reklama

Staraczki na Wyspach

HEJ DZIEWCZYNY dzis sobota:) zaraz strzele sobie piwko z mezem:)
doszly do mnie dzis ziola z polski od tesciowej, ktora jest na prawde zlota kobieta, nawet sie nie pytala po co mi to:) jakby mogla to pewnie by nam nieba uchylila, bardzo ja kocham:)
tak wiec bede sobie robic od jutra mieszanke ojca G.Sroki. Robi ktoras z was to? Czytalam, ze trzeba je wszytskie zmieszac razem i z tego zaparzac jedna lyzke? Dobrze to rozumiem?
Przyslala nam tez witaminki w tym Salfazin, ktorym bede faszerowac mojego m.. Wlasnie mu przygotowalam porcje tabletek i juz slysze sprzeciw z kuchni, ze mu sie to nie podoba i mam ograniczyc sie do 2 pastylek:)

reklama
masz dobrze z tesciowa :) ja probuje jakos te ziólka z Pl sprowadzic, ale chyba mi sie nie uda w tym miesiacu:/ noelka sprawdz gdzies czy to nie bierze sie od 1 dnia @, bo tak mi sie cos kojarzy. Ja powinnam dostac za tydz i boje sie, ze nie zdarze ich sprowadzic :(a czy Twoje tesciowa musiala je wczesniej zamowic w sklepie zielarskim czy byly na stanie?
ja tez dzis piwko z soczkiem sacze :) a co - jeszcze mi wolno:)

aniolkowa to zdrowko zebysmy jak najszybciej zafasolkowaly:)
mamcia mowila ze byla w jednym zielarskim sklepie i mieli wszystkie na stanie, wiec chyba w kazdym porzadnym sklepie maja.
Z tym piciem ziol to ja gdzies czytalam , ze pije sie codziennie przez 3 cykle i jak sie nie zajdzie to trzeba odstawic na jakis czas i znowu pic przez 3 cykle i tak w kolko. Ale moze sie myle, musze jeszcze poszperac w necie. Bo sa jakies jeszcze mieszanki ojca Klimuszki itd i je sie chyba pije w odpowiednich dniach cyklu. Jabys cos wiedziala wiecej daj znac prosze.
Aniolkowa a nie ma zadnych zielarskich sklepow online?

aniolkowa.mama znalazlam instrukcje do ziol ojca G.Sroki nr3

Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
Pić szklankę odwaru przed snem.
mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem)

info wzielam z tego linku:

Zobacz temat - Wątek zielarski (cz.X) |

ja chyba kupie sobie tu ziólka i bede mieszac sama, bo z Polski nie mam jak zamowic (najwczesniej bym miala za 2-3 tyg). A Ty jak bedziesz pic cale 3 cykle czy do owu? I jak sie pije przez 3 cykle to mozna zaczac w dowolnym momencie cyklu?

aniolkowa.mama spedzilam chyba godzine na necie czytajac o tych ziolkach. Musze byc pewna w co sie pakuje:) Wyczytalam na forum bociana, ze trzeba zaczac pic w 1dc i albo pic przez 3 cykle bez przerwy albo do owu. Ja bede pic bez przerwy bo nie wiem, kiedy mam owu, robie testy, ale zawsze wychodzi mi negatyw.
Tylko problem mam tez z @ bo nie mialam porzadnego krwawienia od lipca. Bede teraz brac duphaston i mam nadzieje, ze @ przyjdzie i zaczne pic te ziolka, ale pewnie poczekam z 2 tyg jak nie dluzej:(
Bylam pewna, ze moge je zaczac pic dowolnego dnia cyklu, jakbym wiedziala,ze 1dc to nie spieszylabym sie tak z ich dostarczeniem:(
Aha i partner moze tez pic mieszanke nr3 , niby pomaga na ruchliwowc plemnikow, ale watpie ze moj M. sie na to zgodzi:)

Noelka - na ruchliwość plemników, idealne są odżywki dla sportowców, które mają w zestawi duuużo aminokwasów :)
Zaraz Ci coś znajdę, myślę że mąż prędzej skusi się na jakieś odżywki niż ziółka :-D ale jak będzie pił to ok... :tak:

reklama
Tak mi sie wlasnie wydawalo, ze to od 1dc sie pije...nie szkodzi nie zmarnuje sie:) bylebys tylko @ dostala. Albo i nie dostala przez nastepne 8 miesiecy :)
ja powinnam miec za tydz, wiec musze sie zaopatrzyc w ziólka. Moj na pewno nie bedzie ich pil, zwlaszcza po badaniach armii nie mam juz zadnych argumentow, bo wyniki ma ponad norme:)
ja pewnie w tym tyg bede baczniej obserwowac swoje cialo i doszukiwac sie objawow ciazy...nie cierpie ostatnich dc, bo dluza sie niemilosiernie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry