reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

reklama
Betlinka, jeśli widzisz drugą kreseczkę, nawet bardzo niewyraźną to prawdopodobnie jesteś w ciąży bardzo wczesnej i hormon hcg, zaczął się dopiero produkować, odczekaj 4 dni i powtórz teścik, np. w niedzielę

Witam :-)
Nie dam rady nadrobić zaległości niestety, bo jakoś dziś nie mogę się na tym skupić :-/. Słucham sobie muzyki, Janek pod opieką tatusia :-). No i oboje kaleki jesteśmy, on sobie plecy nadwyrężył zajmując się małym, a ja z paluchem bez panokcia, obolałymi plecami, biodrem i kolanem, bo źle stawiam stopę, a na siedzienie nie mogę sobie pozwolić :-). Śmiać mi się chce jak sobie pomyślę o starankach w tych warunkach :cool2:.

betiinka nie nakrecej się, poczekaj kilka dni i zrób następny test, albo idź na betę.

A u nas w ogródku przebiśniegi i krokusiki i żółte kurczaki i piłki (2 psy w domu to bałaganią :-p) tak wiosennie :-). Oby tak zostało, bo jakoś nie mam ochoty po śniegu latać w sandałkach :-p.

Ja juz po cichutku Ci gratuluję. Wierzę testom prawie w 100%. Nie spotkałam jeszcze osoby, której test pokazał 2 kreski (nawet drugą niewyraźną) a nie była w ciąży. Tylko pamiętaj, że na tak wczesnym etapie często dochodzi do samoistnych poronień, i często nawet się o tym nie wie. Dlatego obejmij się szczególną ochroną przez najbliższe dni i chuchaj na zimne, nie podnoś rąk, nie biegaj po schodach itp, żeby fasoleczka dobrze sie zagnieździła w błonie śluzowej macicy. A i jeszcze jedno. Obserwuj się i jeśli zobaczysz chociaż małe plamienie w kolorze toffi to idz do lekarza, bo to może być niedobór progesteronu, (niedobór ten prowadzi do poronień), jest to częste zjawisko w dzisiejszych czasach (jeden ginekolog kiedyś powiedział, że to choroba cywilizacyjna).
Mam nadzieję, że nie nastraszyłam Cię bardzo.
Pozdrawiam

Dzieki Ci za rady:-)
Jakos podswiadomie spokojniej zyje;-)
Poczekam troche i powtorze test,tak spytalam, bo zaintygowala mnie ta druga kreska.

Różnie, w sobotę był zrywany, w poniedziałek zmiana opatrunku, wczoraj już sama zmieniałam (ale to przyjemne :-/) jutro zobaczę jak wygląda, to może mniejszą bułę na paluchu zrobie. Ale niestety troche to boli, tak liczę że w sobote bedę już nie obolała. Oby tylko ładnie się goiło.

Betiinko w takim razie nie pozostaje Ci nic innego jak tylko uzbroic sie w cierpliwosc:-). Mocno trzymam kciuki zeby za kilka dni kreseczki byly wyrazniejsze.
Loreta dzieki wielkie za to co napisalas do betiinki o tych plamieniach w kolorze toffi. Ja jeszcze zielona w te klocki i tez sie bede obserwowac. Fajnie ze mozna sie od Was tyle dowiedziec.
Monik dobre wiesci przynosisz, odpoczywajcie sobie slonko. Juz niedlugo bedziemy podziwiac Wasze fasolki, Gusiowa, Dorotki, Majeczki i Twoja! A ten "lizus" mnie niezle rozbawil:-D:-D:-D.

reklama
betiinka ja tez tak mysle skoro jest cien kreseczki to no no no:tak::tak:
wczesnie robilas tescik bo na suwaczku widze 16 dc ehh skusilas mnie do zakupu tesciku;-)
Kluliczek wsplczuje z tym paluszkiem !! a z męzem to dacie rade:-):-)
Migotka77 heh to prawdziwa kopalnia wiedzy ;-)ja sporo sie dowiedzialam i ostatnio jak bylam u gin to patrzyla na mnie tak dziwnie.. i zaczela sie smiac ze niedlugo lekarze beda przez internet przyjmowac;-);-)hihi

Do góry