reklama
kinguś
Nie poddam się
kinguś- dzieki za odpowiedz, ja juz sama nie wiem.. nic juz nie wiem z tego bardzo pragnienia.. jedno wiem ze musze tak obsesyjnie przestac o tym myslec...
i bardzo wierze ze sie uda w najblizszych 3 mc-- bardzooo bym chciala..![]()
Ja rozpoczynam chyba 4 cykl starań. Wydawało mi się, że łatwo jest stworzyć nowe życie ale jednak trochę cierpliwości potrzeba. Skarbie wydaje mi się, że lepiej nie narzucać sobie norm czasowych bo później jest bardzo przykro jak się nie udaje. Dziewczyny wiele razy pisały, że jak się za bardzo chce to nie wychodzi. Wiem, że łatwo to napisać a trudniej w praktyce ale trzeba próbować podejść do tego troszkę na luzie. Wiele razy mi się wydawało, że jestem w ciąży ale niestety to była tylko moja wyobraźnia więc teraz staram się aż tak bardzo nie nastawiać. Zawsze łatwiej sobie radzić jak ma się z kim o tym porozmawiać, nie zawsze można wszystko powiedzieć swojej drugiej połówce dlatego udzielam się na tym forum.
WIELKIE DZIĘKI DLA WSZYSTKICH, ZA TO ŻE JESTEŚCIE

Maggie2412
Fanka BB :)
Tikanis Witaj!!!!:-)
Napisalam to do Julitki pare stronek wczesniej, ale wkleje jeszcze raz:
Bardzo polecam Tobie i innym mniej doswiadczonym staraczkom.
Jezeli nie jestes pewna czy masz owulke i kiedy, jaki sluz i jakie temperaturki, co sie dzieje, poobserwuj sie przez kilka miesiecy. Jest taka fajna stronka:
Dowiedz się więcej o swoim organizmie. Buduj i analizuj wykresy obserwując własny rytm płodności. - 28dni tam jest absolutnie wszystko co musisz wiedziec. Co prawda nie jest bezplatna, ale pierwszy miesiac jest za darmo i mozesz sie wyuczyc co i jak. Zreszta wszystkie stronki poswiecone naturalnemu planowaniu rodziny opisuja metode objawowo-termiczna, zasady mierzenia temperatury etc.
Jako metoda anty- chyba nie jest zbyt wiarygodna, ale jezeli chce miec sie Dzidziusia to owszem
.
Bo cykl miesiaczkowy to indywidualna sprawa. Specyficzny rytm Twojego organizmu. Dlatego warto ten swoj organizm poznac :-).
Dawniej twierdzono, ze owulka wystepuje rowno 14 dni przed @, a teraz wiekszosc zrodel podaje 12-16 dni, a zdarzaja sie odstepstwa i od tego!
Ja np. uzywam Karty elektroniczne programy ale mam juz wprawe w interpretacji swoich wykresow.
A jak np. z pomiarow temperatury wychodzi, ze moze nie byc owulki to wtedy warto pojsc na monitoring, pobadac stezenia hormonow, etc.
POWODZENIA!!!!
P.S. I tylko spokojnie. Daj sobie luzik, bo staranka przestana byc przyjemnoscia tylko zrodlem frustracji jezeli sie za bardzo nakrecisz. Dzidzia przyjdzie kiedy Twoj organizm bedzie na to gotowy, Jak nie za miesiac, to za pol roku ... I tez bedzie super!
Napisalam to do Julitki pare stronek wczesniej, ale wkleje jeszcze raz:
Bardzo polecam Tobie i innym mniej doswiadczonym staraczkom.
Jezeli nie jestes pewna czy masz owulke i kiedy, jaki sluz i jakie temperaturki, co sie dzieje, poobserwuj sie przez kilka miesiecy. Jest taka fajna stronka:
Dowiedz się więcej o swoim organizmie. Buduj i analizuj wykresy obserwując własny rytm płodności. - 28dni tam jest absolutnie wszystko co musisz wiedziec. Co prawda nie jest bezplatna, ale pierwszy miesiac jest za darmo i mozesz sie wyuczyc co i jak. Zreszta wszystkie stronki poswiecone naturalnemu planowaniu rodziny opisuja metode objawowo-termiczna, zasady mierzenia temperatury etc.
Jako metoda anty- chyba nie jest zbyt wiarygodna, ale jezeli chce miec sie Dzidziusia to owszem

Bo cykl miesiaczkowy to indywidualna sprawa. Specyficzny rytm Twojego organizmu. Dlatego warto ten swoj organizm poznac :-).
Dawniej twierdzono, ze owulka wystepuje rowno 14 dni przed @, a teraz wiekszosc zrodel podaje 12-16 dni, a zdarzaja sie odstepstwa i od tego!
Ja np. uzywam Karty elektroniczne programy ale mam juz wprawe w interpretacji swoich wykresow.
A jak np. z pomiarow temperatury wychodzi, ze moze nie byc owulki to wtedy warto pojsc na monitoring, pobadac stezenia hormonow, etc.
POWODZENIA!!!!
P.S. I tylko spokojnie. Daj sobie luzik, bo staranka przestana byc przyjemnoscia tylko zrodlem frustracji jezeli sie za bardzo nakrecisz. Dzidzia przyjdzie kiedy Twoj organizm bedzie na to gotowy, Jak nie za miesiac, to za pol roku ... I tez bedzie super!
Agniesiak85
Witajcie staraczki
Wróciłam juz z basenu, było super
Normalnie półtorej godzinki luksusu;-)
Dziś 26dc i narazie @ nie ma...
Trzymajcie kciuki przez najbliższy tydzień
:-)Pozdrawiam serdecznie!!!

Wróciłam juz z basenu, było super

Dziś 26dc i narazie @ nie ma...

Maggie2412
Agniesia :-) Witaj! Kciukasy oczywiscie zacisniete.
Kingus, nie odpuszczaj sobie mierzenia tempki bo nawet jezeli niektore pomiary beda znieksztalcone, to ogolna tendencja i tak powinna byc i pokazac, kiedy owulka i w ogole
Kingus, nie odpuszczaj sobie mierzenia tempki bo nawet jezeli niektore pomiary beda znieksztalcone, to ogolna tendencja i tak powinna byc i pokazac, kiedy owulka i w ogole

malwina :):)
Fanka
Witajcie słonecznie !!! :-)
Jaka dzisiaj u mnie piękna pogoda ehhh tylko humor jakiś nie taki-nie wiem czemu:-( no ale może będzie lepszy.
A co tam u was ciekawego??
Julitko czekam z niecierpliwością....miało być dzisiaj testowanko.Trzymam mocno kciuki
Agniesia za Ciebie również trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze
Niedługo znów zajżę i mam nadzieję że zastaną mnie same dobre wiadomości ;-) Trzymajcie się cieplutko.Pozdrawiam was wszystkie bardzo serdecznie.Buziaki i miłego dzionka 
Jaka dzisiaj u mnie piękna pogoda ehhh tylko humor jakiś nie taki-nie wiem czemu:-( no ale może będzie lepszy.

Kluliczek
Babka z laską
Ja też polecam obserwacje swojego organizmu. Ja obserwowałam jeden cykl, wyłapałam okres płodny bardzo ładnie, a że by nie było tak łatwo, to mam niedoczynność tarczycy, która ce****e sie poszarpanym wykresem i dodatkowo chorowałam w tym cyklu. Obserwowałam na 28 dniach, jest tam za darmo 30 dni, jak okaże się, że to nie to, to nikt Cię nie może zmusić do wykupienia. Ja wiem, że to trudno zwlec się o odpowiedniej godzinie i pomierzyc temperaturke, ale warto. Jak sobie zapisujesz to wszystko, to moze się okazać, ze nawet nie zauwazyłaś, kiedy masz najwieksze szanse na fasolkę.
No dziewczyny do mierzenia temperaturki, ja mam nadzieję, że daje sobie spokój conajmniej do kwietnia
.
I powtórze tym które załamują sie po 3-5 miesiacach starań - na Janka czekalismy 1,5 roku, nie mogłam zajść w ciążę, kolejne puste testy, aż wreście pojawiła sie niesmiało 2 kreseczka. I mam mojego synka, mój mały cud. Warto czekać. A zrobilismy go po tekscie mojej ginki, ze teraz to raczej przez pół roku nie ma szans, ale możemy sobie technike udoskonalić
. No i jak zluzowaliśmy to myk, mamy rocznicową dzidzię :-).
No dziewczyny do mierzenia temperaturki, ja mam nadzieję, że daje sobie spokój conajmniej do kwietnia

I powtórze tym które załamują sie po 3-5 miesiacach starań - na Janka czekalismy 1,5 roku, nie mogłam zajść w ciążę, kolejne puste testy, aż wreście pojawiła sie niesmiało 2 kreseczka. I mam mojego synka, mój mały cud. Warto czekać. A zrobilismy go po tekscie mojej ginki, ze teraz to raczej przez pół roku nie ma szans, ale możemy sobie technike udoskonalić

tikanis
CieRpliWa
kingus- dzieki kochanie za wsparcie, rzeczywiscie moze lepiej nie wyznaczac sobie zadnych norm.. jak bedzie to bedzie
ucze sie wciaz tego i wciaz sobie to powtarzam...
Maggie 2412 - dzieki za ta stronke- zaraz zobacze co tam ciekawego pisza.. wlasnie staram sie obserwowac moj organizm i zauwzylam ze w tamtym miesiacu tez przez kilka dni mialam takie bialawe uplawy cos ala bialko kurze.. ale w tym czasie choc tak mi sie wydaje byly to moje dni plodne do niczego z mezem nie dochodzilo...:/
w tym miesiacu powjawilo sie to samo wczoraj ale teraz to wykorzystamy.. hehe
po prostu cyztsa przyjemnosc a jak sie uda to 2 cele w jednym..
a co to moze byc jak boli mnie tak jak przed okresem podbrzusze choc na okres jeszcze nie pora?? co sadzicie??
Maggie 2412 - dzieki za ta stronke- zaraz zobacze co tam ciekawego pisza.. wlasnie staram sie obserwowac moj organizm i zauwzylam ze w tamtym miesiacu tez przez kilka dni mialam takie bialawe uplawy cos ala bialko kurze.. ale w tym czasie choc tak mi sie wydaje byly to moje dni plodne do niczego z mezem nie dochodzilo...:/
a co to moze byc jak boli mnie tak jak przed okresem podbrzusze choc na okres jeszcze nie pora?? co sadzicie??
edzka-it
Przyjaciolki'08 Lipiec'09
Kochana z twojego opisu wyglada ze wlasnie masz owulacje ,wiec wykorzystaj tokingus- dzieki kochanie za wsparcie, rzeczywiscie moze lepiej nie wyznaczac sobie zadnych norm.. jak bedzie to bedzieucze sie wciaz tego i wciaz sobie to powtarzam...

A ten sluzik jak bialko kurze ,to najlepszy bo plodny;-)pozdrawiam
reklama
butterfly27
Długo mnie nie było! Ale znów dobre wieści! Mamy kolejną dzidzię! Przyłączam się do gratulacji!
Dziewczynki nie wiem czy coś przegapiłam - czy są jakieś wieści od Joannazywanska23? Miała testować. Odezwij się Joasiu i napisz co u Ciebie!?
Wszystkim Staraczkom życzę miłego weekendu!
Ja niestety załapałam doła! I to akurat na weekend!~brrr
Dziewczynki nie wiem czy coś przegapiłam - czy są jakieś wieści od Joannazywanska23? Miała testować. Odezwij się Joasiu i napisz co u Ciebie!?
Wszystkim Staraczkom życzę miłego weekendu!
Ja niestety załapałam doła! I to akurat na weekend!~brrr