Bibi89
Fanka BB :)
Barcelona!O jaa. Zazdroszcze lokalizacji bytowej. Nawet jak zima, to przyjemniektóry rejon?
Wcale nie tak ciepło obecnie tylko 11 stopni
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Barcelona!O jaa. Zazdroszcze lokalizacji bytowej. Nawet jak zima, to przyjemniektóry rejon?
Ależ mi przykroMam wyniki: progesteron 1,82, beta <2,3. Nawet powiem Wam, że mi ulżyło, bo najbardziej bałam się cp i bujania się przez 2-3 tygodnie w niewiadomej sytuacji... Mąż bardzo smutnyale myślę sobie, że mam okazję dojść do siebie po tym covidzie i zbadać progesteron w 7 dpo. Bo to drugi biochem na 3 cykle... Trochę dużo, co?
I co w takiej sytuacji? Co może być powodem? Plus jest taki, że się udało, czyli tutaj jest wszystko ok, a problem jest w kolejnym etapie..Nie robiłam bety, ale takie właśnie cienie cienie, w 23dc była kreska (słabiutka, ale była), następnego dnia rano biel vizira i @...
O nieeeee.... no ale może lepiej ze na takim etapieMam wyniki: progesteron 1,82, beta <2,3. Nawet powiem Wam, że mi ulżyło, bo najbardziej bałam się cp i bujania się przez 2-3 tygodnie w niewiadomej sytuacji... Mąż bardzo smutnyale myślę sobie, że mam okazję dojść do siebie po tym covidzie i zbadać progesteron w 7 dpo. Bo to drugi biochem na 3 cykle... Trochę dużo, co?
Podobno 50% ciąż kończy się właśnie na takim etapie, tylko jak ktoś nie robi testów to nie wyłapieI co w takiej sytuacji? Co może być powodem? Plus jest taki, że się udało, czyli tutaj jest wszystko ok, a problem jest w kolejnym etapie..
Powodów pewnie jest wiele, od wad genetycznych, po np. problemy hormonalne tarczyca, niedomoga lutealna). Przyjrzę się właśnie temu progesteronowi. Myślę, że w tym cyklu powodem mógł być mój covid, od 4 do 7 miałam dosyć wysoką gorączkę (38,5-38,7) i do teraz mam kaszel i ogólnie czuję się słabo. Gdzieś tu czytałam, chyba w ubiegłym tygodniu, że jednej staraczce z powodu covid właśnie ciąża zatrzymała się jakoś na początku.I co w takiej sytuacji? Co może być powodem? Plus jest taki, że się udało, czyli tutaj jest wszystko ok, a problem jest w kolejnym etapie..
Dokładnie tak, po prostu przychodzi okres, ewentualnie lekko spóźniony. Mam jutro konsultacje telefoniczną z ginem to podpytam co robić, czy oprócz progesteronu, jak radziła @olka11135, zbadac coś jeszcze. Chociaż byłam w listopadzie u ginekologa po pierwszym biochemie i wszystko ok, nawet zlecił mi trochę badań "przed staraniami" i kazał przyjść w ciążyPodobno 50% ciąż kończy się właśnie na takim etapie, tylko jak ktoś nie robi testów to nie wyłapie
OoooooTo tymbardziej, zapraszamfajnie wiedzieć, że tu ktoś ze Śląska z tej fajnej grupy
![]()
Powodów pewnie jest wiele, od wad genetycznych, po np. problemy hormonalne tarczyca, niedomoga lutealna). Przyjrzę się właśnie temu progesteronowi. Myślę, że w tym cyklu powodem mógł być mój covid, od 4 do 7 miałam dosyć wysoką gorączkę (38,5-38,7) i do teraz mam kaszel i ogólnie czuję się słabo. Gdzieś tu czytałam, chyba w ubiegłym tygodniu, że jednej staraczce z powodu covid właśnie ciąża zatrzymała się jakoś na początku.
Dokładnie tak, po prostu przychodzi okres, ewentualnie lekko spóźniony. Mam jutro konsultacje telefoniczną z ginem to podpytam co robić, czy oprócz progesteronu, jak radziła @olka11135, zbadac coś jeszcze. Chociaż byłam w listopadzie u ginekologa po pierwszym biochemie i wszystko ok, nawet zlecił mi trochę badań "przed staraniami" i kazał przyjść w ciąży![]()
Dzięki wielkie, przejrzę i dorobię co trzebaJa tak rzuciłam z tym progesteronem bo on był rzeczywiście niski. I owszem niby sporo ciąż to biochemiczne, ale jednak to może pokazywać, że w ciąże się zachodzi, ale jest jakiś problem z jej utrzymaniem. A proga łatwo podnieść i problem można szybko rozwiązać. Ja po owu miałam 14. Teraz mam ok 20, beta mi rośnie w normie, ale wolno. Także nadal nie wiem czy coś będzie z tej ciąży
Warto też sprawdzić sobie grubość endometrium bo ono by zajść w ciąże też powinno być grubiutkie
No i standardowo porzucam listę badań dla nowych użytkowniczek![]()