reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
pandorka mnie ednokrynolog powiedziala ze moga mi zrobic inv za 4 tys funtow

a dziewczyny wczoraj ogladaqlam fajny program o polskiej rodzinie w chickago rodzinie uwwaggaa az 12 osobowej :-) i kobieta opowiada ze mila wycienty guz tarczycy i wielkie problemy z hormonami i lekarz endokrynolog powiedzial ze nie bedzie mogla miec dzieci nigdy , moglila sie do matki boskiej brzemiennej ktora jest gdzies w gdansku i ma teraz az 10 dzieci wyobrazacie sobie :-) ogladajac takie programy az lezka sie w oku kreci ale i ja mam nadzieje ze mnie i wam wszystkim sie uda :-) ja tez sie modle i nosze caly czas pasek Sw Dominkika i wierze przede wszystkim choc czasem nie latwo powodzenia dziewczyny

gwiazdeczka - ICSI jest o kilka setek drozsze, do tego trzeba doliczyc leki a to od 500f do 1200f no i wszelkie wizyty i badanka. Criotransfer to nastepny 1200f w zaleznosci ile zarodkow. Tak wiec to naprawde spory wydatek:-(.

gwiazdeczka
IN VITRO -
polega na umieszczeniu komórek jajowych w płynie zawierającym plemniki.
ICSI - jest metoda polegającą na wprowadzeniu do komórki jajowej pojedynczego plemnika przy użyciu specjalnych igieł, mikromanipulatorów i mikroskopu. Stosuje sie ja w wypadku gorszych wyników badań nasienia (np. nieprawidłowa liczba, budowa i ruchliwość plemników).
A jesli chodzi o skutecznosc to jest taka sama jak wszedzie. :-)

gwiazdeczka
IN VITRO -
polega na umieszczeniu komórek jajowych w płynie zawierającym plemniki.
ICSI - jest metoda polegającą na wprowadzeniu do komórki jajowej pojedynczego plemnika przy użyciu specjalnych igieł, mikromanipulatorów i mikroskopu. Stosuje sie ja w wypadku gorszych wyników badań nasienia (np. nieprawidłowa liczba, budowa i ruchliwość plemników).
A jesli chodzi o skutecznosc to jest taka sama jak wszedzie. :-)

dzieki za wyjasnienie to gorsza sprawa niz inv napewno trudniejsza trzymam kciuki za ciebie ja mam nadzieje ze u mnie tabletki zadzialaja i nie bedzie konieczna inv

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry