reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola,dlatego ja się poryczałam, jak mój gin powoedzial,ze musze mieć zrobione laparo, bo hsg boli kobiety się spinają i dochodzi do zacisniecia jajowodow, a ja tak panicznie boje się sal operacyjnych, narkoz i nawet małych ciec, ze przeplakalam dzień,nie wiedzac jeszcze wtedy,ze się udało.

Akuku zrobiłam test owu i wyszla mi kerska testujaca ciemniejsza od kontrolnej, tak jak tobie :)

cholercia chciałabym wstawić już sobie suwaczek, ale poczekam do srody,
Anabelko proszę mnie wsadzić do pociągu w czwartek, oki???dzieki

reklama
ale hsg i laparoskopia to coś innego, prawda?

kurde gubię się już w tym, obym we wtorek nie zapomniała zapytać Gina na co on mnie tam szykuje...

ale hsg i laparoskopia to coś innego, prawda?

kurde gubię się już w tym, obym we wtorek nie zapomniała zapytać Gina na co on mnie tam szykuje...

Tak, hsg to wpuszczenie do macicy pod ciśnieniem kontrastu i robienie zdjęć rtg, natomiast jest jeszcze inny sposób , laparoskopowa wpuszcza się sol fizjologiczna, ale tu jest się już pod pelna narkoza no i robia male ciecia

Kasoku takie "plamienia" kawa z mlekiem tez sa normalne na poczatku ciazy, wez nie ogladaj tego jak sie podcierasz od razu do kibla bo tylko niepotrzebnie szukasz dziury w calym.
Ja tez mialam.bole jak na @ teraz jeszcze czasem mam... A teraz mnie kluje w bodbrzuszu.
Ale trzeba mysle,.pozytywnie... I nie czytaj bo kochana stracic ciaze mozna w kazdym momencie :-( i nie zawsze a nawet zadko mamy na to wplyw i jeszcze raz powiem. twoje nerwy tu nic nie pomagaja a nawet pogarszaja , wiec kochana zakladaj suwaczek i ciesz sie ciaza :-)

Slyszalas o samospelniajacej sie przepowiedni ?? Wiec.moze.lepiej ,codziennie rano sstawaj i mow sobie :piekna zdrowa dzidzia rosnie w moim brzuszku i zostanie tam az do lutego. Bede o nia dbac jak najlepiej potrafie i dla tej kruszynki i Matyski bede pozytywnie myslaca usmie usmiechnieta mamusia.:-)

Karola nie znam sie na tych zabiegach :-(
A powiedz mi bo Ty jak masz owu to dosyc pozno, mowilas ginowi ?? Bo wiesz jak on w 14 dc Ci powie ze cykl bez owu to za kazdym razem bedzie tak mowil.
A moze powinnas miec clo ??
Nie znam sie ale popytaj :-) mam nadziejs ze szybko Cie dobrze zdiagnozuje, zreperuje co trzeba :-) szybko dzidzka sie przytuli do mamusinego brzuszk a :-)

A ja bym caly dzien spala :-( no masakra jakas , chodze nietomna :/:/
No i mdlosci, dzis jeszczs gorsze ...
Spalam od 10 do 14 a przeciez spalam cala noc. Teraz tez bym poszla spac, wiec maskara. A m mowi do mnie ze nie rozumiem jak tak mozna spac, ze mdlosci to rozumie ale spac i byc zmeczonym?? Ja tez tego nie rozumiem i ciejawe ile to wytrzyma. Tzn kiedy zacznie sie czepiac.
A najgorsze ze nie da sie nad tym zapanowac. Tzn.zaczyna mnie bole, tak glowa ze musze sie polozyc do tego mam dreszcze i nawet jak sie przebudze to dalej boli i zimno, dopiero jak sie wyspie robi mi sie cieplo :/:/

no nic ciesze sie ze w ciazy jestem i widocznie organizm potrzebuje snu skoro tak reaguje ;/

Kasoku - kawa z mlekiem to nie plamienie, kochana!!! no co ty...
zywa krew, ciagnacy sie ciemnoczerwony sluz.. to plamienie..
ty masz podbarwienie i to jest jak najbardziej normalne!!! bardzo bardzo duzo kobiet tak ma!!
wiec Ty tu sie nie nakrecaj tak negatywnie prosze cie

ciesz sie, ciesz ciesz i jeszcze raz ciesz.. bo test jest ciemniejszy i wyszedl wczesnie a w tobie rozwija sie zycie!!!!!

