reklama

Starające się 2008

no jasne ze na noc :tak: tylko ze zanim wyszlam z lazienki i sie polozylam to juz czulam polowe na zewnatrz! przez co i nie leczyly jak trzeba :dry: a przez to ze takie leczenie srednio mam co 3 miechy to juz przetestowalam rozne i sa naprawde niektore super :sorry2:

hmm ja tak nie mam, wyciek rano i to nie tak od razu po wstaniu

Hej ja wrocilam z usg i moj gin stwierdzil ze clo dziala bo zaczynaja sie tworzyc dwa ladne " gotowce"do zaplodnienia takze jeszcze jutro i powinnam ok 11-14 dc dostac owulke zobaczymy co w ndz usg pokaze:)...

super, trzymam kciuki

reklama
Dzis dzwonila do mnie kolezanka jest 14tc i czuje sie super..powiem wam ze to cud bo starali sie o dziecko przez 4 lata, nikt nie dawal im szansy bo ona miala niedrozny jajnik a on b.slabe parametry nasienia a jednak zaszli i wiecie dzieki czemu-dzieki codziennemu przytulaniWiele par, które bez skutku starają się o dziecko, ogranicza współżycie. Robi tak w nadziei, że rzadsze kontakty seksualne pomogą zwiększyć liczbę plemników i poprawią ich jakość. Błąd!

Z badań australijskich naukowców wynika, że abstynencja seksualna przynosi wręcz odwrotny skutek. Po porównaniu próbek nasienia okazało się, że w najlepszej kondycji są plemniki u mężczyzn, którzy współżyją codziennie. Unikanie zaś (nawet przez trzy dni) seksu obniża jakość nasienia.

Warto wiedzieć:
- Zajście w ciążę utrudnia duża nadwaga i niedowaga – ilość tkanki tłuszczowej wpływa bowiem na gospodarkę hormonalną.
- Nie licz, że zajdziesz w ciążę od razu. Na problemy z płodnością może wskazywać dopiero rok regularnych, ale bezowocnych starań o dziecko.
- Nie wpadaj w panikę (nerwówka nie służy zajściu w ciążę). Jeśli podejrzewasz, że Ty lub Twój partner macie problemy z płodnością, idźcie do lekarza. W większości przypadków medycyna potrafi pomócu. Oto co mi pokazała:

:szok:kochane pomozcie mi odczytac wyniki badan:

FSH mam 3,85 a obok sa normy napisane

faza folikularna 3.5-12.5
środek cyklu 4.7-21.5
faza lutealna 1.7-7.7
po menopauzie 25.8-134.8

LH mam 20.14

faza folikularna 2.4-12.6
środek cyklu 14.0-95.6
faza lutealna 1.0-11.4
po menopauzie 7.7-58.5

PRL mam 15.84

kobiety: 6.0-29.9

a badania robilam podczas owulki..
i na ktore te normy mampatrzec,, wiec ze napewno odpadaja po menopauzie.. a reszta??? eheh:( ale PRL mam w normie..:/ juz wole zeby mi cos wyszlo niz nic...://:eek:

tiankis wydaje mi sie ze srodek cyklu skoro mialas podczas owulacji bo faza lutealna to juz po owulce-tak mi sie przynajmniej zdaje i tak mi mowil moj gin...

"Dzis dzwonila do mnie kolezanka jest 14tc i czuje sie super..powiem wam ze to cud bo starali sie o dziecko przez 4 lata, nikt nie dawal im szansy bo ona miala niedrozny jajnik a on b.slabe parametry nasienia a jednak zaszli i wiecie dzieki czemu-dzieki codziennemu przytulani Wiele par, które bez skutku starają się o dziecko, ogranicza współżycie. Robi tak w nadziei, że rzadsze kontakty seksualne pomogą zwiększyć liczbę plemników i poprawią ich jakość. Błąd!"

Magdaim83,ale chyba nie robili tego codziennie przez te 4 lata. Ja bym na męża nie mogła patrzeć po takim "maratonie";-)Tak czy inaczej najwazniejsze, że im sie udało. Pogratuluj koleżance :-)

Jesli o mnie chodzi to ..pudlo:-(To na pewno @.....za duzo tej krwi na to ,zeby byla to implantacja....
Tak sie tylko zastanawiam, do ilu dni ma mi sie zamiar skrocic cykl???Oszaleje chyba.....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry