Ja miałam potwierdzona owulacje monitoringiem i po owulacji miałam właśnie plamienie stąd ta pewnośćTo mnie trochę zmartwilas. Ale teoretycznie jeszcze dziś powinny być szanse[emoji848]
Nie dodałam wcześniej, ale 4 dni temu test owulacyjny wyszedł mi na granicy pozytywu, a od tamtej pory są negatywy. Dlatego zwariowałam
reklama
maeria
Fanka BB :)
W drugiej ciąży zobaczyłam cień w dniu spodziewanej @ , wcześniej biel vizira
Mój M jeszcze jest na etapie fascynacji starankami haha Nawet dopytuje, kiedy są "te" dniPrzynajmniej wtedy ma pewność, ze mnie "głowa nie rozboli"
![]()
Dzięki za słowa otuchy
KiedyPytam
Boze...... Niedlugo będziemy zapalać w sypialni jakieś specjalne świece i odmawiać zaklęcia. ...... Nie no zartuje... Każdy przesąd jest dobry jak ma pomóc. Też sobie kupię.Podobno powinno się mieć w domu jakiegoś bociana w postaci np. maskotki, figurki, magnesu, breloka czy cokolwiekbo to zwiastuje dziecko- taki przesąd
Zapomniałam o tym ale już nadrobilam zaległości więc zobaczymy czy coś da. Wszystkiego trzeba spróbować![]()
KiedyPytam
A ile lekarz ci kazał brać dupka? Bo ja jak biorę to 10 dni i potem miałam odstawić i jak będzie okres to okres a jak nie to robić betw i jak pozytywny to brać dalej.... Więc może jeszcze co wstrzymuje okres. Choć tak jak mówisz. Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji, zawsze w 8-9 dni brania przychodził okres. Więc nie miałam przyjemnosci testowania po odstawieniu. Za to robiłam milion testow przed odstawieniemCześć dziewczyny! Dzisiaj 34dc, 15dpo i dzień @. Na razie na @ nie wygląda, brak jakichkolwiek wydzielinNo zobaczymy, @ może przyjść jeszcze jutro albo w poniedziałek. Biorę dupka, ale do tej pory nie wstrzymywał mi @. Objawów poza dużymi piersiami, które od czasu do czasu ciągną i pieką brak. Szyjka poleciała do góry wczoraj, jest wyczuwalna szczelina na niej ale też jakby węższa niż przedwczoraj. Generalnie się nie nastawiam, bo nie chce później płakać. Test robię dopiero 7 września i to tylko sikany.
Słodkie! Jak teraz nie wyjdzie to chyba się zaopatrzę! Ja odkąd się staramy to gapie się na bociany![]()
Spazientito
A ile lekarz ci kazał brać dupka? Bo ja jak biorę to 10 dni i potem miałam odstawić i jak będzie okres to okres a jak nie to robić betw i jak pozytywny to brać dalej.... Więc może jeszcze co wstrzymuje okres. Choć tak jak mówisz. Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji, zawsze w 8-9 dni brania przychodził okres. Więc nie miałam przyjemnosci testowania po odstawieniu. Za to robiłam milion testow przed odstawieniem![]()
Kazała mi brać albo do momentu @, albo do wykluczenia ciąży testem. Konsultowałam to jeszcze z jedną gin, bo musiałam iść po receptę, a moja w tym tygodniu na urlopie i ta druga gin powiedziała, że jeśli nie blokował mi do tej pory @ to żebym robiła tak, jak ustaliłam ze swoją gin - test dopiero 7 września, żeby się nie narazić na wykrycie biochemicznej. W zeszłym miesiącu @ przyszła w punkt, pomimo dupka. Kiedyś też dostałam w trakcie brania, miałam podejrzenie, że owulacje miałam tuż po @. Ja testów nie robię, w tej chwili już mnie wale na @ nie boli, a temperatura utrzumuje się wysoka, rano 36,8, w ciagu dnia ponad 37 (przypominam, że ja mam zwykle poniżej 36). Nie chcę się nakręcić, ale jakaś tam nadzieja się pojawiła...
KiedyPytam
Oby się to utrzymalo i okres się nie pojawiłKazała mi brać albo do momentu @, albo do wykluczenia ciąży testem. Konsultowałam to jeszcze z jedną gin, bo musiałam iść po receptę, a moja w tym tygodniu na urlopie i ta druga gin powiedziała, że jeśli nie blokował mi do tej pory @ to żebym robiła tak, jak ustaliłam ze swoją gin - test dopiero 7 września, żeby się nie narazić na wykrycie biochemicznej. W zeszłym miesiącu @ przyszła w punkt, pomimo dupka. Kiedyś też dostałam w trakcie brania, miałam podejrzenie, że owulacje miałam tuż po @. Ja testów nie robię, w tej chwili już mnie wale na @ nie boli, a temperatura utrzumuje się wysoka, rano 36,8, w ciagu dnia ponad 37 (przypominam, że ja mam zwykle poniżej 36). Nie chcę się nakręcić, ale jakaś tam nadzieja się pojawiła...
Spazientito
Oby się to utrzymalo i okres się nie pojawiłtrzymam kciuki
czyli powiedz mi, jak nie przychodzi okres po 10 dni brania to bierzesz nadal nie sprawdzając czy to ciąża ? Tylko bierzesz i bierzesz aż zrobisz test albo okres przyjdzie sam w trakcie brania?
Dziękuję

Dwa+Trzy
Moja ginka niby twierdzi, ze u mnie wszystko funkcjonuje jak przed pierwsza ciaza i ona by takich warunkow nie marnowala haha Ide do Niej za 2tyg bo jeszcze nie wie, ze sie jednak zdecydowalismyHeej, jakbym czytała o sobieMam 37 lat, dwoje dzieci, marzy mi się trzecie. Trochę zwlekałam, teraz myślałam że będzie od razu przy pierwszym podejściu, jak 10 lat temu w poprzednich ciążach i nagle się okazuje że to nie takie łatwe jak kiedyś. Mam nadzieję że nam się uda
Dziewczynki możecie mi polecić jakie testy owu są najlepsze, jaki termometr i jaki program zeby sobie zapisywać temp i robić wykres? Nigdy tego nie robiłam, a najwyraźniej nie uda się bez tego
Testy mialam z Rossmanna a teraz jakies na allegro zamowilam i chyba dzialaja bo zbiegaja sie z przeczuciem
AsiaIN
Ja wczoraj właśnie miałam to samo zapytanie, ale odnośnie luteiny czyli właściwie to samo. Bo dziś biorę 10 dzien i nie wiem czy kończyć czy brać dalej...Dziękujęwiesz co, ja włączyłam duphaston około 5 dni po owulacji, po tym jak monitoring ją potwierdził. Nie biorę sztywno 10 dni, tylko aż przyjdzie @, ewentualnie jak beta HCG wyklucze ciążę (gdyby sikany wyszedł negatywny). Do tej pory @ zawsze była, zresztą w ulotce dupka jest napisane, żeby go w określonych sytuacjach brać aż do rozpoczęcia kolejnego cyklu.
reklama
adzik
Ja po 10 dniach kończę A jak za kilka dni @ się nie pojawi A test pokaże 2 kreski po prostu zacznę brać dalejJa wczoraj właśnie miałam to samo zapytanie, ale odnośnie luteiny czyli właściwie to samo. Bo dziś biorę 10 dzien i nie wiem czy kończyć czy brać dalej...