reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

dobra zjawiam się u Was z prośbą o poradę.
ide na badanie kontrolne prl i chce jutro bete zrobić.
wyjdzie juz jeśli jest ciąża?
Mnie test z krwi niewyszedł to znaczy wynik byl ujemny a ja bylam w 5tc,dopiero jak pjechałam do polski i bylam u swojego gin okazało sie ze jestem w ciazy10tyg wiec ja osobiście niewieze w test z krwi bo i z pierwsza ciaża i z ta wynik byl ujemny ,a ty głowa do gory ja tez myślałam ,ze znowu sie nieudalo ,a od tamtego czwartku jestem szcześliwa moze i tak bedzie z toba zycze tego z calego serduszka:tak::tak::tak:.Witam dziewczyny ja w pon wrocilam z polski bardzo szcześliwa okazalo sie ze bedzie dzidzia:-):-):-) teraz musze nadrobić zaleglości i poczetać co u was sie działo.pozdrawiam.:-)

reklama
Dziendobry dziewczynki romcia i ivi gratulacje ciesze sie bardzo:)
Ja to juz mam chyba jakies urojenia 2 dni temu bialy gesty sluz niewiadomo co ma znaczyc a dzis bezbarwny i leje sie ze az mnie strasznie denerwuje:( chyba tak bardzo chce juz tego dzidzi ze biore wszystko strasznoie do siebie zobaczymy @w poniedzialek napewno przyjdzie bo piersi powoli rosna i bola tak jak zawsze

Wtajcie dziewczynki :tak:
W.kropeczka oj ty!!!! mnie tez tu wyczailaś! :-D i zgadza sie wsio co dzien tu zagladam i czytam!!!!
tak wiec wszystkim zafasolkowanym bardzo gratuluje!!!!!!!!!
witam wszystkie nowe staraczki!!!
a ja no coż nadal w rozterce ... z brakiem weny... itp itd :-( studia nadal na demna wisza ... praca ciązy i chodze zmeczona! :confused2:
jak same widzicie lepiej zebym sie nie udzielala tu zeby was nie denerwowac ...
pozdrawiam wszysciutkie!!! dziewczynki :tak: i obiecuje ze na Staraczkach 2009 bede grzeczniejsza ;-)

tikanis....ja przedłuzyłam wczoraj zwolnienie do 19 grudnia, do pracy przed swiętami wróce tylko na 3 dni...i 3 dni po świetach , potem 2.01..i ....5.01 i znowu na L4 na 2 tyg....w sumie 8 dni, może jakos wytrzymam skoro miedzy tymi dniami jest przerwa...

Pixselka widze ze i ty spodziewasz sie maluszka gratulacje wielkie jesli masz mozliwosc to korzystaj z l 4 bo lepiej o siebie dbac i siedziec sobie w cieplym domku a nizeli zlapac jakies chorobsko przedzwigadz sie i narazac malenstwo:)

Chciałam wogole dodac ze testy ciazowe nie sa w 100 procentach wiarygodne dlatego iz moja siostra robila 3 okres spoznial juz sie jeje prawie 10 dni i testy wszystkie byly negatywne a jak udala sie do lekarza to wykryl 5 tydzien ciazy takze w sumie jedynym potwierdzeniem ciazy jest wizyta u lekarza:) pozdrawiam wszystkie staraczki:)

słyszałam że mój ból w podbrzuszu może być spowodowany rozciągającą sie macicą.
to możliwe?
No i że podczas 2ciąży bardziej boli podbrzusze niby...

ja juz sama nie wiem:eek:

Eve nikogo tu nie denerwujesz, głowa do góry! rozluźnij sie;-)
Ja na szczesie mam urlop do konca grudnia.

witam!

Wczoraj wieczorem miałam atak wielkiego bólu podbrzusza i do tego nudnosci:-( masakra.... zasnełam po nospie dopiero.
Dziś rano czuje sie lepiej.. cos tam mnie kuje tylko delikatnie.
Boje sie że to moze byc na @

Gratuluje dziewczynom które zaciążyły.

