reklama

Staraczki na Wyspach

noelka tak jak aniolowa napisała early pregnancy unit zajmója się problemami we wczesnej ciąży, ja niestety tez tam trafiłam jak miałam pozamaciczną, myślę że bedą chcieli Ci zrobic usg i porównac, bo wiesz jak oni podchodza do wyników z Pl:tak: Trzymam kciuki i czekam na wieści;-)
aniolkowa no własnie masz juz jakieś wyniki???? jakie badanka robiłaś???

reklama
Znowu nadrabiania kilka stron, gaduly jedne :-)
Gabrysiu, witaj na forum! Napewno szybko sie wdrazysz, ja tez dopiero niedawno sie przylaczylam, podziwiam za chec przeczytania calego watku ;-)
Noelko, mam nadzieje, ze z rozumem podejda do twojego krwiaka a nie oleja powagi sprawy, dbaj o siebie!
Roxii, len sie ile wlezie, niech tam kielkuje :-) My tu wszystkie czekamy na || :tak:
Aniolkowa informuj nas na biezaco o wynikach, mam nadzieje ze beda same dobre.
Gwiazdeczko to juz niedlugo :-) trzymam kciuki za super lekki porod!

A u mnie 22dc i cos czuje ze nic nie wyszlo bo buzie mi wysypalo jak zwykle przed okresem, jakos mam slabe samopoczucie bo w glebi duszy wiem, ze znow bedzie pusta wydmuszka:-( to czekanie mnie juz dobija.

Ostatnia edycja:
Witajcie

Gabrysiu witaj na forum :)
Noelka dzwonili?
Roxii jak samopoczucie?
Zuzia dziękuję ;-)Ty wiesz za co...
aniołkowa jak Twoje badania?

U mnie wszystko ok ale mało czasu na wszystko...;-/
Miłego dnia!

Czesc dziewczynki, #

za oknem piekne sloneczko a ja nadal...
5.gif
. beznadziejna. Dzis odbierajac okulary, powtorzono mi jeszcze raz badanie oczu... dyz sa za bardzo czerwone i diagnoza... alergia,
wow.gif
....?????.... tlumaczylam jej ze to zwykla grypa no ale prosze skontaktowac sie z gp, nigdzie nie ide!!!! Do gp nie mozna sie dostac z powaznym problemem a co dopiero z alergia????

Joasia
dzis 22dc, zaczekaj jeszcze.... poki @ nie ma to zawsze jest nadzieja. &&&&&&&&

Pozdrowionka dla wszystkich

Ostatnia edycja:
ja juz po wizycie w early pregnacy. smiechu warty ten oddzial. na prawde ang sluzba zrowia jest do bani. jestem ciekawa ile takich kobiet co ja albo i w gorszym stanie przez niech poronilo. ehh zla jestem , dobra przechodze do rzeczy.
mialam tylko spotkanie z konsultant ktora zadawala ogolne pytania i zapisywala wszystko. po czym wychodzila i przedstawiala to gin. zadnych rad nie dostalam, juz myslalam ze nawet mnie na usg nie umowia bo jak widac dla nich kriwak wielkosci zarodka nie ma zagrozenia. na szczescie umowili mnie na usg na czwartek na 15. pewnie usg wykona tez jakas technik. tutaj nawet przy porodzie nie ma gin tylko sama polozna. no chyba ze cos sie zlego dzieje to mysle, ze wtedy interweniuja.
zawiedziona jestem myslalam, ze bardziej sie mna zajma zrobia scan od razu. w polsce nie kazali mi sie ruszac a teraz juz sama nie wiem co mam robic.
w piatek konczy mi sie zwolnienie, w szpiatlu nie wypisuja wiec jak w czwartek okarze sie cos nie tak to i tak musze isc do roboty.
doszly mi dzis bole takie jakby cos sie odklejalo mi na dole. ale to moze normalne. mam nadzieje.
zrobili mi tylko badanie moczu i wyszlo troche nieciekawe, wiec wysylaja do analizy, jesli okarze sie to infekcja to bede brac antybiotyk.

Noelka.... co za dupki !!!! A moze udaj sie do polskiego ginka??? Jesli potrzebujesz zwolnienie to on ci je wystawi a pracodawca musi je zaakceptowac. Hmmm, a moze wcale nie jest tak zle, jak ty myslisz???? Ja sadze, ze to nasz apolska mentalnosc jest taka ze trzeba caly czas do lekarza, a tutaj jednak do ciazy podchodza inaczej. Jak ja bylam w ciazy to powiedziano mi ze dla nich ciaza jest liczona od pierwszego scana.... czyli od 12 tyg. Zycze duzo sily i wytralosci a zobaczysz bedzie dobrze, to tez sa lekarze
cmok.gif

Noelka no niestety oni tu w Uk w ogóle mało czym sie przejmóją:sorry: dobrze że chociaz na usg Cie umówili, powinni to zrobić dziś, ale lepiej w czwartek niz wcale:tak: a dałaś im to usg z Pl? mówili cos, jakoś to skomentowali???? Co do zwolnienia, no to przeciez w czwartek masz usg, weźmiesz zdjęcie idziesz do GP nawet w piątek i dalej Ci wypisuje zwolnienie, nie chcę nawet słyszeć, ze Ty w takim stanie wrócisz do pracy, bo osobiście Cie znajde i do tyłka nakopie!!!! Masz leżeć i odpoczywać, prace z głowy możesz sobie wybić:tak:

Czesc dziewczyny,
Kasiu kuruj sie, bierz witaminy i jedz duzo owocow. Wiem, jeszcze troche dni zostalo, moze i jest jakas nadzieja, ze franca nie przyjdzie, jednak zdazylam juz poznac swoje cialo na tyle, ze rzadko sie myle. Coz trzeba bedzie dalej probowac.

Noelka, przykro mi, ze tak bagatelizuja twojego krwiaka, oby to usg i wyniki moczu daly im do myslenia. Piszesz o bolu, poki masz jeszcze te dni wolne od pracy, postaraj sie lezec jak najwiecej, tak jak ci dziewczyny tu juz radzily, ktore mialy stycznosc z krwiakami - odpoczynek i jak najmniej ruchu. W najgorszym wypadku umow sie gdzies prywatnie, moze do jakiejs polskiej kliniki, gdzie badania przeprowadzi lekarz ginekolog. Badz silna i twoj maly okruszek tez!

Milego dnia:-)

reklama
Kasia ja nie musze miec zwolnienia, z checia poszlabym juz do pracy, nudzi mi sie w domu strasznie:) tydzien temu w pl gin mnie wystraszyl tym l4 i lezeniem, wiec mam nadzieje, ze ten tydzien cos zdziala i krwiak sie zmniejszy.
do prywatnego gin jestem umowiona na 23 sierpnia, jest teraz na urlopie on to na pewno dalby mi zwolnienie, ale jak w szpitalu powiedza, ze moge normalnie funkcjonowac to nawet go nie bede o to pytac.

Roxii prosze nie bij mnie :) jak wykarza w czwartek ze krwiak nie zagraza to musze isc do pracy. nic nie poradze. mam tylko nadzieje, ze beda go monitorowac i jak bedzie sie zwiekszal to cos zrobia wiecej.
Pokazalam im usg z pl, ta konsultant wyszla i pokazywala gin i nic na to nie powiedziala, a ja bylam wogole taka zdenerwowana ta cala wizyta, ze polowy rzeczy sie nie zapytalam co chcialam:)
jedyna pozytywna rzecza jest to, ze dzwonilam do pracy i nie musze wracac juz w ten piatek tylko w pon. w czwartek zadw do manager po skanie, zeby sie jeszcze upewnic czy na pewno tak moge.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry