Karolinalina
Fanka BB :)
Tez tak uważam wczoraj byliśmy u znajomych i tez sobie dwa kieliszki wina wypilamNic się nie stanie jak wypijesz dwa kieliszki wina.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tez tak uważam wczoraj byliśmy u znajomych i tez sobie dwa kieliszki wina wypilamNic się nie stanie jak wypijesz dwa kieliszki wina.
Wiesz ja mam wszystko planowane ze swoim lekarzem i nie da sie nie myslec o tym gdy musisz pic tabletki gdy musisz jezdzic na monitoring i masz wyznaczony dzien testowania.Hej Dziewczyny.
Tak czytam te wszystkie fora o staraniach i testowaniu i trochę nie ogarniam i nie rozumiem.
Przy pierwszym dniu cyklu już wszyscy pytają kiedy testujesz, tylko po co?? Po co planować kiedy zrobić test ciążowy? Zrobić jak nie przyjdzie okres a jak przyjdzie okres to nie ma co testować. Mam wrażenie że wszystkie dziewczyny tutaj same się nakręcają tymi planami testowania zamiast skupić się na życiu, przytulankach z mężem itp a potem są strasznie załamane jak znowu się nie uda, albo dopatrują się cienia cienia cienia drugiej kreski na teście bo jest o wiele za wcześnie na to, żeby w ogóle kreska się pojawiła.
I powiem wam nawet jedną ciekawostkę którą usłyszałam ostatnio od ginekologa.
Nie powinno się robić testów ciążowych przed terminem okresu bo może tak być że test wyjdzie pozytywny a potem pojawi się normalny okres i po ciąży nie będzie śladu i kobieta zadaje sobie pytania dlaczego tak się stało a to jest zupełnie normalna sytuacja. Podobno wiele z nas już było w ciąży i nawet o tym nie wiedziało bo ciąża nie utrzymuje się i dostajemy normalnego okresu.
Trochę się rozpisałam ale może warto byłoby odpuścić trochę???
Powodzenia!
I po za tym dla każdej z nas jest to bardzo wazne i nie zawsze da sie poprostu o tym nie myslec. Zwlaszcza jak ktos nie ma nawrt jednego dziecka bo jak już ktoras sie stara o drugie czy kolejne dziecko to tez jest trudne ale mysle ze nie az tak bo dziecko już ma a osoba ktora nie ma i bardzo dlugo sie stara to juz traci nadzieje ze kiedykolwiek zostanie mamą.Hej Dziewczyny.
Tak czytam te wszystkie fora o staraniach i testowaniu i trochę nie ogarniam i nie rozumiem.
Przy pierwszym dniu cyklu już wszyscy pytają kiedy testujesz, tylko po co?? Po co planować kiedy zrobić test ciążowy? Zrobić jak nie przyjdzie okres a jak przyjdzie okres to nie ma co testować. Mam wrażenie że wszystkie dziewczyny tutaj same się nakręcają tymi planami testowania zamiast skupić się na życiu, przytulankach z mężem itp a potem są strasznie załamane jak znowu się nie uda, albo dopatrują się cienia cienia cienia drugiej kreski na teście bo jest o wiele za wcześnie na to, żeby w ogóle kreska się pojawiła.
I powiem wam nawet jedną ciekawostkę którą usłyszałam ostatnio od ginekologa.
Nie powinno się robić testów ciążowych przed terminem okresu bo może tak być że test wyjdzie pozytywny a potem pojawi się normalny okres i po ciąży nie będzie śladu i kobieta zadaje sobie pytania dlaczego tak się stało a to jest zupełnie normalna sytuacja. Podobno wiele z nas już było w ciąży i nawet o tym nie wiedziało bo ciąża nie utrzymuje się i dostajemy normalnego okresu.
Trochę się rozpisałam ale może warto byłoby odpuścić trochę???
Powodzenia!
To warto czy nie ? Napisz coś więcej
W
Wiesz ja mam wszystko planowane ze swoim lekarzem i nie da sie nie myslec o tym gdy musisz pic tabletki gdy musisz jezdzic na monitoring i masz wyznaczony dzien testowania.
Wyluzuj i napij się wina ze znajomymiWitajcie,
Jak u Was zapowiada się weekend?? Ja mam wypad z ekipą... planowałam w końcu się czegoś napić... Ale jakoś nachodzą mnie wątpliwości...
Jakoś chce wierzyć że ten cykl będzie udanym... na test za wcześnie... I myślę sobie- jak znowu nie wyjdzie, to znowu nie posączę sobie nic w doborowym towarzystwie![]()
I co tu zrobić...?? Wyluzować czy trzymać się na soczkach... u mnie luz = lampka max2 wina![]()
Dziękuję, tak też zrobię. Inaczej zwariuje;(Wyluzuj i napij się wina ze znajomymijak się uda w tym cyklu to nie napijesz się przez 2 lata
Dopóki dziecko nie jest połączone pepowiną to nic mu nie grozi. Czyli jeśli jesteś przed okresem to luz. A jak się odstresujesz to też będzie Ci lepiej![]()
To dziś relaksuje się część z nam, głowa przynajmniej wyluzujeA mnie szlag trafi z tym moim organizmem.. Całe życie cykle jak w zegarku 28 dni, po ciążach i tabsach anty też od razu wszystko wracało do normy a z chwilą gdy podjęliśmy decyzję o trzecim dzieciątku postanowiło się wszystko popieprzyć ..
Biorę ten duphaston 1 cykl, zaczęłam od 12dc bo owulacji i tak nie było , ostatnią tabletkę wzięłam wczoraj (22dc) a od 21dc mam plamienia i wrażenie, że @ przyjdzie jutro w 24dc!!
Normalne są te wariacje przy duphastonie? On nie miał wydłużać 2 fazy cyklu przypadkiem?
Grrrr Też wychodzę na wino!! 2 butelki najlepiej![]()