reklama

Staraczki na Wyspach

reklama
Tak mi sie wlasnie wydawalo, ze to od 1dc sie pije...nie szkodzi nie zmarnuje sie:) bylebys tylko @ dostala. Albo i nie dostala przez nastepne 8 miesiecy :)
ja powinnam miec za tydz, wiec musze sie zaopatrzyc w ziólka. Moj na pewno nie bedzie ich pil, zwlaszcza po badaniach armii nie mam juz zadnych argumentow, bo wyniki ma ponad norme:)
ja pewnie w tym tyg bede baczniej obserwowac swoje cialo i doszukiwac sie objawow ciazy...nie cierpie ostatnich dc, bo dluza sie niemilosiernie...

na pewno w ciazy nie bede:( tak liczylam na owu w ten weekend po tym malym krwawieniu na poczatku miesiaca, ale testy negatywy:( zrobie jeszcze jutro test i we wtorek i zaczne brac chyba duphaston od 16dc jak zlecil gin w PL. W ogole jakos dziwnie bo sluzu nie mam, piersi mnie nie bola, moze jeszcze jest za wczesnie na owu...ehhh nie wiem juz sama:(
dola mam jakiegos dzis, nie mam z kim pogadac wiecie tak na zywo, prawie wszystkie zaciozone w moim otoczeniu, albo z niemowlakami, zreszta nie chce nikomu zawracac glowy i sie zalic, bo wiem jaka by byla odpowiedz...:jeszcze masz czas, wszystko bedzie dobrze...itd.
dlaczego to jest takie trudne??? tak bardzo chcialabym miec dzidzie. Nigdy nie pomyslalabym, ze bede miec z tym problem. Zawsze wydawalo mi sie, ze jak tylko bedziemy chcieli miec dziecko to od razu zaciaze:(

Oj Staraczki wyspowe Wy :-D:-D:-D
Noelko - oczywiście że osoba robiąca usg nie była lekarzem. Była diagnostykiem. I w UK to zupełnie normalne, że wyników nie omawia osoba przeprowadzająca usg, tylko lekarz GP do którego trafiają wyniki - przeważnie po tygodniu ;-):-) z jednej strony to dobrze, bo osoba przeprowadzająca badanie, skupia się nie na opisie w trakcie badania.
I myślę że ten diagnostyk mógł niestety rozpoznać pco u Ciebie skoro się o to zapytał. Ale nie martw się. Na wątku o lekach wspomagających owu właśnie zaciążyła dziewczyna z PCO :) :) :) :tak:
A mąż niech robi badania, bo i tak będzie musiał, a chyba lepiej wcześniej niż później :) ?

a ja juz nie wierze w te leki wspomagajace owulacje bo ja jestem po 2 cyklu z tymi tabletkami i nic nie ma okresu i ciazy tez nic mam dos dziewczyny :no::no::no:

a ja juz nie wierze w te leki wspomagajace owulacje bo ja jestem po 2 cyklu z tymi tabletkami i nic nie ma okresu i ciazy tez nic mam dos dziewczyny :no::no::no:

O tym jak napisałam o wątku z lekami wspomagającymi owulację - to konkretnie o clo mi chodzi. No niestety nie na wszystkie dziewczyny działa clo. Jest to dość duży procent niestety, ale przy PCO i zdrowych plemnikach mężów, najpierw walczy się z clo, a potem dopiero sięga się po cięższy arsenał :-D:rofl2:

Noelko - a który wczoraj dzień cyklu miałaś??? Mi się owu przesunęła w tym cyklu o jakieś 3 dni. Więc całkiem sporo.

mousefish ja wlasnie biore clo hmm badali mi moje siuski bo mieli sprawdzic czy clo dziala i jak nie to mieli sie kontaktowac zzeby zwiekszyc dawke juz minol ponad miesiac jak oddalam mocz do badania i sie nie kontaktuja wiec mialm nadzieje ze clo dziala ale jak widac nie albo moze za ktotko jeszcze czekam bo dla mnie to juz 2 miesiace z clo a moze to dopiero 2 miesiace .maz ma sprawne zolnierzyki :-):-)

Gwiazdeczko - jak się nie kontaktują - to trzeba dzwonić. Tak już jest z NHS. Więc tak naprawdę nie wiesz, czy nie działa :)

... a tak w ogóle to da się to z moczu sprawdzić?... coraz bardziej szokują mnie metody NHS:eek: wydawało mi się że tylko monitoring jest w stanie potwierdzić działanie clo.
Dlatego jutro lecę do PL, ale już dziś mnie takie bóle prawego jajnika dopadły, że czekam na telefon ze szpitala - za 2 godziny mają dzwonić, a ja sama też mam dzwonić do mojej GP. Może jeszcze dziś mi każą na izbę jechać - na scan. Mam taką nadzieję. Jutro lecę do PL, wolałabym żeby nie z bólami.

Ostatnia edycja:
mousefish w szkocji dzialanie clo sprawdzaj z moczu dla mnie to tez smieszne mosilam zamrazac probki mojego moczu i wozic mi 5 probek i potem pozostale 3 musilam oddac siuski w wyznaczonych dniach tzn zamrozic jej a potem jak uzbieralo sie 5 zawies do badania ,mam nadzieje ze zrobia ci dzis scan a juak nie to sprawdzisz sobie wszystko w pl .ja mam takiego dolo ze szok ehh:no:

Gwiazdeczko - no to faktycznie dziwna metoda.... hmmm... może oni Ci poziom Lh - zwykłe testy owu robią co?
A ja mam odczekać do końca cyklu, i jak będzie coś się działo przez te dwa tygodnie to ma mnie lekarz obejrzeć i usg zrobić.
A czemu masz doła?

mousefisz myslisz ze tylko na tyle ich ,,stac,, ze robia tylko testy owulacyjne no szok normalnie ,no widzisz Toba sie lepiej zajeli a mam dola bo juz staramy sie ponad 2 lata z tabletkami 2 cykl .43 dc @ nie ma a ciazy tez nie juz trace nadzieje ze bedzie mi dane 2 raz zostac mama :-(:-(:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry