• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Weteranki...

Kahaka super super super :-D gratulacje:-D

a ja sie już szykuję na powrót męża, czekam na @ i clo i dupek już czekają :zawstydzona/y:

Bree kochana powiedz mi, może Ty się orientujesz, jak się uda, i w tym cyklu zajdę w ciąże, to od razu zrobić wszystkie hormony tarczycy, czy tylko tsh? i póżniej co ile tygodni robić, i do którego tygodnia ciąży?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć wszystkim. Ja właśnie kończę pracę i do domku zmykam.

Rurka
jak już zajdziesz to od razu po teście pozytywnym zrób hormony. Żebyś wiedziała jaki masz poziom. Jak będzie w górnej granicy to ok, jak poniżej połowy to zwiększ dawkę l-tyroksyny (myślę, ze ca najmniej o 25). Później kontrolnie co 4 tygodnie badaj już same hormony. TSH się w ciąży nie bada. Nie daj sobie wmówić że TSH wystarczy. W ciąży HCG działa na tarczycę stymulująco dlatego TSH się zmniejsza. Badając samo TSH miałabyś obraz tarczycy na podstawie zafałszowanego wyniku. Zbadasz THS będzie niskie, więc uznasz że poziomy hormonów ok, a w rzeczywistości będzie inaczej.

Aha, no i kontrolować hormony musisz niestety całą ciążę. Co prawda po 12 tyg, dzieciątko ma już swoją tarczycę, ale nie produkuje ona jeszcze wystarczającej ilości hormonów więc cały czas czerpie je od Ciebie. Lepiej nie ryzykować, że w którymś momencie Wam ich zabraknie.

KAHAKA :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Paa,
Odezwę się później.

Ostatnia edycja:
Kahaka jeszcze Ci nie gratulowałam tej pieknej betki!!!!!!!!!!!! kochana super sie spisaliście z juniorem:) SUPER wiadomości

Patrze i oczom nie wierzę od 15 nikt tu nie zaglądał:szok:

witam was i pozdrawiam mocno
ściskam wszystkie te które mnie pamietają :*****
ja żyję! na pełnych obrotach ale do przodu. czasami pod górę ale nie zatrzymuje się.
zdrowi i to najważniejsze!
mam nadzieje że u was okej girlss... buziam!

Jestem ledwo żywa,nie mam siły na BB ani na nic.
Wczoraj byłam przedłużyć rzęsy,są niezłe,rozwalił mi się telefon...znowu:(
Idę zaraz na rtg kręgosłupa dolnego co wiązało się z ''opróżnieniem'' jelit,siedziałam w łazience pół nocy:((((
Wszyscy w około zapomnieli o moich imieninach (mam na myśli moich bliskich),ogólnie mi źle i niedobrze a na dodatek nie mogę kawy wypić do 11:(((
Jutro ostatni dzień w domu,w nocy wyjeżdżamy do Polanicy z Ninką.

Oliwka no to nie halo...trzymam && za powodzenie badań.

no i za udany wyjazd wakacyjny:)

ja poodkurzałam,pranie zaraz kończy sie prac i jak rozwieszę to ide troche popielić bo po ostatnich deszczach rosną chwasty ,ze *&%$%^&*!!!

hej wam
Ja niedawno wstałam...pije kawusie..
Ja juz nie wiem gdzie pisac,,tu czy tam...hmmm

U mnie ciepe,łko,,słoneczko swieci....posciel na balkonie...

reklama
mama ja tam na grupie to sie wkurzam,,bo ni epokazuja sie nowe posty na grze tylko musze wchodzic na ostatnia strone i czekac....echh..a tu od razu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry