reklama

Staraczki na 2016 rok :)

A co to za przepisy? Jeśli coś fajnego, to i ja chętnie obejrzę, bo czasami już mi pomysłów na gotowanie brak...
Dzisiaj chyba sobie krupniczek uwarzę, będę miała na jutro.

reklama
Czerwony sos.jpg
Makaron z czerwonym sosem
Pyszny, kremowy, lekko pikantny sos, o wielu zastosowaniach nie tylko do makaronu
składniki:
3 średniej wielkości czerwone papryki
2 ząbki czosnku
90 g pomidorów suszonych (bez zalewy)
3 łyżki oleju rzepakowego
200 g makaronu pełnoziarnistego (ja wybrałam Lubelle pełnoziarnistą z orkiszem)
100 g oliwek czarnych (bez zalewy)
pół łyżeczki ostrej papryki
szczypta soli
opcjonalnie:
300 g piersi kurczaka​

Paprykę myjemy i wkładamy do piekarnika na 40 minut temperatura 200 stopni. Pieczemy do momentu aż skórka lekko zbrązowieje a miąższ będzie miękki. Po upieczeniu i wystygnięciu zdejmujemy skórkę z upieczonej papryki. Miąższ z papryki wkładamy do naczynia, dodajemy suszone pomidory, olej, ostrą paprykę i szczyptę soli. Blendujemy na gładką, kremową masę. Gotujemy makaron (al'dente) zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sos podgrzewamy na patelni, dodajemy czarne oliwki (jeśli mąż ma ochotę podsmażoną pierś kurczaka) i mieszamy owe pyszności z makaronem:)

Załączniki

• Czerwony sos.jpg
    Czerwony sos.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 101
My po wizycie u chirurga. Operacja go nie minie ze wzgledu na bol jaki moze dawac przepuklina ale dopiero za pol roku mam sie pojawic. Z siusiakiem nie jest zle nie trzeba póki co operować. Stulejki nie ma.
Bliznę po naczyniaku trzeba będzie ostrzyknac bo niby cos tam jeszcze jest eh

reklama
Witam was dziewczynki ;) strasznie dużo naprodukowałyście od wczoraj, nie mam jak was nadrobić ;) wczorajsze wsparcie się przydało mojej przyjaciółce i w miarę bezboleśnie przeszła rozwód ;) dzisiaj odsypiałam przez pół dnia tą naszą babską nockę :p a teraz się zbieram do gin, żeby zobaczyć jak tam moja ovu ;) ten miesiąc i tak stracony ale mój G powoli się odblokowuje, jak to sam twierdzi, więc styczeń będzie mój :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry