reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Sorki, dziewczynki ,że tylko co jakiś czas wpadam.. ale wiecie jak jest.. święta:-) i uczę się już powoli do sesji.. brr a nie chce mi się ,że hej!:szok:
buziaki do napisania!:-D

reklama
W sumie to poki co niedowierzam nawet z 1 cora byl zloty strzal teraz 3 lata...ale przy corce czekalam az mi sie z tydzien z spozni bo sie balam negatywa wiec jak juz zrobilam to od razu 2 krechy. Teraz w sumie nie wiem co za diabel mnie podpuscil dawno przestalam robic testy przed planowana @ i teraz musze czekac czy przyjdzie czy nie....czlowiek przez te 3 lata sie naczytal o objawach ciazach chemicznych itp ze poki lekarz nie potwierdzi nooo ew beta bedzie niepokoj :)) nie wiem teraz mysle czy jutro 12dpo na bete czy czekac do srody a tu akurat wigilia swieta potem tez ale bylby prezent eh...na dodatek ze w tym mc tylko bylo 1 przytulano bo maz na wyjezdzie :D

Trzymam mocno kciuki za przyszly testujace i nietylko :) dam znac jakby co. Troszku mi lepiej czytajac Wasze wpisy...jest plomyczek nadziei od dzis...

a kiedy mieliscie przytulanko, w owu ? przed, po?
beta wychodzi juz nawe 10 dni po owulce

I tak trzymam kciuki daj znać jaki wynik :tak::tak:
Ja 7 dni przed @ miałam objawy na @ a to byłą fasolka ;-);-)

a miewasz skurcze przed @? miałas podobne a mimo tego wyszły II?
przepraszam kinguś ze tak dopytuje ale juz świruję..sama rozumiesz..

katarzynka1979

No wlasnie w tym szkopul ze bylo tylko jedno zawsze 3,2 dni przed, 1, 1 po roznie...a w tym mc nie bylo wyjscia 1 wspolna noc ze tak powiem :) z 17/18 dc 17dc juz mi tempka spadla z moich 36,6 na 36,5 a 18dc jeszcze bardziej na 36,3. 17 byl pozytywny test owu i wlasnie przytulanko w nocy z 17/18 a 19dc skoczyla na 36,8 i potem 37 i tak sie mniej wiecej utrzymuje dzis 11dpo wiec albo bylo przytulanko dzien przed albo w dzien owulki na to wyglada ale poki co ciezko uwierzyc bo co mc cos mi dolegalo: zawroty glowy, bol piersi z boku, brzucha czasem mdlosci ale z czasem zauwazylam ze sie nakrecam bo te dolegliwosci wystepowaly rowniez w 1 fazie badz jak nie bylo wogole przytulanka wiec sugestia. Poki co blogi spokoj sluzu jak naplakal jak co miesiac zreszta :) za to nie bola mnie piersi z boku jak co mc zaczynaly ok 7-8 dpo czyli zblizala sie @. Maz raz tylko zazartowal co tak ostatnio padam (ok 23-24) bo jestem nocny marek i siedze zwykle do 2 :) wieczna bezsennosc i tyle ale na objaw ciazowy bym tego nie pisala wiec mowie ten test to zwykly przypadek zrobiony tylko dlatego bo 10dpo zrobilam test owu i wyszedl dziwnie pozytywny (choc to nie ma zwiazku) po czym od razu i to popoludniu test ciazowy i cien a dzis rozowy cien popoludniu na 2 tescie i nie taki by patrzec przez lupe pod swiatlo :)Dodam ze przez te 3 lata wszystkie testy nawet pod swiatlo na 2 dzien nie mialy cienia

katarzynka1979

No wlasnie w tym szkopul ze bylo tylko jedno zawsze 3,2 dni przed, 1, 1 po roznie...a w tym mc nie bylo wyjscia 1 wspolna noc ze tak powiem :) z 17/18 dc 17dc juz mi tempka spadla z moich 36,6 na 36,5 a 18dc jeszcze bardziej na 36,3. 17 byl pozytywny test owu i wlasnie przytulanko w nocy z 17/18 a 19dc skoczyla na 36,8 i potem 37 i tak sie mniej wiecej utrzymuje dzis 11dpo wiec albo bylo przytulanko dzien przed albo w dzien owulki na to wyglada ale poki co ciezko uwierzyc bo co mc cos mi dolegalo: zawroty glowy, bol piersi z boku, brzucha czasem mdlosci ale z czasem zauwazylam ze sie nakrecam bo te dolegliwosci wystepowaly rowniez w 1 fazie badz jak nie bylo wogole przytulanka wiec sugestia. Poki co blogi spokoj sluzu jak naplakal jak co miesiac zreszta :) za to nie bola mnie piersi z boku jak co mc zaczynaly ok 7-8 dpo czyli zblizala sie @. Maz raz tylko zazartowal co tak ostatnio padam (ok 23-24) bo jestem nocny marek i siedze zwykle do 2 :) wieczna bezsennosc i tyle ale na objaw ciazowy bym tego nie pisala wiec mowie ten test to zwykly przypadek zrobiony tylko dlatego bo 10dpo zrobilam test owu i wyszedl dziwnie pozytywny (choc to nie ma zwiazku) po czym od razu i to popoludniu test ciazowy i cien a dzis rozowy cien popoludniu na 2 tescie i nie taki by patrzec przez lupe pod swiatlo :)Dodam ze przez te 3 lata wszystkie testy nawet pod swiatlo na 2 dzien nie mialy cienia

kroptusia jak wychodzi nawet cień drugiej kreski to jest szansa na ciąże i to ogromna! zrobilas test 3-4 dni wcześniej, zrobisz kilka dni później i będą krechy mocne

Kinguś a jak u Ciebie staranka ida pełna parą?:)

Katarzynko, daj jutro znać, koniecznie!!!! :-) kurcze, też bym nie wytrzymała i zrobiła... ech.. my kobietki.. ale podobno cierpliwość to cnota króli... ehhh:-)

dm dam, ale boję się jednej kreski..no chyba ze sie powstrzymam jeszcze jeden dzien, albo i dwa.

Ostatnia edycja:
katarzynka1979

a tak na marginesie jesli okaze sie ta ciaza uwierze w przepowiednie z zyczeniami noworocznymi...Co roku jak wybija godzina 0.00 wychodze na dwor (balkon) calkiem sama patrzac w gwiazdy wypowiadam zyczenie jakby bym chciala na ten rok i zawsze sie spelnialy byly to realne marzenia dostac sie na studia itp. tyle ze nikomu nigdy o nich nie mowilam chyba ze sie spelnily rok temu dokladnie o tym pomyslalam i tak ostatnio siedze i mysle ze to jedyne zyczenie jakie sie nie spelni bo juz gudzien a w ciazy nie jestem....to taka anegdotka

Pamietam tez ze przy 1 ciazy czulam sie makabrycznie od testu w sumie mdlosci cala ciaze makabra nie szlo chodzic nic tylko lezec od 6 tyg w szpitalu a teraz czuje sie super...No ale w 1 ciazy to objawy przyszly w 6 tyg test rowniez byl zaskoczeniem :) poprostu odrzucilo mnie od papierosow

Smieje sie rowniez bo juz sie umowilam z ginem na 3 stycznia na monitoring i ostre badania w kierunku dzidzi :)

reklama
katarzynka1979

Ja tez jestem ale sobie obiecalam ze jak nie bedzie jakis jednoznacznych objawow (chocby ew spadek wskazujacy na implantacje, plamienie implantacyje) to przed @ nie zatestuje natura wielokrotnie mnie oszukala spozniajace sie okresy, objawy ciazowe lacznie z mdlosciami nawet zylki na piersiach (fakt teraz tez mam pare ale na to nie patrze) a potem test, test pod lupa pod swiatlo...i NEGATYW nawet potrafilam wierzyc ze moj skapy okres to okres w ciazy i do 10 dnia nowego cyklu tak wierzylam poki mega nie spadla tempka nie pojawil sie sluz plody...Ten cykl jak zwykle tez nic zero spadku temki plamienia wskazujacego na implantacje zero wiecej sluzu w sumie sucho wielkie NIC zero klucia jajnikow...tylko ten test wiec czekam i wcale nie jestem opanowana bo juz 3 zrobilam z czego tylko 1 dzis rano po czym polecialam (bo stwierdzilam ze mam sfalszowane) po innej firmy z apteki, robie i gadam sama do siebie "i co glupia znow sie nakrecilas bo 1 krecha" a tu 4 min i jasna slabo widac ale widac pod swiatlo b. dobrze nie wiem jutro pewnie kolejny badz beta :D bo wlasnie w goracej wodzie

Do góry