reklama

Starania 2018

reklama
Hej Kobietki! Chciałabym dołączyć do grona, ponieważ pierwszy cykl starań za nami. Okres spóźnia mi się jeden dzień. Ostatnią miesiączkę miałam 12.12.2017. Moje cykle są regularne i trwają 28-30 dni.W 29 dc zauważyłam śluz z różowym zabarwieniem. Wczoraj zrobiłam test i zobaczyłam jedną kreskę, więc zostawiłam test w łazience i poszłam. Wróciłam po jakiś 40 minutach i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam drugą bladą kreskę. Nie wiem po jakim czasie się pojawiła, bo zrobiłam test, zobaczyłam jedną krechę i poszłam, a czytałam że test po dłuższym czasie jest nieważny. (Chociaż sytuacje z drugą kreską nawet po czasie miałam pierwszy raz,a trochę testów w życiu zrobiłam :D ) Dziś mam 32 dzień cyklu i od dwóch dni delikatne brudzenie na brązowo i odczuwałam dyskomfort piersi - a te nigdy mnie nie bolą przed miesiączką. Nie mam objawów okresowych, z reguły bardzo boli mnie brzuch, kości i kręgosłup z tyłu. Zamiast tego przed spodziewaną miesiączką miałam nasilone i o wiele bardziej ciężkie niż zawsze objawy pms : drażliwość, hustawkę nastrojów w takim stopniu, że myślałam, że zabije mojego mężą :) Rano zauważyłam na papierze niewielką ilość świeżej krwi, ale w dalszym ciągu nie czuje się na okres i póki co wkładka jest czysta. Nie wiem sama, co mam myśleć. Nie chcę się nakręcać dlatego wolę zapytać Was - doświadczone. Co o tym myślicie? Będę robić jeszcze test jutro, ale obawiam się, że znowu wyjdzie negatywny..

Happy - na tym etapie warto zrobić betę, chociaż ja akurat nigdy nie robię;) plamienie może być implementacyjne albo też po prostu okres się powoli rozkręca, pytanie kiedy miałaś owu.

@belle81
W sumie jednego dnia nie małam prawie żadnych objawów. Ale wczoraj wróciły. Znowu mnie piersi bolą- od owu w sumie ciągle je czuje - szczególnie sutki i żył mam sporo już na nich. Ale to pewnie zasługa progesteronu. A jak tam u Ciebie? Jak się czujesz?
Hej. Piersi bolą,szczególnie tak pod pachami i sutki mega wrażliwe. I uczucie w dole brzucha jak przy infekcji pęcherza. Ale to nie to bo robiłam wczoraj takie szybkie badanie moczu i wyszło ok.
Czekamy...
Też na szczęście nie myślę o tym bo u mnie też urwanie głowy. Początek roku zawsze mam "na wariackich papierach" Do tego syn chory. Ach zycie.

Sama się zastanawiałam czy to nie zbliżający się okres, ale z reguły wygląda u mnie to tak, że mam ogromne bóle i za chwilę dostaje okres dość obfity, nigdy wcześniej nie miałam żadnych plamień, czy brudzenia na brązowo. Na betę właśnie nie mam jak się teraz wybrać przez pracę.. A owu ciężko mi określic, wg aplikacji 28.12, ale jeżeli liczyć połowe cyklu to wtedy 26.12. Szczerze mówiąc czułam, że mam dni płodne, ale nie chcieliśmy z mężem takiej ogromnej spiny dlatego kochaliśmy się co dwa dni,a bywało że i codziennie :)

Aggs no musisz dzialac.
Asiula ile razy karmisz? Ja tylko do drzemki i w nocy. Pojde teraz do lekarza zobaczyc czy mam owu. Tez myslalam ze u nas od razu cyknie...
W dzień 3 razy, czasem 4 i w nocy conajmniej raz się budzi. Ja musiałabym do lekarza czekać miesiąc, więc na razie odpuszczam i czekam cierpliwie, może powoli się unormuje. Ja @ dostałam po 9 miesiącach od porodu, minęło kolejne 9 i nic się nie zmienia...

Witam, 14 dc- cos sie dzieje :D właśnie zmolestowałam mojego :) ale to jeszcze chyba nie pozytyw nie?
1515753601-fe7692c56cd8d193-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry