• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Nuria no czego jak czego ale zabawek u nas nie brakuje

Jakby kiedys ktos mial problem z wyborem prezentu to sluze pomoca bo pomyslow mam 1000 na minute [emoji23][emoji23][emoji23] sasiadki corka jak przychodzi to zawsze twierdzi ze u nas czuje sie jak w raju [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Artemida ten Twój lekarz to powiem Ci , rozbawił mnie :) Ciekawe zatem czemu w większości krajów UE meta jest zalecana do brania w ciąży, skoro miałaby wywoływać wady. Nawet w Polsce w tym temacie lekarze już zmieniają swoją pozycję i coraz częściej są prowadzone ciąże na mecie ;)
Tynka piękny synuś :*

Artemida ten Twój lekarz to powiem Ci , rozbawił mnie :) Ciekawe zatem czemu w większości krajów UE meta jest zalecana do brania w ciąży, skoro miałaby wywoływać wady. Nawet w Polsce w tym temacie lekarze już zmieniają swoją pozycję i coraz częściej są prowadzone ciąże na mecie ;)
Tynka piękny synuś :*

Tęczowa - też mnie to zastanowiło, ale nie będę się przecież z lekarzem kłócić...
On powiedział że w UK i Ameryce też nie przepisują metforminy i powiedział że jak będę chciała metformine zażywać to mam odłożyć starania....

widać medycyna - medycynie nie równa...

Dzięki dziewczyny za komplementy he he:-)

Arte w końcu jakąś mądra decyzja z tym euthyroksem! Co do metforminy to się absolutnie nie zgodzę, bo nawet w mojej malutkiej mieścinie lekarza bardzo często to przepisują i naprawdę wiele dziewczyn zaszło w ciążę.
Bromergon też niby szkodliwy, a częściowo dzięki niemu zaszłam w ciążę i go brałam do 9 tygodnia ciąży czyli calutki okres organogenezy u zarodka.

Ashlee ale masz super pomysły na prezenty! Będę wiedziała kogo prosić o radę, bo ja to nigdy nie mam pomysłu.

Dzięki dziewczyny za komplementy he he:-)

Arte w końcu jakąś mądra decyzja z tym euthyroksem! Co do metforminy to się absolutnie nie zgodzę, bo nawet w mojej malutkiej mieścinie lekarza bardzo często to przepisują i naprawdę wiele dziewczyn zaszło w ciążę.
Bromergon też niby szkodliwy, a częściowo dzięki niemu zaszłam w ciążę i go brałam do 9 tygodnia ciąży czyli calutki okres organogenezy u zarodka.

Ashlee ale masz super pomysły na prezenty! Będę wiedziała kogo prosić o radę, bo ja to nigdy nie mam pomysłu.

Jestem miedzy młotem a kowadłem... zobaczymy co powie za 6 tyg w kwestii mojej glukozy...czy mam cukrzyce czy nie - na razie zalecił ruch i diete....czyli stawiają na naturę

A jeszcze teraz sobie pomyślałam, że może oni się nie zgadzają z innymi lekarzami i pewnie myślą, że nigdzie nie pójde tego skonsultować...

Arte a robiłaś ta krzywa glukozową i insulinową? Wyszła ci IO? Jeśli tak to nie ma innej opcji i naprawdę warto brać tą metformine. I owu by wróciła i pewnie dużo łatwiej byłoby Ci schudnąć.

Ja we wtorek robiłam krzywą z glukozą. Masakra...pół godziny pierwsze walczyłam, żeby nie zwymiotować. Nigdy czegoś tak paskudnego nie piłam. W dodatku to jakoś śmierdzi...wyniki dobre na czczo 81, po godzinie 102, a po dwóch 80.

Arte a robiłaś ta krzywa glukozową i insulinową? Wyszła ci IO? Jeśli tak to nie ma innej opcji i naprawdę warto brać tą metformine. I owu by wróciła i pewnie dużo łatwiej byłoby Ci schudnąć.

Ja we wtorek robiłam krzywą z glukozą. Masakra...pół godziny pierwsze walczyłam, żeby nie zwymiotować. Nigdy czegoś tak paskudnego nie piłam. W dodatku to jakoś śmierdzi...wyniki dobre na czczo 81, po godzinie 102, a po dwóch 80.

Tu nie ma opcji zrobienia badań krwi prywatnie....wszystko na skierowanie więc nawet nie wiem czy ma IO tylko podejrzewam że mogę mieć. A nikt mnie tutaj nie chce wysłać na to badanie. Na przyszłą wizyte mam tylko zbadać glukozę na czczo

reklama
Arte u mnie jak jest glukoza na czczo powyżej 90 u staraczek, to już jest wskazanie do diagnostyki i takim dziewczynom przepisują albo glucophage albo metformine.
Mam wrażenie, że w Polsce to jakoś tak na poważniej podchodzą lekarza do starań...kurde u mnie taka mieścina malutka a jest duże parcie na Wit. D3, na diagnostykę IO, u mnie w pracy każda ciężarna czy staraczka jak ma TSH powyżej 3 to już dostaje letrox albo euthyrox. Kurcze no to są podstawy przecież.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry