza, że on w przedszkolu... zdrówka życzymy :)

Do góry