reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

:-D
Witaj Kochana na forum a o ciaze juz sie mozesz zacząć mniej martwić bo cos czuję, ze jak poczytasz co u dziewczynek się dzieje, jak przekazuja fluidki i jak ogomną siłę daje ich wsparcie to jedno przytulano z męzem i fasolka w drodzę;-):-);-):-);-):-). Dla mnie forum od miesiaca jest Drugą Rodziną :tak:, która nigdy nie zostawia w potrzebie:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

Trzymam kciuki za twoje staranka , zeby maleństwo szybciutko sie u ciebie zjawiało:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:.

Mam nadzieję że wspomozesz nas swoimi radami opartymi na doświadczeniach 2 lat :zawstydzona/y::happy:;-)

Gemimi 25 daj znać jak bedziesz cos więcej wiedziała, kurcze super

super ze co 30-40 min latam do lazienki??? :szok:;-):-)
a stresa mam ogromnego, mam ochote zatestowac, ale czekam do wtorku-21 pazd terminu @ .tym razem nie ma mowy o falstarcie i jednej kreseczce -:-D;-)

reklama
Juz sie dowiedział o wszystkie badnka w jakiej cenie i jak tylko opuscmi mnie @ ( to coś) to odrazu idę zrobic wyniki i do ginka po poradę.;-) Tylko tak sobie myślę, że jezeli trzeba sie będzie zaszczepic to pewnie potrzebna będzie przerwa w starankach ( to jest najgorsze)???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

:-D

super ze co 30-40 min latam do lazienki??? :szok:;-):-)
a stresa mam ogromnego, mam ochote zatestowac, ale czekam do wtorku-21 pazd terminu @ .tym razem nie ma mowy o falstarcie i jednej kreseczce -:-D;-)

trzymam kciuki!!!! na Twoim miejscu tez mialabym ochote zrobic tescik,umieralabym pewnie z ciekawosci,ale cos mi sie wydaje,ze Ci sie udalo:tak:,takie ma przeczucie....:tak:oby sie sprawdzilo,pozdrawiam!!!!

A jak tam staranka u Ciebie Butterfly? Trzymamy kciukasy mocno-oby w tym cyklu Ci się powiodlo...odliczasz juz pewnie do testowania?
Dziękuję serdecznie za pamięć! bardzo proszę o kciukasy choc do testowania pozostało jeszcze kilka dni. mimo wszystko w tym miesiącu jestem jakoś dziwnie spokojna i nie przezywam jak poprzednio. Czekam cierpliwie - może mi Bozia wynagrodzi dzidziusiem:-)

Dzięki Kochane:-):-):-), a fluidki już przesyłam.:-):-):-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gartuluję! Fluidki późno ale wyłapane:-)
Witam dziewczyny ;)
Czytając wasze posty nabawiłam sie odrobiny optymizmu.
Moje objawy to: brak miesiączki, brak apetytu, temp 37,2 i dziwny ścisk w dole brzucha... nie licząc koszmarnego bólu pleców :/
Idę jutro na badanie beta... może mnie wreszcie dopadło ;)
Jak myślicie są jakieś szanse??
Trzymam kciuki i powolutku zaczynam gartulować:-)

Ja jestem przekonana, że wielkie!
Ja też czekam, choć jeszcze kilka dni do miesiczki, ale za to:
- temperatura w górę pnie się dzielnie
- jajnik, ten z którego była owulacja, kłuje i ćmi na przemian
- w pachwinie ciągnie - to ponoć mamcica
- plecki mnie bolą, zwłaszcza w nocy i rano
przebieram już nóżkami.
Jak myślisz? Jest jakaś szansa?!?!? hihihi ;-)
Pachnie fasolką! trzymam kciuki za testowanko:-)

Cześć Dziewczynki na wstępie gratulacje dla wszystkich Zafasolkowanych :). Często czytam sobie forum, ale z wypowiadaniem sie coś ciężko.
Jesteśmy po 2 cyklach starań za ok 10 dni testowanko. A jutro mam wizytę u mojej dr - mam wyniki na cyto, tokso i różyczkę a no i morfologię. Umówiłam sie tez na USG dopochwowe bo szczerze nigdy wczesniej nie robilam wiec wypadałoby przed ciążą.
A poza tym to już chyba bardzo chcemy być Rodzicami, bo ciągle o tym mówimy, myślimy a ja to czasem czuję sie jakby to było już :) mam nadzieje, że nie wpadnę w jakąś urojoną ciąże <lol>.
hmmm jak tu nie myśleć o dzidzi jak moja najlepsza przyjaciółka jest w 5 msc i przechodzimy razem problem piankowych czy pompowanych kółek i takie tam...:)

Pozdrawiam Was i miłego wieczorku życzę.
Słonko testujemy w tym samym czasie!:-) Oby @ do nas nie zawitała

Cześć Dziewczynki!

Ja to jakiegoś dołka załapałam:-(. Źle się czuję fizycznie i psychicznie:zawstydzona/y:. Jutro mam wizyte u gina, ale boję się, że nie będzie miał dobrych wieści dla mnie:-(. Wprawdzie upławów już prawie nie mam, ale za to boli mnie w pachwinach, w krzyżu i już nie wiem gdzie jeszcze:baffled:. Naczytałam się o poronieniach i wydaje mi się, że mam wszystkie objawy, które do tego prowadzą:zawstydzona/y::-(. Strasznie mi źle:-(. Nawet nie wstawiam suwaczka, bo mam jakieś złe przeczucia:zawstydzona/y::-:)-:)-(.
Życzę więcej optymizmu! Nie smutaj się tylko ciesz ciążą! Wszystko będzie dobrze:-)
nie mam siły na czytanie....
załapałam takie doła, że .... tylko siedzieć i płakać:no::no::no::no::no::no::no:
a ten olejek z wiesiołka daje coś:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
Przytulam mocno!
Czesc dziewczyny!bardzo chcialabym do was dolaczyc.jestem nowa i od dwoch lat staramy sie z mezem o dziecko.wczoraj(zreszta jak co miesiac od 2 lat)dostalam@i jestem smutna:frown:.wiem juz duzo na ten temat tzn.jak zajsc w ciaze?,ale wychodzi na to,ze tylko w teorii jestem dobra.mam regularne cykle,wiem kiedy owulacja,ale mimo tego nic nie wychodzi,chyba(jak to mowia)za bardzo chcemy.nie potrafie o tym nie myslec,po prostu nie dam rady.co miesiac placze w poduszke.dzisiaj kupilam sobie wiesiolek,a mezowi centrum.myslicie,ze to dobry pomysl?napiszcie mi o waszych odczuciach i staraniach.czekam na wiadomosci od staraczek,a tym bardziej od staraczek,ktorym juz sie udalo.dziekuje,jestescie moja jedyna opoka!!!!
Witaj! Życzę szybkiego zafasolkowania! Robiłaś jakieś badania? Może warto byłoby skorzystać z porady dobrego specjalisty! Dobrze też jakbyście mogli gdzieś wyjechać i wyluzowac troszkę! Podobno bardzo to pomaga

Gemini25
izabella96
pixella

czy macie taka nerwówkę jak ja przed testowankiem?
ja nie wiem, czy do niedzieli wytrzymam :sorry2:

ps a ten jajanik jak klul tak kluje :]]]

pozdrawiam :rofl2::rofl2::rofl2:
W tamtym cyklu miałam tak samo - po prostu nie mogłam sie doczekać i o niczym innym nie myślałam! W tym cyklu wręcz przeciwnie być może jeszcze mnie nie wzięło na dobre bo do testowania pozostało jeszcze 9 dni!

Pozdrawiam pozostałe dziewczyny! Owocnych staranek życzę.

Ostatnia edycja:
Gemini25
izabella96
pixella

ja nie wiem, czy do niedzieli wytrzymam :sorry2:/quote]

Ja bym już chciała wiedzieć ale ostatnio tak się nakręcałam że zrobiłam test przed @ i zobaczyłam tylko jedna kreche a za 2 dni @:-p już było, dla tego teraz spokojnie czekam, narazie testu nie kupiłam żeby mnie nie korciło :-p. Tylko mój m ma mnie juz dosyć bo ciągle pytam sie jego jak myśli czy sie nam udało :rofl2:

ja robilam badania i wszystko o.k.Moj maz natomiast musi teraz brac witaminki,zero alkoholu,zero fajek,chlodne kapiele,luzna bielizna .po 2 miesiacach amunicja powinna byc gotowa do strzalu(nie slepaki,tylko ostra amunicja).tak bylo u mojej przyjaciolki i sie sprawdzilo.pozdr.pa!

trzymam kciuki!!!! na Twoim miejscu tez mialabym ochote zrobic tescik,umieralabym pewnie z ciekawosci,ale cos mi sie wydaje,ze Ci sie udalo:tak:,takie ma przeczucie....:tak:oby sie sprawdzilo,pozdrawiam!!!!

oj romka- ty mowisz ze masz przeczucie co do mnie, a ja wrecz juz sama nie wiem co mam myslec.
jasne ze BARDZO BYM CHCIALA miec juz ta fasolke pod serduchem :tak::tak::tak: ale ...jeszcze tyyyyyllleeee dni :sorry2: musze czekac do testowania.:-)
u mnie wciaz sie utrzymuje odbijanie(cokolwiek zjem), pieczenie w gardle, a takze bol w kregoslupie(pewnie to od siedzenia przy komputerze, lub do pracy), a takze pobolewanie z lewej strony w podrzuszu(moze to jakies nerwowe bole czy cos).
a teraz jakos tak mnie caly brzuch rozbolal i czuje sie jak slonica.wogole dzis jakos mnie tak bardzo delikatnie cmilo w brzuchu jak na @ ale potem przeszlo.
ja sie nie nakrecam, co bedzie to sie okaze 21 pazd.

WIADOMOSC DO M@LPY- NIE JESTES MILE WIDZIANYM GOSCIEM. LEPIEJ WOGOLE NIE PRZYLAZ, BO CIE NIE CHCEMY!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Gemini25
izabella96
pixella

ja nie wiem, czy do niedzieli wytrzymam :sorry2:/quote]

Ja bym już chciała wiedzieć ale ostatnio tak się nakręcałam że zrobiłam test przed @ i zobaczyłam tylko jedna kreche a za 2 dni @:-p już było, dla tego teraz spokojnie czekam, narazie testu nie kupiłam żeby mnie nie korciło :-p. Tylko mój m ma mnie juz dosyć bo ciągle pytam sie jego jak myśli czy sie nam udało :rofl2:

:-):-D:-D:-D- moj maz tez ma mnie chyba dosc.bo jak sie pyta jak sie czuje to ja- ,, a wlasnie, dzis bylo to , i to i to.., no nie twierdze ze jestem w ciazy ale wiem ze moga byc takie i takie objawy...,,

ja robilam badania i wszystko o.k.Moj maz natomiast musi teraz brac witaminki,zero alkoholu,zero fajek,chlodne kapiele,luzna bielizna .po 2 miesiacach amunicja powinna byc gotowa do strzalu(nie slepaki,tylko ostra amunicja).tak bylo u mojej przyjaciolki i sie sprawdzilo.pozdr.pa!

Ate witaminki to jakieś specjalne są od doktórka?

reklama
Zwyczajny zestaw witamin np."centrum"dla meza,a kwas foliowy i wiesiolek dla mnie.wiesiolek jeszcze nie sprawdzony,ale slyszalam,ze trzeba brac do owu.w zadnym wypadku po owu.ja mam dzisiaj 2 dc i zaczelam brac wiesiolek(2 tabletki dziennie)zobaczymy co sie wydarzy,napewno napisze na ten temat.pozdrowka!

Do góry