reklama

Staraczki na Wyspach

Witam kochane...

Pierwsze co to lapie fluidki od Kamy:-) Kamus dziekuje za nie, no i gratuluje dwoch pieknych kreseczek. Oj jak sie ciesze ze w koncu ktores z nas sie udalo. Dbaj o siebie i duzo wypoczywaj:tak:

Kamilaedi - no widze ze ty to sie doskonale orientujesz tutaj w prywatnych wizytach. My z Roxii tez jestesmy z okolic Edinburgha takze jakby co to wiemy do kogo z porada;-)

LILITH ciesze sie ze sie troszke poprawilo u ciebie. Mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej. A tych w tej przychodni to naprawde tylko wysadzic!!!:wściekła/y:

Agnieszka pozdrowionka dla ciebie:-)

Romka kochana przykro mi z powodu straty pracy:-(. Wiem ze nie jest lekko teraz ze znalezieniem nowej. Nic sie martw, glowa do gory a napewno znajdziesz. Widzisz kolejny dowod na to ze my mozemy sobie planowac a i tak zycie zdecyduje za nas. Trzeba myslec ze tak widocznie mialo byc i moze teraz czeka nas cos lepszego:-p

Createdbylove - niestety nic niewiem o benefitach. Ale dziewczyny tutaj napewno ci odpisza.

reklama
createdbylove nie pomoge w pierwszej sprawie bo jestem zielona.dzieki za slowa wsparcia...faktycznie nie jest latwo,do tej pory sprzatalam i dekorowalam mieszkania,stracilam
te prace i stwierdzilam ze moze pojde w strone kosmetyki,bo to jest to co lubie skonczylam szkole w pl i mialam
zaczac studia...no i poskladalam cv w 5 salonach,w 2 nawet wydawali sie zainteresowani i dupa..... pozostaje mi chyba zacisnac zeby i szukac dalej..

ZUZIA mam slabosc do tego imienia...
tak to jest faktycznie,ze my swoje a zycie swoje..a sluchajcie mozliwe jest np,ze ja moge zaczac na kase chorych a dokonczyc prywatnie jak zdobede prace..????

Dziewczynki życzę wam spokojnej nocy:)

Ja dziś zatęskniłam za Świętami Bożego Narodzenia,założyłam nawet suwaczek.
Te święta będą dla mnie ciężkie bo po raz 3 spędzam je w UK.
...wiem wiem to minie ale ten czas taki jest że dużo się myśli.

Ostatnia edycja:
zuzia2011 czy ja wiem czy tak znam sie, czytalam rozne oferty bo sama chcialam isc... ale wrazie czego pytajcie jak bede mogla z pewnoscia pomoge :)

createdbylove co do benefitow jezeli pracuje legalnie (on) to dostana na pewno na dziecko ( jezeli jest prawnym opiekunem), ale tez musisz doczytac bo to chyba trzeba pracowac jakies minimum godzin tygodniowo niewiem ile wiec nieche klamac, ale jezeli pracuje full time to napewno mu sie naleza te benefity, polecam wejsc na emito.net i tam jest zakladka o zasilkach wszystko jest opisane (po polsku).

pozdrawiam i spokojnej nocy....:happy2:

Aga ooo jaki sliczny suwaczek.... to dobry pomysl zeby odliczac czas do swiat. Juz nawet wiem co bym chciala pod choinke:-):-):-) Och swieta cudowny czas... ja niestety tez bede musiala spedzic te swieta tutaj, pewnie bede plakac jak zawsze no ale co zrobic??? Swieta bez rodzinki to nie swieta:( Ale zawsze mozna uruchomic skaypa i mozemy sobie zlozyc zyczenia prawie na zywo co nie;-)

No nic ja wlasnie wrocilam z nocki i zastanawiam sie czy isc spac?? Taka paskudna pogoda, leje i wieje:-( chyba jednak pojde nynki odezwe sie pozniej...

Witam was:)

createdbylove co do benefitow jezeli pracuje legalnie (on) to dostana na pewno na dziecko ( jezeli jest prawnym opiekunem), ale tez musisz doczytac bo to chyba trzeba pracowac jakies minimum godzin tygodniowo niewiem ile wiec nieche klamac, ale jezeli pracuje full time to napewno mu sie naleza te benefity, polecam wejsc na emito.net i tam jest zakladka o zasilkach wszystko jest opisane (po polsku).

pozdrawiam i spokojnej nocy....:happy2:
Trzeba wypracować minimum 16 godzin czyli dwa dni w tygodniu.
Wiem bo sama pobieram benefity i to jeden z ich warunków.

Aga ooo jaki sliczny suwaczek.... to dobry pomysl zeby odliczac czas do swiat. Juz nawet wiem co bym chciala pod choinke:-):-):-) Och swieta cudowny czas... ja niestety tez bede musiala spedzic te swieta tutaj, pewnie bede plakac jak zawsze no ale co zrobic??? Swieta bez rodzinki to nie swieta:( Ale zawsze mozna uruchomic skaypa i mozemy sobie zlozyc zyczenia prawie na zywo co nie;-)

No nic ja wlasnie wrocilam z nocki i zastanawiam sie czy isc spac?? Taka paskudna pogoda, leje i wieje:-( chyba jednak pojde nynki odezwe sie pozniej...

Zuzia dobrze że jest skayp ale i tak smutno będzie:(
Nie długo będzie można kupić już kartki świąteczne :-D

Agnieszka, fajny pomysł z suwaczkiem :) Dla mnie będą to już 4 święta tutaj.. dodam, że od przylotu tutaj ani raz nie wybrałam się do polski.. choć parę razy był u nas mój tato, więc nie jest tak źle.
Co do benefitów to racja, praca musi być i dostaną.

Agnieszka, ile czekałaś na child taxy? Ja czekam od czerwca na wznowienie ;/ I przyznam, że już mnie szlag trafia.. Jak pierwszy raz poprzylocie czekaliśmy na child i taxy to równe 3 miesiące.. teraz nei dość, że w kwietniu zagubili to zaś tyle czekamy i to już tylko na decyzję w sprawie wypłacenia ;/

Agnieszka, fajny pomysł z suwaczkiem :) Dla mnie będą to już 4 święta tutaj.. dodam, że od przylotu tutaj ani raz nie wybrałam się do polski.. choć parę razy był u nas mój tato, więc nie jest tak źle.
Co do benefitów to racja, praca musi być i dostaną.

Agnieszka, ile czekałaś na child taxy? Ja czekam od czerwca na wznowienie ;/ I przyznam, że już mnie szlag trafia.. Jak pierwszy raz poprzylocie czekaliśmy na child i taxy to równe 3 miesiące.. teraz nei dość, że w kwietniu zagubili to zaś tyle czekamy i to już tylko na decyzję w sprawie wypłacenia ;/
LILITH dzięki:)
Moje będą to 3 święta tu w UK:(

Co do benefitów to Ja na child tax i całą resztę czekałam około 3 miesięcy.
Najpierw dostałam pismo ile nam przyznali a po 3 dniach miałam kasę na koncie razem z wyrównaniem.
Warto czekać!Pamiętam dostałam ładnych parę tysięcy funtów więc starajcie się i czkajcie cierpliwie dziewczyny bo warto!

Uciekam do pracy,buziaki!

|Co do wyrównania o 3 miesiące w stecz to wiem, też dostalismy bardzo dużo kasy za 1 razem, bo jeszcze doszły working taxy do tego ;p Teraz będzie tak samo, tylko, że my mamy mieć uwstecznione od stycznia :D Pierw mam dostać za 3 miesiące w stecz a później tą drugą cześć.. ale to to już inna sprawa.. 19 czerwca mi minie 3 miesiące, więc mam nadzieję będzie jak ostatnio a nei dłużej z oczekiwaniami. Nasz Kanclerz to się aż za głowie złapał, jak się dowiedział jakie cyrki z tym mamy i teraz jakaś MP przejęła tą sprawę by to przyspieszyć :)

Co do wypłacenia u nas było inaczej, pierw pieniądze na konto, po kolei dzień w dzień z 3 różnych benefitów a później listy :)

reklama
Witam kochane

Na samym poczatku przesylam fluidki :-D&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja juz od samego rana na nogach.Ostatnio nie moge usnac i budze sie juz po 6 rano .Nie wiem czy to z radosci czy z nerwow:sorry2:Wczoraj bylam w klinice zeby zrobic sobie termin do lekarza i wyszlam wkor....... Mowie babce w recepcji ze jestem w ciazy a ona do mnie to prosze sie sie zglosic jak bedzie pani w 8 tygodniu:wściekła/y::no:Normalnie myslalam ze mnie szlach trafi.Jak narazie termin zrobila mi na 27 wrzesnia,wiec bede wtedy w 7 tyg:szok: Dzisiaj jednak znowu sie tam pokaze i powiem ze chce termin na teraz bo musze porozmawiac z lekarzem.Nawet moczu mi nie pobrali do zbadania:wściekła/y::no:Nie mam zamiaru czekac az bede 12 tyg i dopiero wtedy stwierdza ze w ciazy jestem.Szkoda gadac na temat tutejszej sluzby zdrowia:no:

Widze ze pojawil sie temat swiat.Ja jestem tu juz 6 lat i przez pierwsze 4 spedzilam w Londynie.W zeszlym roku w ostatniej chwili stwierdzilismy ze jedziemy i zrobilismy mila niespodzianke tesciom bo mieli rocznice slubu na swieta:tak:W tym roku jedziemy az na miesiac do Polski.Mezus ma juz wakacje zaklepane od 9 grudnia do 9 styycznia.Juz sie nie moge doczekac zwlaszcza ze w tym roku znowu zrobimy rodzicom niespodzianke.Pierwsze to pojawieniem sie a drugie informacja ze beda mieli kolejna wnuczke albo wnuczka:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry