reklama

Staraczki na Wyspach

aniolkowa kurcze szkoda ze wizyty nie można przesunąć bo jeszcze trochę czasu do niej:sorry2:no ale jak trzeba czekac, to trzeba... Ciekawe co Wam powiedzą i zaproponują, oby później było już z goreczki;-)
basik witaj jak tam u Ciebie???
Agitatka no jeszcze troooche, do macierzyńskiego mi zostało ponad 5 tygodni:baffled: nie wiem kto za mnie tyle czasu będzie pracowal, naprawdę już jest mi ciężko:-( ja nie wiem kto wymyślił żeby kobieta w 7 i 8 miesiącu ciąży pracowała i to fizycznie, ja to zawsze musze mieć pod górkę, co za porąbany kraj:crazy:

A tak z innej beczki to właśnie dzisiaj dostarczyliśmy naszej agencji wypowiedzenie mieszkania, za ok 2 miesiące czeka nas niezły Meksyk-przeprowadzka:-D tylko najpierw trzeba znaleźć jakies fajne mieszkanko:tak:

reklama
aniolkowa mozesz napisac mi czy zastrzyki nazywaly sie gonal-f? ja zaczynam w srode najprawdopodobniej.maja mi zrobic skan,pobrac krew i zaczynam.to bedzie7dc.jak jajeczek bedzie wiecej niz jedno to nic z tego wiec stres jest.max 3cykle no chyba ze owulacja bedzie ze zlej strony to 4 cykle a jak nie wyjdzie to poddaje sie.
a u ciebie jaki plan-wiem ze czekasz na wizyte jeszcze ale moze cos wstepnie ci wspominali jak dzialaja?

Yas tak ja byłam stymulowana gonal-f. Z tego co trochę poczytalam na innych wątkach juz wiem, ze powinno się go brac ok 7-9dc a nie 3dc jak ja brałam, bo to za wcześnie. Do ivf owszem jak najwcześniej ale nie do naturalnego poczęcia czy iui. Chodzi o to żeby organizm sam wyprodukował jajeczka a gonal ma je tylko wspomóc. Wiesz ze Przy gonalu musisz mieć scany co 2 dni żeby obserwować jajeczka. Ten zastrzyk jest bardzo łatwy w użyciu ale na pierwszy raz obejrzyj sobie na YouTube albo ściągnij app jak go zrobić krok po kroku.
Ja póki co czekam na to spotkanie i przechodzę cykl naturalny bo mi się wszystko pochrzanilo po tych stymulacjach.

Basik ja miałam, ale u mnie się to nazywalo hycosy. Podobno to to samo

Basik jak też miałam hsg robione tu w Uk, będą ci robić????
Yas fajnie że zaczynacie IUI będziemy trzymać kciuki:tak: potwierdzam zastrzyki z Gonalu są bardzo łatwe w użyciu i prawie bezbolesne, nic strasznego;-)
aniolkowa kiedy dokładnie masz tą wizytę?? bo zapomniałam :zawstydzona/y:

aniolkowa,Roxi zdecydowalam sie na hsg w nastepnym cyklu ,teraz czekam na wredote:-(czy was to badanie bolalo?czy dostalyscie jakies srodki przeciobolowe?czy po zabiegu mialyscie jakies komplikacje?
Roxi -przeprowadzka za 2 miesiace??? oj to bedzie goracy okres:tak:,zycze Wam zebyscie znalezli fajná chatke
yas trzymam kciuki za IUI

reklama
Roxi spotkanie mam dokładnie za 2 tyg 25.09 a 3 dni pózniej powinna przyleźć @. Wtedy podejdziemy do czegoś, ale jeszcze nie wiem czego. Wolałabym jeszcze próbować IUI, bo póki co tylko jedną próbę mieliśmy.

Basik oni ci zalecą wziąć ze 2 parecatamole pól godz przed zabiegiem. Podobno trochę boli, coś jak na @. Mnie bolało okropnie, bo ja miałam scisnietą szyjkę i lekarz nie mógł sie przedostać do środka. Musielismy odpuscic i zrobic laparoskopie. Dobrze że ci zrobią to badanie, bo to bardzo ważne sprawdzić drożność jajowodow. Zabieg nie jest skomplikowany i raczej nie powinno sie nic stać. Oni tylko taką wąską rureczką wpuszczą ci płyn i na monitorze zobaczą czy przechodzi przez jajowody. Uczucie nieprzyjemne, ale nie jakieś bardzo bolesne. Przeżyjesz:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry