reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Pytanie do was dziewczyny, ktore czuja ovu.
Jaki to rodzaj odczucia/bolu? Bo ja dzis w ptacy czulam jakby klucie po lesej stronie, chyba na wysokosci jajnikow wlasnie i zastanawialam sie czy to wlasnie TO? Nigdy wczesniej nie zwrocilam na to uwagi albo raczej nigdy nie przypisywalam tego do ovu wlasnie, a przypominam sobie ze miewalam takie klucia. Wiec sama juz nie wiem, co myslicie? @ ma byc 21.12

Tak, ja odczuwam takie jakby kłucio-pulsowanie, połączone z bólem jak na @.
Ale różnica jest taka, że przed @ jestem wnerwiona i dużo jem.
A przy ovu jestem potulna jak baranek :-)
Śluz mam prze ovu, tak z 2 dni, nie po...

bertha - kciuki! Nie radzę się nakręcać, bo wtedy rozczarowanie b. boli.
Daj znać jak beta!

Czarna - okropna strasznie :) haha ;) a śmiać mi się chciało, bo wg niego związanie się z jego kolegą jest złe a najwidoczniej zdradzanie swojej kobiety jest w porządku ;) no cóż, widocznie ma inny kompas moralny niż ja :D mało się tym przejmuję ;)
Patka olała dzisiaj sprzątanie, za to robi ciasteczka owsiane ;) jak się upieką, to wam wrzucę przepis ze zdjęciem jak mi się uda ;) bo nie wiem czy z tel da się zdjęcia wrzucać :p

reklama
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami

Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2/3 szklanki cukru
- 1 płaska łyżeczka sody
- 100g masła
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 70g grubo poszatkowanej czekolady lub groszków czekoladowych
- 80 gram grubo poszatkowanych orzeszków ziemnych

1. Wymieszać razem mąkę, płatki owsiane, sodę, cukier, orzechy i cynamon.
2. Masło roztopić i dodać do suchych składników, wbić jajko, wymieszać. Na końcu dodać czekoladę, krótko wymieszać.
3. Z ciasta w dłoniach formować niewielkie kulki, dobrze ściskając, ponieważ ciasto jest dość sypkie, delikatnie zgnieść je na płasko i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką.
4. Piec w temperaturze 180 - 200 stopni (grzanie góra - dół) lub 170 stopni (funkcja termoobieg) przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika chwilę odczekać aż przestygną na blaszce, wtedy nie rozkruszą się przy przenoszeniu.

Moja dzisiejsza wersja z samą czekoladą, bo nie miałam orzechów :p

Załączniki

• 1449589889222.jpg
    1449589889222.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 43

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry