reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Elayna dziekuje , mam nadzieje ze bedzie dobrze... Tak suwaczki tez sie tak samo wstawia ;) Musisz skopiowac link suwaczka wejsc na BB w ustawienia i w sygnaturze wkleic :)

Powiedzcie mi po co ludzie wypowiadaja sie w tematach, ktore ich nie dotycza ? Czy to taka przyjemnosc sprawiac komus przykrosc? Pytanie dziwne, ale dzisiaj uslyszalam od pewnej osoby, ze sie trace, jestem jak wszystkie kobiety tylko siedze w domu i zajmuje sie dzieckiem. Ze jestem jak matka polka krowa do rozmnarzania :/ NIby puste slowa, nic nie powinne znaczyc, a jednak cos zaklulo, zabolalo od srodka. Czy to zle, ze czuje sie szczesliwa bedac na codzien z moim dzieckiem, widziec jak sie rozwija, rosnie, zdobywa nowe umiejetnosci. I przybiega, lapie za buzie i mowi: Mamusi Kocham Cie! - bezcenne ! A najwazniejsze byc zawsze wtedy kiedy mnie potrzebuje. Moze jestem mloda, ale szczesliwa ! Mam czas na prace, dalsze studia, ale narazie chce sie realizowac jako mama i zona! Czemu niektorzy tego nie potrafia zrozumiec ?!

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny dopiero was doczytalam :-D, troche dziwnie mi tutaj bo wszystko nowe i musze sie przyzwyczaic

jesli chodzi o wiesiolka to napewno nie zaszkodzi brac :), u niektorych po prostu widac wieksza zmiane niz u innych

ja bralam pare miesiecy ziola ojca sroki nr 3 ale mi nie pomogly, moze gdzie indziej tkwi problem.. hmmm :confused: nie wiem czy ktoras z was ich probowala :)?

Elayna ja staram sie nie myslec ale to naprawde ciezko przychodzi

dzis bylam w sklepie pomacac dzieciece ciuszki :-) haha, patrzalam dla chrzesnicy ale tez pomyslalo sie o swoim ale mowie wam swietne chociaz przemacac hahah - teraz takie bajerki sa ze hoho lubie chodzic po sklepach nie wiem jak wy :p

pozdrawiam ! :)

mamolinka no to jest właśnie to,o czym wczoraj pisałam...Ludzie są zawistni i tylko patrzą,gdzie by tu drugiemu szpilę wbić,żeby oni mogli się na 15 sek lepiej poczuć.:no: Straszne to i przykre. Że nie znając drugiej osoby,nie wiedząc nic o jej życiu,tak łatwo i bezpodstawnie się ją ocenia. Nie denerwuj się,z reguły takie rzeczy gadają ci,którzy mają tak dość własnego życia,że interesują się cudzym.:*:*
miciur-ka ja za to w necie podglądam dziecięce akcesoria :-) no cholera,powstrzymać się nie mogę.

Elayna dziekuje , mam nadzieje ze bedzie dobrze... Tak suwaczki tez sie tak samo wstawia ;) Musisz skopiowac link suwaczka wejsc na BB w ustawienia i w sygnaturze wkleic :)

Powiedzcie mi po co ludzie wypowiadaja sie w tematach, ktore ich nie dotycza ? Czy to taka przyjemnosc sprawiac komus przykrosc? Pytanie dziwne, ale dzisiaj uslyszalam od pewnej osoby, ze sie trace, jestem jak wszystkie kobiety tylko siedze w domu i zajmuje sie dzieckiem. Ze jestem jak matka polka krowa do rozmnarzania :/ NIby puste slowa, nic nie powinne znaczyc, a jednak cos zaklulo, zabolalo od srodka. Czy to zle, ze czuje sie szczesliwa bedac na codzien z moim dzieckiem, widziec jak sie rozwija, rosnie, zdobywa nowe umiejetnosci. I przybiega, lapie za buzie i mowi: Mamusi Kocham Cie! - bezcenne ! A najwazniejsze byc zawsze wtedy kiedy mnie potrzebuje. Moze jestem mloda, ale szczesliwa ! Mam czas na prace, dalsze studia, ale narazie chce sie realizowac jako mama i zona! Czemu niektorzy tego nie potrafia zrozumiec ?!

mamolinka90

nie przejmuj sie ! zawsze znajdzie sie ktos zawistny i 'madralinski' w obojetnie jakim temacie, ja jestem zdania ze niech kazdy robi tak zeby byl szczesliwy, skoro jestes happy ze siedzisz w domu to nie widze przeszkod a komu to ma przeszkadzac... kazdy wybiera za siebie.. nie powinnas zwracac na takie glupoty uwagi - kazdy ma swoje 'racje' ale to to ty wybierasz jak chcesz przezyc swoje zycie a nie inni, wiec nastepnym razem odpowiedz takiej ze nikogo to nie powinno obchodzic co ty robisz bo bedziesz robic jak chcesz... no kurde jak mnie tacy ludzie draznia... maja wpojone jakies glupoty.. bo siedzi w domu to nierob, maz ja utrzymuje - no strraszne.... ;/ - porazka szkoda mi takich osob bo tkwia w swoich glupich przekonaniach

ja ci powiem ze u mnie podobnie z tematem slubu - hahah wszyscy sie juz pytaja kiedy sie hajtniemy bo jestesmy razem 8 lat, i co druga rozmowa z jego mama to o slubie - juz mam dosyc... tylko sa gadki typu: no teraz na was kolej, to kiedy i no jak to tak bez slubu..., dzadkowie pytaja itd itd. juz sie ostatnio wkurzylam i powiedzialam ze nam slub nie jest do niczego potrzebny, a potem jak drazyli dalej to powiedzialam ze nie bede sie zapozyczac na 20-30 tysiecy zeby sie zaobraczkowac - a ja chce slub taki jaki ja mam w glowie zaplanowany i albo wezme taki albo wcale... hehe zdziwili sie i cisza jak narazie ;), pewnie jak bedziemy sie spodziewac dziecka to juz w ogole nie dadza mi spokoju bo sa strassznie bogobojni... :-)

Miciurka, ja tez macam jak mam okazje ;) W weekend bylam w PL, przyjaciolka szukala ciuchow dla corki, a ja sobie przegladalam to i owo ;) Od patrzenia jeszcze nikt nie umarl ;)
1

Satchkat
no co prawda to prawda, ale ja jak juz macam to potem mam ochote kupic hahah.. ;), a ty starasz sie o 1 dziecko ? i ile juz jestes w UK?

jeszcze tylko dodam ze macie wszystkie racje z ta tesknota za PL , ja tez bym chciala zyc w pl bo rodzina ale niestety nie da sie tam to tylko pod gorke ... a u mnie jesszcze tak wychodzi ze bardzo rzadko jestem w PL raz na rok albo rzadziej, wiec teskno teskno!!

karotka00 ja wlasnie buszuje na allegro hahhaha :D

wlasnie dziewczyny ile juz jestescie za granica?

Ostatnia edycja:
No, mi tak ostatnio z kolezanka sie ochlodzily stosunki, bo uznala, ze...przepis na FB z Winiary jest seksistowski, bo "popros tate, zeby odkrecil sloik" - na co skomentowala, ze "a dlaczego mama nie moze???". No rece mi opadly, bo ja nie wiem, czy do kobiet nie dociera, ze rownouprawnienie to nie to samo, co ryczacy pseudo-feminizm i takie teksty z dupy... O to wlasnie chodzilo, zeby miec WYBOR, czy chcemy robic kariere, czy siedziec w domu - bo sorry, ale te dwie rzeczy bardzo ciezko polaczyc i sukcesywnie w obu dawac rade. Zreszta, kurde, jak kto chce, ja tez nie mam cisnienia na "kariere" i nie dam sobie wkrecic, ze MUSZE ja robic, bo jestem bezwartosciowa inaczej. Zal mi ludzi o ciasnych umyslach.

Miciurka - 3 cykl; w UK jestem na wakacjach 2.5 miesiecznych...od 6.5 roku, bo tak troche mi nie wyszlo, poplatalam sobie nieco zycie. Teraz juz odplatalam, no ale wyglada na to, ze zostane, bo meza nie zaimportuje ;)

Ostatnia edycja:
Miciurka ja tez lubie chodzic po sklepach i ogladac ubranka i nawet ostatnio doszlam do wniosku, ze jak moja mloda byla mala to nie bylo takich ladnych ubranek jak teraz . Ale narazie stopuje i czasami na necie podgladam co nowego jest.

