Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Annie - a to sie robi na normalnej aparaturze..???? bo nie wiem czy wystarczy ze na wizycie powiem ze chce genetyczne. na tym usg dzidzia jest mierzona tak i sprawdzają czy wszystkie pomiary sa prawidłowe??
kasiaczku, usg prenatalne , musi byc robione w takich tygodniach zeby dziecko najmniej moze miec 4, 5 cm a najwiecej chyba 8, 5 , z tym ze w Krakowie gin mowil na prenatalnych ze jak dziecko nie siega tej gornej granicy jest lepiej, chyba miedzy 11 a 13 tygodniem sie robi, u mnie wtedy dzidzia miala 5,6cm i wtedy tez byl test pappa to bylo miedzy 11 a 12 tygodniem. drugie prenatalne robi sie miedzy 18 a 22 tygodniem ja jutro na takowe jade tez do Krakowa, i jutro w sumie bedzie 21 tydzien, u mnie kochana jest taka roznica u dzidzi jak u Ciebie okolo 10 dni tez jest mlodsza ale lepiej jak tak sprawdzaja , bo u mojej siostry wywolali porod w 36 tygodni (bo z miesiaczki taki wychodzil ) a dziecko bylo o 2 tygodnie mlodsze czyli mialo 34 tydzien , i nie obylo sie bez powiklan wiec lepiej jak tak licza
no ja nie placilam nic, ja robie w szpitalu uniwersyteckim w Krakowie(na fundusz) z tym ze musza byc przeslanki zeby sie zalapac, u mnie akurat jest wada serca wiec dlatego , u mnie tutaj ginekolodzy biora za usg prenatalne 220 zl.