reklama

Starania 2018

14 dc musialam po clomidzie miec bardzo szybko owulacje, ale chyba jednaknic z tego bo wlasnie zaczelam plamic :( dzwonilam na Ginekologiczne emergency to mi powiedzieli ze w ciazy tez mozna lekko krwawic i mam poczekac czy sie rozkreci to krwawienie mocno i jeszcze raz zadzwonic ale i tak nic nie zrobia pewnie bo na usg za szybko i srata tata. Poczekam do rana i zadzwonie do tych poloznych z ktorymi mam umowiona wizyte na 12 i zobacze co one powiedza. Ale to pewnie sie normalnie @ zaczyna, nie wiem juz teraz czy to zaliczac do poronienia czy ciazy biochemicznej nie znam sie za bardzo w tym temacie :(

Gdybyś nie robiła testu tak szybko, nie wiedziałabyś nawet, że byłaś w ciąży, ot przyszła @. Sam test nie zawsze wskazuje ciążę, wynik może być fałszywie dodatni. Jedynie beta mogła potwierdzić faktyczność ciąży. Zatem można podejrzewać ciążę biochemiczną. Jeśli w 14 dc test ciążowy wyszedł pozytywny, mogło być po prostu za wcześnie, endometrium nie zdążyło odpowiednio urosnąć i zarodek mógł się nie zagnieździć. To teoria, w praktyce zdarzają się inne cuda. Mogłoby nawet być tak, że zarodek utrzyma się mimo krwawień. Ale wtedy i beta rośnie i zwykle test wychodzi pozytywny. Trzymaj się, nadzieja zawsze jest ale nie trzymaj się jej kurczowo. Telefon się przyda tak czy siak.

reklama
Gdybyś nie robiła testu tak szybko, nie wiedziałabyś nawet, że byłaś w ciąży, ot przyszła @. Sam test nie zawsze wskazuje ciążę, wynik może być fałszywie dodatni. Jedynie beta mogła potwierdzić faktyczność ciąży. Zatem można podejrzewać ciążę biochemiczną. Jeśli w 14 dc test ciążowy wyszedł pozytywny, mogło być po prostu za wcześnie, endometrium nie zdążyło odpowiednio urosnąć i zarodek mógł się nie zagnieździć. To teoria, w praktyce zdarzają się inne cuda. Mogłoby nawet być tak, że zarodek utrzyma się mimo krwawień. Ale wtedy i beta rośnie i zwykle test wychodzi pozytywny. Trzymaj się, nadzieja zawsze jest ale nie trzymaj się jej kurczowo. Telefon się przyda tak czy siak.

Wiem ze zrobilam test za szybko ale bylo dla mnie podejrzane ze testy owulacyjne caly tydzien wychodza tak samo mocno pozytywnie,,a wiem ze one tez wykrywaja ciaze, potem zaczelam lekko plamic na brazowo i powiedzial lekarz ze to pewnie implantacja i zbadal bete bylo 13 a potem 38 , wiec ciaza potwierdzona, plamienie po 3 dniach ustalo potem musialo pojsc cos nie tak niestety.

Wiem ze zrobilam test za szybko ale bylo dla mnie podejrzane ze testy owulacyjne caly tydzien wychodza tak samo mocno pozytywnie,,a wiem ze one tez wykrywaja ciaze, potem zaczelam lekko plamic na brazowo i powiedzial lekarz ze to pewnie implantacja i zbadal bete bylo 13 a potem 38 , wiec ciaza potwierdzona, plamienie po 3 dniach ustalo potem musialo pojsc cos nie tak niestety.

Najprościej myśląc do ovu doszło za wcześnie. Ale równie dobrze zarodek mógł być wadliwy. Niestety nie wiem za wiele jakie masz problemy zdrowotne ale widzę, że jesteś pod opieką lekarską. Dobrze, że zachodzisz w ciążę, to już 1/3 sukcesu :) Dobrze wróży na przyszłość.

Najprościej myśląc do ovu doszło za wcześnie. Ale równie dobrze zarodek mógł być wadliwy. Niestety nie wiem za wiele jakie masz problemy zdrowotne ale widzę, że jesteś pod opieką lekarską. Dobrze, że zachodzisz w ciążę, to już 1/3 sukcesu :) Dobrze wróży na przyszłość.

Wiesz co problemow zdrowotnych nie mam zadnych no moze moj wiek 36, wszystkie wyniki w normie,drozne jajowody, z mezem tez wszystko ok tylko jakos sie nie udaje,a juz jak sie udalo to sie nie udalo utrzymac :(
Jestem pod opieka kliniki leczenia nieplodnosci w UK od jakiegos czasu tylko oni tu maja strasznie luzne podejscie i sie za duzo nie przejmuja i nie cackaja jak w Polsce.
W pierwsza ciaze 10 lat temu zaszlam w pierwszym cyklu i wszystko ok,zdrowy synus,( moj wiek pewnie nie pomaga.)
No nic lekko plamie wiec juz sie nie ludze, bede probowac do skutku.

Wiesz co problemow zdrowotnych nie mam zadnych no moze moj wiek 36, wszystkie wyniki w normie,drozne jajowody, z mezem tez wszystko ok tylko jakos sie nie udaje,a juz jak sie udalo to sie nie udalo utrzymac :(
Jestem pod opieka kliniki leczenia nieplodnosci w UK od jakiegos czasu tylko oni tu maja strasznie luzne podejscie i sie za duzo nie przejmuja i nie cackaja jak w Polsce.
W pierwsza ciaze 10 lat temu zaszlam w pierwszym cyklu i wszystko ok,zdrowy synus,( moj wiek pewnie nie pomaga.)
No nic lekko plamie wiec juz sie nie ludze, bede probowac do skutku.

Jeśli jesteście dobrze zdiagnozowani trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość :blink: 36 to nie jest jeszcze wiek-przeszkoda, chyba, że badałaś rezerwę jajnikową i wiesz. Ja mam 39 i wcale niemało teraz mam po 35 rż. Ja się tylko obawiam, skoro jesteś w UK, czy ta diagnoza o płodności jest trafiona i pewna.

Monia, jak się czujesz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzwonilam dzis rano na to Early pregnancy kazali przyjechac, zrobili bete powinien niedlugo byc wynik ale zrobili usg i nic nie pokazalo :( mowili tez ze to 4 tydzien jutro wiec za szybko moze byc zeby cos zobaczyc, dlatego wzieli bete, wciaz lekko plamie to raczej takie brudzenie ale nie krew jeszcze na szczescie, wczoraj na tescie nic a dzis znowu lekka kreska,zwariuje normalnie :(
Ale juz jestem nastawiona na najgorsze niestety :(

Monia sciskam mocno i trzymam kciuki. Ja z moim drugim synem tez mialam plamienia i przeszlo a w zeszlym miesiacu plamienia zakonczyly sie zle :( trzymam kciuki oby u was bylo mimo wszystko wszystko ok.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry