• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej dziewczyny, nie udało mi się uzyskać odpowiedzi wiec spróbuje ponownie: mam cykle 27 dni, ostatni cykl trwał wyjątkowo 35 dni. W tym miesiącu zrobiłam sobie badania w 22 dniu cyklu i wyszły mi następujące wyniki: prolaktyna 18,5 ng/ml, progesteron 0,44 ng/ml. Czy jest szansa, ze wynik progesteronu wyszedł tak niski, bo owulacja się przesunęła? Pytanie do dziewczyn, które maja problemy z owulacja i progesteronem - jakie leki przyjmujecie i jak szybko udało Wam się wyregulować wyniki i przywrócić owulacje? Pozdrawiam
Ah i co jeszcze! Jeśli ta sytuacja zdarzyła się raz, a normalnie masz cykle 27 dni to to nic złego... Może się raz, dwa razy w roku cykl przesunąć i to podobno norma... Mi się nie zdarzyło, ale każdy lekarz tak mowi. [emoji16]Poczekaj jeden cykl może to tylko stres, albo coś podobnego. Jeśli się unormuje to nie robiłabym z tym nic [emoji4]

reklama
Nie chcę cię straszyc, ale ja w 4-6 miesięcy ważyłam tyle co przed ciążą, a nawet mniej [emoji24][emoji24] i też mówili że po drugiej ciąży starsza będę bo 33 lata i na bank zostaną kilogramy [emoji849]i nieeee zostały ku mojej rozpaczy. W pierwszej ciąży startowałam z 43 kg, w drugiej bagatela [emoji23]45 kg. A teraz w trzeciej już aż 48 kg. Zwykle tyłam ok 15 kg. W pierwszej ciąży to 16 TC nic nie przytyłam [emoji51] miałam mega mdłości i gin mówił że jak przyjdę na następną wizytę i nie będzie więcej kilo to na patologie ciąży mnie położy . Ale na szczęście mdłości i obrzydzenie do lodówki przeszło i zaczęłam jeść[emoji39]
Ja lubię swoją wagę i nie za bardzo bym chciała utyć[emoji846] Mam tak dużo ciuchów (ach ten mój zakupocholizm) że bym się popłakała jak musiałabym je wywalić [emoji846] Bardziej dbam o ubrania niż o męża [emoji850]

A ja mam do Was inne pytanie :) czy któraś z Was planowała ślub bądź ślubowała mając małe dziecko?
My chcieliśmy slubowac jak synek będzie starszy czyli teraz ma 4 lata i idealnie. Ale nic nie zorganizowaliśmy. Zastanawiam się czy szybki ślub cywilny tylko ze świadkami bez tych całych ceregieli. Czy się pomęczyć i zorganizować małe przyjęcie weselne o którym zawsze marzyłam?
Planujemy dzidzie więc młodsze miało by rok maks dwa lata. Nawet jeśli w trakcie wesele byłoby z kimś z rodziny gdzieś w hotelowym pokoju to ja jestem z tych matek które byłoby u niego co godzinę :)
Jak sobie z tym poradzilyscie, może macie dla.mnie jakieś rady, znacie jakieś małżeństwa które były w podobnej sytuacji ? ;)
Przy okazji rozluznimy tematy testów itp :)

A ja mam do Was inne pytanie :) czy któraś z Was planowała ślub bądź ślubowała mając małe dziecko?
My chcieliśmy slubowac jak synek będzie starszy czyli teraz ma 4 lata i idealnie. Ale nic nie zorganizowaliśmy. Zastanawiam się czy szybki ślub cywilny tylko ze świadkami bez tych całych ceregieli. Czy się pomęczyć i zorganizować małe przyjęcie weselne o którym zawsze marzyłam?
Planujemy dzidzie więc młodsze miało by rok maks dwa lata. Nawet jeśli w trakcie wesele byłoby z kimś z rodziny gdzieś w hotelowym pokoju to ja jestem z tych matek które byłoby u niego co godzinę :)
Jak sobie z tym poradzilyscie, może macie dla.mnie jakieś rady, znacie jakieś małżeństwa które były w podobnej sytuacji ? ;)
Przy okazji rozluznimy tematy testów itp :)
Ja musiałam przełożyć ślub z lipca na czerwiec 2021 i jak widać planuje dziecko. Najwyżej jeszcze raz przełożymy a będziemy już we troje 😍

Ah i co jeszcze! Jeśli ta sytuacja zdarzyła się raz, a normalnie masz cykle 27 dni to to nic złego... Może się raz, dwa razy w roku cykl przesunąć i to podobno norma... Mi się nie zdarzyło, ale każdy lekarz tak mowi. [emoji16]Poczekaj jeden cykl może to tylko stres, albo coś podobnego. Jeśli się unormuje to nie robiłabym z tym nic [emoji4]
Bardzo dziękuje za rady ❤️

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry