reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

No więc wizyta trwała chyba z 5 minutek. Nie mialam USG (nawet w tym pokoju nie było…szpital) Powiedziala mi że na 99 % to ciąza i kazala przyjśc za 2 tygodnie (umowilam sie z nia prywatnie) Bo to bedzie 8 tydzien – to wtedy bedziemy miec pewnośc… Pogratulaowała-kazała jeśc folik i tyle! Na a póki nie mam 100% pewnosci nie mogę przesłać zarazków...

poczekamy te 2 tygodnie:-):tak: jestesmy cierpliwe.....bardzo cierpliwe....:-D

reklama
Majeczko warto iść prywatnie :tak: Ja zawsze mówię że dentystę i ginekologa trzeba prywatnie odwiedzać. A moja wizyta będzie jednak dzień wcześniej bo we wtorek.
Teraz pozostaje nam być grzeczne ;-):-D
Elektra dziękuję za zaproszenie. Jak będę kiedyś w grecji to bardzo chętnie spotkam się z Tobą na małej kawce czy soczku :-)

Elektra ale Wam fajnie w tej Grecji :-) Marzy mi się żeby tam kiedyś pojechać. A teraz to mi się marzy taka grecka sałatka :-D Chyba zachcianki się małe zaczynają:-D
Wiecie jeszcze dwa tygodnie do wizyty u ginka a ja zaczynam mieć strachy :baffled:. Najbardziej to się boję że to moje choróbsko coś zaszkodziło. Z drógiej jednak strony mam nadal wielką nadzieję że będzie wszystko dobrze :happy2:

Oj ja tez bym chciała do Grecji :tak: albo do Chorwacji albo do Włoch, Francji...w sumie to gdziekolwiek byle zwiedzać ;-)

Monik na pewno wszystko jest ok. Trzymam kciuki!

Moniś Kochana dziekuję za smska! No więc wizyta trwała chyba z 5 minutek. Nie mialam USG (nawet w tym pokoju nie było…szpital) Powiedziala mi że na 99 % to ciąza i kazala przyjśc za 2 tygodnie (umowilam sie z nia prywatnie) Bo to bedzie 8 tydzien – to wtedy bedziemy miec pewnośc… Pogratulaowała-kazała jeśc folik i tyle! Na a póki nie mam 100% pewnosci nie mogę przesłać zarazków...

Majeczko, bo dopóki nie można usłyszeć serduszka to gin nie potwierdzi na 100% ale jak wszystko inne wskazuje na ciążę to tak jest :tak:. Ja tam bym przesyłała zarazki na twoim miejscu ;-)

nenius,lataja mniejsze dzieci:tak:,strach przed samolotem mozna przemienic we wspaniala przygode :-) a wakacje za granica czasami kosztuja mniej niz w Polsce - trzeba tylko wczesniej je zarezerwowac...a jesli chodzi o jezyk...to czesto ludzie porozumiewaja sie na migi - a Ty znasz angielski! wiec ja mysle, ze marzenia trzeba realizowac:-) i tego Ci zycze. Bardzo.:happy2:

Majeczko bardzo sie ciesze ,ze wszystko jest w porzadeczku i napewno na nastepnej wizycie uslyszysz wspanialy dzwiek serduszka:tak: trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o Siebie
Monik Tobie kochana zycze tego samego ,i modle sie za Was obie

A co do wakacji to jak ktoras z Was ma ochote na wakacje na poludniu Wloch w Neapolu,lub na poludniu w Bolonii ,to serdecznie zapraszam .Zapewnie mieszkanko ,przewodnika i pyszne jedzonko:-):-):tak::tak: zawsze to milo jak przyjedzie ktos w odwiedziny.Zapraszam

reklama
W piatek zapisalam sie do gina niestety prywatnie bo z pracy nie moge wyjsc ..i badania pewnie tez prywatnie:-(ale coz zrobic zdrowie jest najwazniejsze przeciez!!
Ja mialam juz drugi taki @ 1-2 dniowy ... naprawde sie boje! a tabsow nie biore juz ponad pol roku...
Nie bój się Kasiu, napewno to nic wielkiego. @ to złuszczanie się endometrium czyli błony śluzowej macicy, może być za cienkie i może go być mało dlatego takie krótkie @, na to są leki jakby co więc nic się nie martw.
Kurcze, jak przeczytałam posta, to sobie pomyślałam, że ja też mam ostatnio takie skąpe @. Jak byłam w liceum, to się ze mnie poprostu lało. Potem na studiach było poprostu OK, tak do 5 dni, przy czym największy wylew był pierwszego dnia, a ostatniego to tylko wkładka wystarczyła. Tak było, aż zaszłam w ciążę. Potem urodziłam, byłam u gina, zbadał, zrobił mi USG i powiedział, że wszystko jest po porodzie OK. Ale po porodzie się zmieniło o tyle, że już mnie prawie wcale nie boli, a bolało tak, że musiałam pierwszego dnia brać tabletki, a teraz boli tak, że nie muszę brać, właściwie to prawie żaden ból, tyle, że czuję. Ale co mnie zastanwaia, to długość @, bo kiedyś 5 dni, a teraz 3, 4 a ostatnio prawie 3, tak już naciągane 3 dni, bo dostałam chyba w środę, no i do soboty, ale w sobotę to już nic prawie nie bło, może dosłownie 3 kropelki, więc w sumie w piątek był koniec. Nigdy się nie leczyłam w tych sprawach, nie brałam też antykoncepcyjnych, nic. A tu czytam, że to może być problem.
Generalnie od porodu mam mniejsze @, no i czasem są nieregularne, zwykle co 29 dni, ale w grudniu dostałam po 35 dniach, nawet test robiłam ale był negatywny. ostatnio dostałam z 2 dniowym opóźnieniem, no i może przez to był krótszy, bo gdyby był planowo, to by było te 5 dni.
Dziewczyny, pomóżcie.
I Tobie też radzę abyś spotkała się z ginem, zobaczy sobie co tam u Ciebie, myślę, że to napewno nic złego. Chyba zaczynamy być wszystkie przewrażliwione
Moniś Kochana dziekuję za smska! No więc wizyta trwała chyba z 5 minutek. Nie mialam USG (nawet w tym pokoju nie było…szpital) Powiedziala mi że na 99 % to ciąza i kazala przyjśc za 2 tygodnie (umowilam sie z nia prywatnie) Bo to bedzie 8 tydzien – to wtedy bedziemy miec pewnośc… Pogratulaowała-kazała jeśc folik i tyle! Na a póki nie mam 100% pewnosci nie mogę przesłać zarazków...
Majeczko Ty jesteś sknera czy niedowiarek? Nie wymiguj mi się tutaj procentami tylko dawaj zarazki.
Oj ja tez bym chciała do Grecji :tak: albo do Chorwacji albo do Włoch, Francji...w sumie to gdziekolwiek byle zwiedzać ;-)
Nenius mi jak nie wypali Turcja w tym roku to wybieram się na Chorwację, mam tylko troszkę dalej niż nad morze bałtyckie, i jadę autkiem, pozwiedzam po drodze, możesz jechać ze mną i nie wymiguj sie dzieckiem bo z dziećmi jest mniej kłopotu niż z dorosłymi, wiem co mówię bo mam synka, którego wszędzie ze sobą ciągam

nenius,lataja mniejsze dzieci:tak:,strach przed samolotem mozna przemienic we wspaniala przygode :-) a wakacje za granica czasami kosztuja mniej niz w Polsce - trzeba tylko wczesniej je zarezerwowac...a jesli chodzi o jezyk...to czesto ludzie porozumiewaja sie na migi - a Ty znasz angielski! wiec ja mysle, ze marzenia trzeba realizowac:-) i tego Ci zycze. Bardzo.:happy2:
electra ZGADZAM SIE z Tobą
A co do wakacji to jak ktoras z Was ma ochote na wakacje na poludniu Wloch w Neapolu,lub na poludniu w Bolonii ,to serdecznie zapraszam .Zapewnie mieszkanko ,przewodnika i pyszne jedzonko:-):-):tak::tak: zawsze to milo jak przyjedzie ktos w odwiedziny.Zapraszam
Hehe uważaj co piszesz bo całe forum BB do Ciebie przyjedzie. hehe

Do góry