reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Takie bóle sa normalne. Miednicą sie bedzie stopniowo powiekszala zeby dzidzia mogła przejść. Możesz odczuwać takie rozciągania czy delikatne kłucie ale to normalne. Zobaczysz po spodniach ze będziesz miała coraz bardziej na pupie opięte. A ty jesteś do tego drobna wiec możesz to bardziej odczuwać. Weź sobie nospe rozkurczowo i polez na lewym boku.

Annie, a nie za wcześnie na takie bóle? Ja myślałam, że to dopiero później, np. w II trymestrze... Na lewym boku mam leżeć? tzn na tym co mnie boli czy na przeciwnym?

Nanncy - ja wiem po sobie ze ciąża to szereg niezidentyfikowanych różnych bóli w okolicy brzucha i krocza, co jest w ciąży normalne bo wszytsko sie zmienia. Powinny nas niepokoić skurcze i plamienia. Mnie ostatnio jajniki bolą jak na konkretną owulkę, no i kręgosłup.

nanncy jak się denerwujesz to lepiej jedź, zobaczysz co i jak i będziesz spokojniejsza, nerwy w ciąży to nic dobrego...

nanncy, kasieczek, współczuję Wam tych bóli, a tobie marcia plamień ale dziewczynki, pamiętajcie, chciałyście być w ciąży, długo się starałyście i wreszcie się udało, głowa do góry, z dnia na dzień musi być coraz lepiej :tak:

ale jak ja będę narzekać, że mnie coś w ciązy boli albo, że mam mdłości to powtórzycie mi to samo, ok ? :-D

u mnie @ na całego, ech nie lubię tych @ po owulacji bo są bardzo obfite :dry:
no ale z dwojga złego wolę mieć obfite @ i owulację, niż cykle bezowulacyjne i plamienia zamiast @

ale ja pusta jestem, skąd ten mój dobry humor :confused: fasolki nie było, małpa przylazła, kolejny cykl za mną a ja nie mam doła... :confused::confused:

Juz od początku sa takie bole za sprawa progesteronu który działa ci na więzadła i stad te bole. W ciazy ogólnie powinno sie leżeć na lewym boku bo jest lepszy przepływ krwi. Ja teraz śpię juz tylko na lewym :) jak ci to dokucza to weź szalik i związ sie w biodrach. Mnie pomagało jak mi sie spojenie mocno rozchodziło.

Nanncy i jak tam z Tobą??

Dziewczynki, ja się zbieram na IP.. ;/ wczoraj wymiotowałam, krwi bylo malutko wiec nie jechałam, dzis juz znacznie wiecej..! wiec się musze ogarnąc i jade, najgorsze ze mojego nie ma.. ;/

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia trzymaj sie...
ashlee a moze sie zaczyna??

nanncy takie bole to wlasnie w pierwszym trymestrze aczkolwiek ja nie mialam ale to pewnie dlatego ze niepierworodka.
ja dzisiaj bylam u ginki na nfz oczywiscie na swoim przedpotopowym usg nie znalazla polipa ale wszystko ok zrobila ki czystosc i byl wynik cytologii i wszystko ok. Kazala m brac dalej lutke raz w tygodniu pregnyl, do tego rutinoscorbin i dala ki jakis lek tamujacy krwawienie mam wziasc przez dwa dni i potem dwa tyg przerwy ewenualnie brac jakby znowu bylo krwawienie
trzymajcie sie wszystkie jakos buziaki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry