reklama

Staraczki grudniowe 2012

Hej!

Ashlee, jeśli chodzi o moje samopoczucie to jest średnie :/
W pracy było znośnie, Ketonal dał radę, choć pojechałam taksówką bo bałam się, ze coś mnie złapie w tramwaju :-(. Miałam bóle krzyżowe i dreszcze. Było 36stopni, ludzie w klapkach, sukieneczkach a ja w 2 bluzkach i swetrze !!! Masakra..tak mną trzęsło. Ale było bardziej znośnie niż ostatnio bo nie płakałam.
Za to dzisiaj potwornie chce mi się ryczeć z ogólnego załamania! Plecy bardzo bolą, nie mogłam spać w nocy, do tego doszła zmiana pogody...Termometr mi się popsuł, tempkę mierzyłam ze 4 razy aż w końcu nie mogłam usnąć i wstałam w wolny dzień o 7!!!!! Jest mi niedobrze od tabletek, boli mnie żołądek od ketonalu, mimo to musiałam łyknąć kolejny na plecy...
Chce mi się wyć!!! Miało być pięknie, miał być dzidziuś, miałam czuć się cudownie a zamiast tego mam z miesiąca na miesiąc coraz gorsze bóle @ i perspektywę operacji :(((((((((((((((((
Nachodzą mnie myśli o rezygnacji z dziecka i powrót do antykoncepcji...

Dziewczyny, ja po prostu nie dam rady przez to przejść ....

reklama
Nanncy nie załamuj się ja to wychodzę z założenia że jak trzeba iść na operację to trzeba i nie mozna tego odciagac . im szybciej sie uporasz z problemami zdrowotnymi tym szybciej zajdziesz w upragnioną ciąze i bedziesz miała swoje maleństwo..głowa do góry

Ja dzisiaj poleciałam z rana do mojego rodzinnego bo ginka kazała mi jutro zrobić sobie kolejny zastrzyk z pregnylu a mi sie skonczyły a jej nie ma a moj doktorek to wypisuje mi wszystko co potrzeba.

miłego dnia!

Marcia, gdyby chociaż ktoś dał mi 100% pewności, że to pomoże... że to faktycznie ta droga... a ja mam tyle dolegliwości i chorób, że to się chyba na tym nie skończy. Właśnie dostałam potwornych bóli i na 14 idę do lekarza, pewnie znowu skończy się szpitalem ;((( Nie mam już zaufania do lekarza ani szpitali. Byłam tam setki razy i nic mi nie pomogli :((( Mam puls 100, suche usta, biegunkę, podwyższone ciśnienie i temperaturę 36,2 czyli straszne osłabienie, że aż nogi mi się trzęsą. Do tego potwornie mnie mdli i ściska żołądek....Ja coś czuję, że to wrzody mnie tak bolą w trakcie okresu od leków... Jestem sama w domu i panicznie boję się, że zasłabnę i tak tu zostanę na podłodze ....siedzę i beczę...

Hej dziewczyny, ja udzielam się na staraczkach listopadowych, ale wpadłam do Was z zapytaniem, mam do sprzedania 5 opakowan pregnylu 5000, miałam kłopoty z zajściem w ciaze i wykupiłam dwie apteki a tu po drugim zastrzyku się udało :), jakby co dawajcie na prv. Trzymam za was kciuki ,pozdrawiam.
Data waznosci do 2015 roku.

Nanncy ja tak przechodzxilam okres przed zajściem w ciaze, po ketonalu nabawiłam się min wrzodow (bo tez dolozyla moja ponad 20 letnia nerwica) pierwszy dzień był jak najgorsza choroba z mdleniem wlacznie, bardzo wspolczuje, ale ciaza pomoze zobaczysz.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,

Jak zapewne zauważyłyście, przeszłam ostatnio załamanie... Staranka i problemy zdrowotne, które wyszły przy okazji, po prostu mnie przerosły... Długo zastanawiałam się co zrobić z moim życiem aby znów móc się nim cieszyć.
Mój organizm zaczął już sam wołać o pomoc. Wszystko powoli wysiada i odmawia posłuszeństwa a mi jest coraz ciężej psychicznie... Przyszedł czas na przyznanie się przed samą sobą, że zarówno moje ciało jak i umysł potrzebuje pomocy i nie ma teraz siły udźwignąć tak wielkiego marzenia, jakim jest Nowe Życie.
W związku z tym, podjęłam nieśmiałą decyzję o zaprzestaniu udzielania się na forum i wstrzymaniu staranek, celem powrotu do ogólnego zdrowia. Nie wiem czy dam radę, nie wiem ile potrwa to wszystko i czy podołam. Wiem tylko tyle, że ta droga będzie dla mnie najlepsza.
Wszystkim Wam - dziękuję za wszelką pomoc i wsparcie. Tym, które noszą w brzuszku Maleńkie Szczęście - życzę przede wszystkim duuużo zdrowia! Tym, które nadal czekają na Wymarzone Dzieciątko - życzę jak najszybszego spełnienia Tego Wspaniałego Marzenia!
Co jakiś czas, pewnie zajrzę do Was, ale w razie co, będę zawsze na Facebooku i możecie do mnie czasem coś skrobnąć.
Pozdrawiam Was gorąco !!! I jeszcze raz dziękuję za wszystko...

Ps, nie ukrywam, że łezka zakręciła mi się w oku...

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki!

ja wpadam na chwile, bo u mnie bez zmian, mega mdłości i wymioty ( choć już w miejszej liczbie ale bez tabletek by sie nie obeszło). Nadal leże, i juz się strasznie wkurzam i załamuje bo mam dość.

W poniedziałek byłam na wizycie. ciąża jest młodsza bo w pon z usg wychodziło dokłądnie 9tc. kolejna wizyta za 4 tygodnie czyli dokładnie w 13tc, a ja ze zdenerwowania ( czy wytrzymam w poczekalni i w gabinecie bez bełtania) zapomniałam spytac o usg prenatalne, czy w 13 tc można je jeszcze robić? i czy samo usg wystarczy?? Ashlee , Annie - prosze o info :)

Nanncy - kochana zdrówka przede wszytkim! życze szczęścia i powodzenia!

Marcia - jak tam czujesz się mamuśka?

Kasiu czuje sie znosnie ale strasznie chce mi sie jesc w dalszym ciagu poprostu moglabym jesc naokraglo bo jak zaczyna mnie ssac i staram sie zachowac chociaz 3 h przerwy miedzy jedzeniem to robi mi sie niedobrze i mnie mdli. Jak tak dalej pojdzie to martwie sie ze bardzooo duzo przytyje a jak pamietacie ja z tych wiekszych kobietek dlatego zalezalo mi zeby poskromic apetyt, jutro powinnam miec dietke od dietetyka to moze przygotuje mi takie potrawy comna dluzej mnie zapchaja. Ale te mdlosci i wymioty to cie wymecza, wspolczuje.
Milego dnia

Kasiu zalezy co chcesz badać:

Badania nieinwazyjne w ciąży

Między 10 a 14 tygodniem ciąży – test PAPP-A oraz pierwsze badanie USG
Między 15 a 21 tygodniem ciąży – USG genetyczne
Po 14 tygodniu ciąży – test potrójny
Koniec pierwszego trymestru ciąży (ok. 12, 13 tygodnia ciąży) – badanie przepływu w obrębie przewodu żylnego oraz Przepływ przez zastawkę trójdzielną

reklama
o matko Annie - ilez tego! a cio Ty robiłas??? na wszytsko chyba nie ogarne kasy.

Marcia - lepiej chyba jeśc niż nie jeść. ja jem baardzo mało, ale staram się teraz jeśc często, bo jak byłam w poniedziąłek na usg to mały miał 25 mm a tydzien wczesniej w szpitalu 21 mm wiec malutko urósł, ale gin mnie uspokajał ze inny aparat inne miary i nie ma co porównywac! choć mi sie wydaje ze własnie za mało jem.. i teraz troszkę tym faktem zesresowana choć gin nie kazął się przejmowac, staram się wiecej zjeśc, ale potem i tak to się kończy jak się kończy ..;/;/ no i z tego lezenia to zaczynam mysleć i myśleć i bać sie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry