reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
na tamtym temacie jestem :) ale chciałabym uzyskać jakieś informacje od dziewczyn, które nie przystąpiły do in vitro w podobnej sytuacji jak nasza , czy w ogóle są takie :-(
bo oczywiście nie chcę wam zaśmiecać wątku

na tamtym temacie jestem :) ale chciałabym uzyskać jakieś informacje od dziewczyn, które nie przystąpiły do in vitro w podobnej sytuacji jak nasza , czy w ogóle są takie :-(
bo oczywiście nie chcę wam zaśmiecać wątku

Chyba kochana nie ma tu dzieqczyn ktore mialy in vitro. Ja znam kogos kto mial slabe nasienie. Ale to przez prace byl przedatawicielem handlowym i cale zycie w aucie bez ruchu. Do tego problwmy z tarczuca jak sie okazalo. Wszystko naprawil ale i tak nie moga zajsc w ciaze bo sa tak jakby na siebie uczuleni.
On poprawil jakosc tym ze zmienil tryb zycia lepsze odzywianie i ruch sport. Ale u was jest problem jeszcze cos chyba typu gwnetycznego mi sie wydaje bo plemniki jak piszesz sa z wadami. Najlepsze mi sie wydaje w takim wypadku in vitro choc to tez jie jest sto procent ze sie uda. Moja znajoma chyba dopiero za 6 razem zaszla i to po wielkiej tragedi w rodzinie gdzie lekarz powiedzial zeby dala spokoj przy takim stresie i wtedy zapomniala o dziecku a jednak poszla na wizyte i sie udalo. Zycze powodzenia. Sa kliniki nieplodnosxi ktore pomagaja ale jak wy sie leczycie zapewne bo dostaliscie refundaxje to chyba o tym wiesz.

Cześć dziewczyny, zaczynam swoją przygodę z forum, więc jeśli to nie jest ten wątek - wybaczcie mi proszę.
Właśnie czekam na @ po biochemicznej i postanowiłam poszukać kogoś kto być może ma podobne problemy, jak my z mężem.
Chodzi o bardzo słabe wyniki nasienia 3 mln, na dodatek większość o nieprawidłowej budowie. Co prawda jesteśmy już po 4 in vitro, ale coraz częściej zastanawiam się, czy nasza kwalifikacja nie nastąpiła zbyt szybko i po części na skutek programu rządowego, czyli kliniki wolą od razu skrócić sobie drogę....
Czy jest tu ktoś z podobnym problemem (chodzi mi o parametry nasienia partnera), jakie doradzacie badania, może leki, dostępne suplementy, cokolwiek, będę wdzięczna za każde info

Ja slyszalam ze na to rzadowe invitro trudno sie dostac i naprawde musi buc problem wiec chyba bym wykluczyla ze pochopnie was skerowali.

dziękuję wam bardzo za informacje, spróbujemy jeszcze urologa albo androloga.
W takim razie nie zamęczam was i uciekam , wszystkim życząc powodzenia i upragnionego sukcesu w staraniu się :rofl2::-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry