reklama

Staraczki na Wyspach

Noelka dziekuje, czyli rozkaladam kocyk i wbijam sie do was na mala kawusie.

Nie mam pojecia co ona miala na mysli, tak mowiac.... mam nadzieje, ze nie bedzie to potrzebne i dam rade choc.... masz racje, przeciez ja nie mam zadnych badan zrobionych.

Roxii &&&&&&&&

reklama
Kasia uk witaj:-) kurcze nie mam pojecia co lekaraka miała na myśli mówiąc zrobimy transfer...szczerze mówiąc wątpie żeby chodziło o in vitro,może bardziej chodziło o inseminację? Dziwne że tak Wam utrudniają i nie chcą Was skierować do specjalistycznej kliniki. A mowiłaś doktor że staracie się juz drugi rok? Po co czekac do października skoro staracie sie juz tak długo, a wyniki męża nie są do końca dobre... Troche dziwnie do tego pochodzą:sorry: Powiedz mi czy Twoje wyniki były ok? i jakie były wyniki męża, co oznacza że są leniwe? masz wyniki tych badan??? Mam nadzieję, że w krótce Wam się uda i żadne badania nie będą już potrzebne, trzymam kciuki:tak:

Roxii, wiem ze nie powinnam cie zameczac ale jesli bedziesz miala chwile prosze na czym to polega???? Dziekuje.

Ja jeszcze kilka dni temu bylam pewna, ze mi sie udalo. Tempka w niebiosach, dupka lykalam no ale co dzis jak z zegarkiem w reku zawiatala juz " franca", jeszcze sie nie rozkrecila ale zapach mojej Latte ja znowu przyciagnal. Dla mnie to dziwne, ze wczoraj ostatni dzien dupka a dzis juz cos sie dzieje...
wklejam wam moj cykl Obserwacja cyklu - enpr.pl..... ksiazkowy i du......a

.... ja tez bardziej obstawiam inseminacje. Tak ja nawet ja sciemnilam ze 2.5 roku. Wynikow nie mam, moje hormony ok a M zolnierzyki troszke malo ruchliwe i leniwe.... no coz trzeba czekac i w pazdzierniku powtorka z rozrywki z badaniem M

Kasia pytasz o inseminację??? to jest bardzo prosty zabieg, monitorują Twoj cykl i czeka się na owulkę gdy ona nadejdzie to M oddaje nasienie, oni je filtrują, wzbogacają zeby żołniezyki miały większego "kopa" i tak przygotowane nasienie wprowadzają Ci do macicy:tak: Jak parametry nasienia są lekko obniżone to jest spora szansa na powodzenie, ale jesli wyniki są kiepskie to szkoda czasu i pieniędzy mimo że zabieg nie jest drogi w Pl ok 1000zł. Masz te wyniki M??
Patrzyłam na twoj cykl bardzo ładny, szkoda że się nie udało:sorry:

ja to taka du...a, nie wzielam ani wynikow M ani moich.... dla mnie to byl cios... wyniki M, no ale podaje mu takie dawki na sniadanka i kolacje, ze to chyba dawki dla slonia :) Czy ty orientujesz sie jaki jest koszt tutaj???? A ty co mialas robione??? Przepraszam, ale ja to zielona jestem i musze duzo poczytac

na ostatniej wizycie prosilam gp aby wspomogl mnie jakimis tabletkami, no ale oni nie widza potrzeby aby mnie faszerowac... no to dupek z PL mial mi pomoc w tym cyklu no ale pudlo, zolnierzyki M polegly

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, ale sie rozpisalyscie, trudno bylo nadrobic:)

noelka super, ze udalo Ci sie zalatwic to zwolnienie i scan w szpitalu. Tak, wiec lez duzo i wypoczywaj, my tu wszystkie wierzymy w Twoja kruszynke. Nie placz, nie pora na to, poki co malenstwo jest w Tobie i ma szanse, wiec uwierz, ze wszystko bedzie dobrze.

Roxii Ty juz po transferze jej ale to szybko sie potoczylo:) A widzisz tak sie martwilas nie potrzebnie..To kiedy planujesz zaczac sikac na testy?:) Chodzisz do pracy czy wzielas wolne?

aniolkowa ciagle jestem na etapie pierwszego cyklu, ale to juz kwestia dni, czuje, ze znienawidzona @ nadchodzi..Jak tak pogoda w Polsce?

kasia uk witaj, mi tez sie wydaje, ze lekarzowi chodzilo o inseminacje. Nie wiem jak w Twoim regionie wyglada refundacja in vitro, ale w mojej klinice jasno pisza, ze warunkiem refundacji jest miedzy innymi fakt, ze nie macie ani jednego dziecka. No, ale mysle ze in vitro nie dla Was poradzicie sobie bez niego:) czy ta lekarka mowiac o wynikach Twojego meza powiedziala tylko ze sa leniwe czy mowila tez ze jest ich za malo?bo jak tylko troche za wolne to powinno dac rade je nieco przyspieszyc:) Jakie witaminki mu kupilas? na szybkosc ponoc bardzo dobra jest l karnityna. A jesli chodzi o koszt inseminacji to tutaj to jest drogie, duzo zalezy czy robicie inseminacje na cyklu naturalnym czy stymulowanym. Nam np odmowiono na cyklu naturalnym..a ze stymulacja to jest tak, ze powiedziano nam ze do inseminacji dojdzie tylko wtedy jak bede miec gora dwie odpowiedniej wielkosci komorki i przy trzech juz anuluja. Nam jakies 2 lata temu wyszlo ok tysiac funtow. No, ale nastepnym razem jak bedziesz u lekarza to zapytaj, bo moze u Was refunduja inseminacje

Osinka eh te alpy az sie rozmarzylam, super, ze spedzacie czynnie wakacje. Ja tez to uwielbiam:)

agnieszka i jak tam wycieczka, udana?eh, a ja tu musze chodzic do pracy..

Miska dziekuje, ciemnosc sie rozjasnia. Rozumiem ze dwa lata temu mialas robione i z pozytywnym rezultatem??? sorki ze pytam, ale nie widze suwaczka...
Moj M to lyka prawie cala tablice mendelejewa :) maca, l-carnityna, cynk, wit B complex, wit c, wit e400....:-)

kasia uk niestety inseminacja sie nie udala, w czerwcu mielismy in vitro i tez sie nie udalo..:( z tym, ze u nas jest powazniejszy problem z nasieniem, bo nie tylko wolne ale i malo, no i u mnie stwierdzono endometrioze. Mnostwo dziewczyn zaszlo w ciaze dzieki inseminacji, ale jesli nie beda chcieli Wam zrefundowac to polecam sprobowac w Polsce, bo o wiele nizszy koszt
Co do witaminek to moja druga polowka lyka podobny zestaw:) tylko ja dorzucilam mu jeszcze selen, rzen szen i omega 3

reklama
Miska witaj :-) Planuje testować jakos w 11-12 dpt to bedzie 22-23 sierpnia:tak: zobaczymy jak długo wytrzymam;-) Aktualnie jestem na sicku, ale od poniedziałku bede przez tydzien na urlopie. Nie chce ryzykować, moja praca nie jest jakoś bardzo ciężka, ale czasem musze podnieść coś ciężkiego albo jak jest busy to trzeba sie sprężyć i zasuwać. Dlatego ide na urlop, żeby nie ryzykować i choc ten pierwszy tydzien po transferze odpoczywac i dać spokojnie się zagnieździć maleństwu:tak:
Kasia uk szkoda ze nie masz dostepu do wyników M, stwierdzenie że sa leniwe niewiele mówi i cieżko cokolwiek powiedzieć czy to jest przyczyna Waszych niepowodzeń. I tak jak Miska sugeruje warto sie dowiedziec czy u Ciebie inseminacja jest refundowana przez państwo i jak to wygląda, bo in vitro jest refundowane tylko dla par ktore nie mają żadnego dziecka, nie wiem jak jest z inseminacją.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry