Hope
podwójna mama :-)
14 dc musialam po clomidzie miec bardzo szybko owulacje, ale chyba jednaknic z tego bo wlasnie zaczelam plamicdzwonilam na Ginekologiczne emergency to mi powiedzieli ze w ciazy tez mozna lekko krwawic i mam poczekac czy sie rozkreci to krwawienie mocno i jeszcze raz zadzwonic ale i tak nic nie zrobia pewnie bo na usg za szybko i srata tata. Poczekam do rana i zadzwonie do tych poloznych z ktorymi mam umowiona wizyte na 12 i zobacze co one powiedza. Ale to pewnie sie normalnie @ zaczyna, nie wiem juz teraz czy to zaliczac do poronienia czy ciazy biochemicznej nie znam sie za bardzo w tym temacie
![]()
Gdybyś nie robiła testu tak szybko, nie wiedziałabyś nawet, że byłaś w ciąży, ot przyszła @. Sam test nie zawsze wskazuje ciążę, wynik może być fałszywie dodatni. Jedynie beta mogła potwierdzić faktyczność ciąży. Zatem można podejrzewać ciążę biochemiczną. Jeśli w 14 dc test ciążowy wyszedł pozytywny, mogło być po prostu za wcześnie, endometrium nie zdążyło odpowiednio urosnąć i zarodek mógł się nie zagnieździć. To teoria, w praktyce zdarzają się inne cuda. Mogłoby nawet być tak, że zarodek utrzyma się mimo krwawień. Ale wtedy i beta rośnie i zwykle test wychodzi pozytywny. Trzymaj się, nadzieja zawsze jest ale nie trzymaj się jej kurczowo. Telefon się przyda tak czy siak.
36 to nie jest jeszcze wiek-przeszkoda, chyba, że badałaś rezerwę jajnikową i wiesz. Ja mam 39 i wcale niemało teraz mam po 35 rż. Ja się tylko obawiam, skoro jesteś w UK, czy ta diagnoza o płodności jest trafiona i pewna.