Witaj Kinga!
Moze to na @ a może na fasolke:-), na dwoje babka wrozyła...:rofl2: choć skoro oprócz bólu masz/mialas też mdlości to ....hmmm...cóż- mdłości raczej nie wskazują na @...;-) Oby to byla fasolka-a podobno podczas rozciągania się macicy sa wlaśnie takie bole jak u Ciebie.....więc oby to bylo to!!!! powodzenia!!!- a kiedy spodziewasz sie @ i kiedy testujesz???

w.kropeczka - ja nieznosna???? hehehe:-D:-D
a mnioe od rana sory za dzisiejsze slownictwo zaraz z rana wkurwia prezes ktory jest nie powiem jak bardzo pokrecony.. ehghggg zero jakiejs uwagi zesie nie moge denerwowac.. ohh bojciu chyba faktycznie w d.. bede to miala i pojde na te chorobowe skoro oni maja mnie w d....:crazy:

Tikanisku - no ja się już nie będe wypowiadała...nagadałam się na ten temat tyle, ze można by poradniki napisac:tak::-D:laugh2::-), a Ty nadal siedzisz w tej robocie:no:... Plan mam taki, że zaraz sprawdzę połaczenia na linii Londyn-Śląsk i porozmawiamy sobie o tym osobiście:crazy:.....hmmm....tak myślę, że chyba Katowice będą wygodnym przystankiem i stamtąd już jakoś Cię odszukam.
A na poważnie-proszę Cię idź na to L4 bo mnie jest bardzo szkoda Ciebie i twojej fasolki, a w tej robocie nie dośc, ze dym wokoło to jeszcze stres za stresem:no: Więc badź już madrą dziewczynką i załóz grzecznie płaszczyk i idź do doktorka-ok?:tak::tak::tak:
Buziaczki!!!!

jeżeli orientacyjnie znasz termin owulki to też zaczęłabym robić troszke później 14-15 dc :tak::-D:tak: a czy co 2 dzień,to nie wiem

Jarzebinko-dzięki za odp. Tak wlaśnie myśle, ze zacznę testowac w 13dc-bo ostatnie 2 cykle miałam 29 dniowe, ale poprzednio wypadało różnie od 26 do 32 dni, wiec jakby teraz się 26-cio dniowy zdarzył to wolę nie przegapic możliwosci zrobienia sobie taaaakiego prezentu na święta. :-D:-p:-D Zresztą dzisiaj mam 10dc i jak na razie całkiem suuuucho, zero sluziku - więc szkoda testu marnowac, poczekam kilka dni. :tak:

A na Twoim suwaczku widze, ze własnie zbliża się okres gorących stranek-dopinguje Wam i trzymam kciuki za powodzenie!!!

Ja takze witam nowe starączki :)
0529.gif

Sama pewnie po nowym roku tez zapisze sie na listę straączek w 2009.
No wlasnie juz niedlugo trzeba zalozyc nowy wątek o starączkach w 2009
Gratulacje dla Mamus z dwoma kreseczkami

Masz rację Czarodziejko-musimy pomyślec...., ale póki jeszcze mamy grudzien to nie poddajemy się w 2008! A nuz się uda? I Tobie i mnie i pozostalym staraczkom:tak::tak::tak::tak:

a ja jestem super szczęśliwa bo też będę mogła się zapisać jako oficjalna staraczka 2009 r :-Dwprawdzie drugiej połowy, ale wreszcie!!:-)

Witaj Ivi - wskoczyłam dzisiaj pierwszy raz na twojego bloga z budowy- i muszę to napisac, bo normlanie : JESTES WIELKA!!!! normalnie chylę czoła przed Toba i Twoim M-jestem pełna podziwu dla waszego talentu i pracy przy budowie/wykańczniu domku - cos niesamowitego...i okolica śliczna, tak spokojnie i błogo tam...skąd Wy tyle umiejętnosci macie??? Domek jest śliczny i życze Wam duuuużo ciepla i milości jak już zagościcie w nim na stale!:tak::-):tak::-)
I owocnych staranek w 2009-rozumiem, ze zaczynacie zaraz po ślubie, a kiedy ten Wielki Dzień?

Witam dziewczyny ja w pon wrocilam z polski bardzo szcześliwa okazalo sie ze bedzie dzidzia:-):-):-) teraz musze nadrobić zaleglości i poczetać co u was sie działo.pozdrawiam.:-)

GRATULACJE MARTUSKA 232:-D:-):tak:;-)
DZIEKUJEMY ZA REWELACYJNE WIEŚCI...:laugh2::happy::laugh2::happy:
ZYCZE CI, ABY CIĄZA PRZEBIEGAŁA SPOKOJNIE I WYPELNIAŁA CIĘ SZCZĘSCIEM OD PALUSZKÓW PO CZUBEK GŁOWY!!!!!

...@w poniedzialek napewno przyjdzie bo piersi powoli rosna i bola tak jak zawsze

Sisi - niech nie przyjdzie, niech @ o Tobie zapomni na 9 miesiecy, przeganiam ją groźną miną:crazy: może się wystraszy i nie przylezie paskuda jedna:crazy::crazy::crazy:

a ja no coż nadal w rozterce ... z brakiem weny... itp itd :-( studia nadal na demna wisza ... praca ciązy i chodze zmeczona! :confused2:
jak same widzicie lepiej zebym sie nie udzielala tu zeby was nie denerwowac ...
pozdrawiam wszysciutkie!!! dziewczynki :tak: i obiecuje ze na Staraczkach 2009 bede grzeczniejsza ;-)

Eve kochana...jesteś grzeczniutka i kochaniutka i nie znikaj stąd...:-(
Studia jeszcze tylko chwilka i będą milym wspomnieniem a potem juz na zawsze z dumą bedziesz mogla prezentowac dyplom:tak:, jak zdobędziesz dyplomik to moze i o zmianie pracy na lżejsza ( albo choć z normalniejszymi ludxmi) pomyślisz - no i później przedw wszystkim pochłoną cię staranka-i będzie bardzo, bardzo miło i pozytywnie-zobaczysz!!!! Głowka do góry, to nieladnie taką ładną buźkę jak Twoja kierować na dół....nie smutaskuj się juz więcej i trzymaj tak::-)
Usciski!!!!!

tikanis....ja przedłuzyłam wczoraj zwolnienie do 19 grudnia, do pracy przed swiętami wróce tylko na 3 dni...i 3 dni po świetach , potem 2.01..i ....5.01 i znowu na L4 na 2 tyg....w sumie 8 dni, może jakos wytrzymam skoro miedzy tymi dniami jest przerwa...

Bardzo dobrze zrobilas Pixelko-zdrowie i spokój maluszka i Twoje teraz najważniejsze, a poza tym niedlugo już bedziesz miała ręce pełne roboty z 2 maluszków, więc ten czas teraz ... jak na razie masz tylko jednego bobasa - poswiecisz Wikusi, zeby nacieszyla się mamą na wylaczność...póki jeszcze jest jedynaczką:-)
A te dni w pracy między swiętami szybko miną...jak sie idzie tylko kilka dni w tygodniu to zawsze czas jakoś ucieka...tymbardziej w takim okresie jak swięta i Nowy Rok...będzie dobrze! Sciskam mocno!:-)

A u nas dzisiaj już ziiiimno, w nocy ma padac deszcze ze sniegiem, na północy Anglii śnieg, brrrrr
W Londynie dzisiaj wazny i wielki dzień-za niedlugo królowa ma wystąpic w Parlamencie w Izbie Lordów - dzieje się to raz w roku, więc ważne wydarzenie i MP szaleją...a ja śledzę na żywo relację na BBC:-)i popijam gorąca herbatkę... i aż mi wstyd, ze mi tak dobrze:-)

pozdrawiam Was serdecznie kochane moje forumowiczki...

Ostatnia edycja:
O mamo dziewczyny ale naskrobałyscie od rana:-D:-D
Widac wątek zyje :) I dobrze niech przybywa mamus ia fasoleczek i 2 kreseczek na tesciku :)
A ja mam dzis meeeeeeeeeeega lenia, pogoda paskudna, nic mi sie nie chce moj optymizm i chec do zycia gdzies sie ulotniły....ide chyba spac;-)
Buziaki

reklama
Witaj Kinga!
Moze to na @ a może na fasolke:-), na dwoje babka wrozyła...:rofl2: choć skoro oprócz bólu masz/mialas też mdlości to ....hmmm...cóż- mdłości raczej nie wskazują na @...;-) Oby to byla fasolka-a podobno podczas rozciągania się macicy sa wlaśnie takie bole jak u Ciebie.....więc oby to bylo to!!!! powodzenia!!!- a kiedy spodziewasz sie @ i kiedy testujesz???

też juz sama nie wiem...
testuje za 4dni
Dziekuje za odpowiedz kropeczka.

Do góry