Ja zawsze powtarzalam, ze nikt ani nic nie zmusi mnie do slubu, bo to ma byc tylko moja/nasza decyzja. Zaszlam w ciaze z cora to tescie odrazu a kiedy slub, wiec powiedzielismy, ze nie bedzie zadnego slubu. Moi tesciowie sa bardzo religijni, a szczegolnie moj tesc i jego rodzice. Wiec odrazu uslyszelismy od rodzicow mojego tescia, ze przynosimy wstyd rodzinie, ze nikt nie mial dzieci bez slubu itd. Ale mielismy to w nosie. Urodzila nam sie Zuzia i wtedy podjelismy decyzje , ze wezmiemy slub, ale tylko cywilny narazie. I wyobraz sobie jak wszyscy w szoku byli, ze zdecydowalismy sie na slub dopiero po urodzeniu dziecka. Tak sami od siebie, kiedy wszystkie spekulacje na ten temat ucichly. I tak kiedy nasze dziecko milo 6 miesiecy my wzielismy slub cywilny i odrazu mloda ochrzcilismy. Niby slub jest, ale teraz pojawily sie pytania kiedy koscielny. Wiec chyba ludziom nie da sie dogodzic. Fakt myslimy nad slubem koscielnym, ale to moze za 2-3 lata najwczesniej. Slub cywilny mielismy w Holandii, wesela jako takiego nie bylo. Moja mama zrobila obiad weselny co u mojej mamy obiad weselny = prawdziwy stol weselny hehe potraw chyba z 30 i na cieplo i na zimno do wyboru do koloru. I jestem jej za to bardzo wdzieczna, ze nam pomogla i przygotowala nasze male wesele. Najwazniejsze, ze sa wspaniale wspomnienia. I tez nie mam zamiaru brac kredytow czy niewiadomo czego , aby urzadzic slub koscielny, tym bardziej, ze ten chcialabym w Polsce... Marzenia z dziecinstwa zostaly, biala suknia, wesele itd ;)

U nas to juz jest 3 cykl, w Holandii mieszkam juz 6,5 roku ;)

Karotka tak ta osoba dla mnie jest poprostu zbyt samotna mimo swojego dojrzalego wieku i ma za duzo wolnego czasu, wiec zamuje sie moim zyciem :)

Ostatnia edycja:
Mamolinka i o tym właśnie się rozpisałam , ale mi się skasowało ...
Ja również siedzę w domu z dziećmi , zostałam mamą w wieku 19 lat ojej co to było szkoda gadać tzn. pisać :) teraz to będzie sensacja jak pojawi się 3 dzidzia haha ...

Wiesz nie przejmuj się ja wiele razy nie miłe słowa usłyszałam na ten temat ;) choć jest to denerwujące .. ale ja już nabrałam dystansu do tego co inni mówią ... nikt mi nie pomagał nie pomaga ani nie daje pieniędzy na moje dzieci , najlepiej jakby każdy żył swoim życiem ...

choć niektórzy mają swoje życie zbyt nudne dlatego żyją życiem innych ;) i próbują Ci wytłumaczyć jaka musisz być nieszczęśliwa bo masz dzieci i siedzisz w domu ,a tak naprawde same by tak chciały siedzieć ...

najlepsze jest to że wypowiadają je ludzie którzy sami są samotni , poza swoją pracą nie mają sensu życia lub inne mamy które niestety nie moga sobie pozwolić na siedzenie w domu ..

jakby nie było jest to dla mnie luksus , ponieważ mogę spędzać czas z dziećmi nic mnie nie omija , nie wychodzę z domu z rana i nie wracam wieczorem ... znajduję też czas na swoje małe przyjemności :)

dla każdego w życiu liczy się coś innego dla mnie jest to mój dom moje dzieci :) dla innych praca ... i nie czuję się z tego powodu gorsza czy głupsza ...

miałam moment ,że pracowałam bo znudziło mnie siedzenie w domu ... lecz bardzo szybko zrezygnowałam i stwierdziłam że najpierw wychowam dzieci a praca nie zając nie ucieknie ;) eh zazdrośnicy i nic więcej ...

jeśli o mnie chodzi jestem szczęśliwa z tego co robię i przestałam się wstydzić tego że siedzę w domu jak to mówią jestem kura domową , lecz ja tak się nie czuję :) śmieję się że jestem nie zawsze perfekcyjną panią domu hihi tu gdzie mieszkam większość mam siedzi w domu ze swoimi pociechami codziennie spotykają się w parku dzieci się bawią mamusie rozmawiaja , popijają kawusie , herbatke i jest to super

moje dzieci są szczęśliwe że mają mame zawsze koło siebie i najpiękniejsze co usłyszałam to to że jestem najlepszą mamą

pamiętajcie wszystkie mamusie , które siedzą z dziećmi w domu robimy kawał ciężkiej roboty , bo prowadzenie domu i wychowywanie dzieci to nie jest nic nie robienie ...

reklama
Witam wszystkie staraczki :)

ja co prawda "walczę z tematem" od listopada zeszłego roku, ale jeśli się zgodzicie chętnię dołącze do waszego grona.
mamolinka złośliwe komentarze to niestety norma, Tobie zarzucają macierzyństwo, ja ciągle słysze głosy w drugą stronę, w pracy dziewczyny w jakiejkolwiek sprawie się odezwę to mówią: a ty nie wiesz bo Ty nie masz dzieci...

Pozdrawiam

Do góry