btw - mnie do tej pory brzuch pobolewa na okres! np. teraz...
ale nie zaprzatam sobie tym glowy bo stres nie pomaga w zyciu codziennym:no:

Karola - na badaniach sie nie znam kochana:( nie pomoge...
ale duzo pecherzykow nie oznacze ze zaden nie urosnie:tak:
wrecz przeciwnie
jezeli masz dluzsze cykle to jeszcze ma szanse sie wybic:tak:

Akuku - najbardziej zazdroszcze tego ze mozesz sie przespac w ciagu dnia

wiem co to znaczy sennosc ogromna.. ile razey w pracy przysypialam z glowa zawieszona nad klawiatura:sorry2:
nawet proponowali mi pojscie do pokoju first aid na kozetke;-)
ba! mam do tego prawo:-D
ale nigdy nie skorzystalam;-)

teraz tez czasem padam.. ale zbieram sie w sobie i zabieram sie za sprzatanie.. pomaga

2 dni zmieniona dieta i czuje sie o niebo lepiej!! wiec chyba pomaga;-)
no i mdlosci mi prawie kompletnie minely!
zaczal sie 2 trymestr:-D

pozdrawiam w piekny sloneczny dzien i lece do ogrodka na grilla:tak:

kasoku kawa z mlekiem to normalny kolor,nawet w ciąży,miałam tak po tym jak zaczęłam brać luteinę czyli jak progesteron się podniósł...
Plamienia. Kiedy plamienie z pochwy jest niepokojące? - ginekolog, miesiączka, okres, plamienia, plamienie - Zdrowie - poradnikzdrowie.pl

złym znakiem jest żywa krew lub skrzepy z tego co ja wiem

kiedyś myślałam że żółty śluz to objaw infekcji bo kiedyś mi to powiedział jakiś konował (Wieczorek,może kojarzysz ? )
Ale u mnie w dziwny sposób taki śluz pojawia się owulacji w fazie lutealnej,tak samo gdy miałam ciemniejszy śluz w okolicy owulacji który mam od bardzo dawna ten lekarz stwierdził że okres mi się zaczyna hehe :-) teraz wiem że to jest normalny kolor

Ostatnia edycja:
Kasoku głowa do góry nie martw się na zapas , bądź dobrej myśli :) mnie też jeszcze pobolewa brzuch jak na @

Akuku też napisała że i ją pobolewa to jest normalne

Nie można myśleć o najgorszym , to wykańcza .... My wszystkie mamy obawy mniejsze lub większe ale trzeba myśleć pozytywnie i się cieszyć ;) szczerze do mnie też jeszcze nie do końca dociera że się udało ale test i objawy nie kłamią :)

akuku, tili ten cykl będzie raczej krótszy, taki ok 30 dni, dłuży jest zawsze ten w którym mam skok temperatury. Mówiłam Ginowi, że po wyniki progesteronu i estradiolu można wnioskować, że miałam owulacje w 33dc, na co on- no to dobrze! ja: no dobrze ale to chyba nie do końca normalne mieć owulacje w 33dc! on: nie takie rzeczy już widziałem i nie z takimi anomaliami kobiety zachodziły w ciążę! :-D w sumie mnie trochę pocieszył :tak:

jeśli historia się powtórzy to cykl będzie ok 27-30 dniowy, skoku temperatury i owulacji nie będzie i nie będzie obfitej @ tylko skąpa, raczej przypominająca plamienie.

fajnie gdybym się myliła no ale czas pokaże.

co do CLO to myślę, że Gin na razie nic mi nie da bo będzie chciał mieć pełen obraz sytuacji, czyli monitoring tego i następnego cyklu bo powiedział, że będziemy podglądać pęcherzyki aż pękną lub aż przyjdzie @.

anabelka kochana czy mi się wydaje czy z listopadówek tylko my zostałyśmy na placu boju?

Ostatnia edycja:
reklama
Karola - jeszcze Emalia, Edyta, Krowka...

padam..

zawiesilismy w ogrodzie lotki i zrobilismy turniej ze znajomymi w czasie grilla
nameczylam sie podnoszeniem lotek hehe, co chwila musialam sie schylac bo czubki porozlamywaly sie i punkty nabijalo ale spadaly na ziemie..jejciu..
teraz ide wziac kapiel i sie zrelaksowac...

jutro do pracy
ostatnie 2 miesiace... tak sobie bede powtarzac:tak:

Do góry