reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki styczniowe 2013

reklama
Mitaka, przykro mi, ze @ przylazla. ale powiem Ci, ze naprawde wierze,ze wiele siedzi w naszych glowach- w obie ciaze zaszlam w tych "niestarankowych " cyklach. cos w tym jest. Wierze w moc psychiki ( w sumie jako psycholog powinnam ;) ) i moze jak teraz bedziecie sie kochac w weekendy, bez presji i pomiaru temperatur to cos zaskoczy. Tego Ci zycze :)
moze wszystkie razem zajdziemy, fajnie by bylo.

ja juz troche sie rozpakowalam, puscilam drugie pranie i odpoczywam i pije winko ;)

a ja mam problem z klawiatura cos guziki slabo chhodza i ciezko sie pisze chyba bede musiala kupic nowa:baffled:
anconna- beta superowa:tak:az milo patrzec,dbaj o siebie:-)
neta-pranie po wakacjach jest masakra, wieszasz sciagasz perzesz i tak w kolko:tak:
mitaka- pelen spontan pamietaj:-D

No z tym praniem to racja.... jeszcze sporo zostało. Na szczęście mam 4 suszarki w pralni stojące, więc wieszam i nie zdejmuję, chyba, że już miejsce się kończy. Mam tyle ciuchów a codziennie rano problem - nie mam co na siebie włożyć :p

Cześć dziewczyny.
Odebrałam dziś wyniki badań męża i jest ciutkę lepiej więc jesteśmy jupiiiii szczęśliwi i idziemy dziś to uczcić :tak:
Tak w bardzo dużym skrócie:
badanie z marca:///////// badanie z sierpnia: norma laboratoryjna
koncentracja - 44,2 mln//////// 45,3 mln (powyżej lub równo 15mln)
całkowita liczba w ejakulacie- 172,7 mln ///////////303,5mln ( powyżej lub równo 39mln)
Żywotność -73% //////////// 64% (pow. lub rów. 58%)
morfologia 4%///////////// 6% (pow lub równo 4%)
ruch postępowy a+b- 6% //////////10% (pow lub r. a+b 32% lub a+b+c 40%)
ruch niepostępowy c - 17%///////////// 20%%

Jak widzicie jest ich teraz spora ilość i są ciut szybsze więc kuracja cos dała i morfologia wzrosła!! tylko martwi mnie żywotność ale jest w normie więc nie ma co na zapas się bać :-) może w tych 300mln jest nasz nindżoka który w tym cyklu zadziała !!! jeszcze ja w środę zobaczę jak pęcherzyki i może się coś wyklaruje :)
Na pewno nie musimy się bardziej martwić niż dotychczas bo gorzej nie jest więc chyba jest ok :sorry:
zwłaszcza że lekarz powiedział że inaczej patrzy się na wyniki szybkości plemników przy ich małej liczbie a inaczej przy dużej. Jednym słowem 6% ruchliwych z ponad 100 a 10% ruchliwych z 300 chyba robi różnicę. I ta piękna morfologia :rofl2:

a co Wy o tym myślicie ??

Ostatnia edycja:
Waiting super wieści, przypomnij co Twój bierze, kiedy i w jakich ilościach i wielkie kciuki za nindżoke!!!!!!!!!!!!!!!
A na ovu widziałam, ze zaznaczyłaś siemie lniane, w sensie, że pijesz?

Hey. Co slychac? Mnie maz wzial na romantyczna przechadzke na ciemna polanke ale nie zeby grzeszyc a zobaczyc deszcz spadajacych gwiazd ktore wczoraj mozna bylo zobaczyc.bylo super.po 12 spadajacych gwiazd przestalam juz liczyc!! Chyba sie domyslacie jakie zyczenia mielismy :-)
Siedzielismy tam do 12 i dzis jestem nieprzytomna i zaczelam prace od duzej kawy:-)
Co do siemienia lnianego to kupilam w lewiatanie ziarenka.gotuje je i pije.fuuuj glut bez smaku - ale czego sie nie zrobi !
A leki na plemniorki : na zmiane co drugi dzien 1 tabletke androvitu lub dwa razy dziennie ssalfazin plus kwas foliowy.witamine c.l karnityne taka niebieska z rossmana bo ma duza dawke.zero alkoholu i zwiewne bokserki teraz zamowilismy jakis lek ktory ma te wszystkie powyzej w sobie na stronie przedciaza.pl nazwa na F ferticos tam :-) zobacze w domu to wam powiem :-) mam nadzieje ze tez bedzie dobry :-)

reklama
A w ogole obliczylam ze w tych 300 mln plemnikow liczac ze tylko 6% jeat prawidlowa a 10% sie rusza to wychodzi ze jest (1 818 000) 1mln818tys plemnikow nindzokow zapladniaczy !!!!
Mitaka policz swoich :-) (calkowita ilosc w ejakulacie razy morfologia razy ruch postepowy a+b)
:-) od razu inaczej to wyglada i humor lepszy :-)

Do góry