reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Starania 2019!

To podobnie jak u mnie. Pierwsze ciąża po długiej i ciężkiej sesji połączonej z pracą więc totalnie nie miałam głowy i jak w końcu doszło co do czego to buch i od razu ciąża.

Bo tak to już jest jak się nie chce mocno to jest a jak chcesz to blok psychiczny [emoji23][emoji1319]

reklama
W sensie myślałam o Tobie, bo pytałam nawet czy jesy opcja że jesteś w ciąży :)
Ja mam 21dc i schizę że zaszłam mimo że nie powinnam ale na razie nic z tym nie robię... Zacznę się martwić jak do świąt nic nie dostanę ... :p
Aaa. :D No u mnie 31 akurat. ;) Wyobrażam sobie minę męża na widok pozytywnego testu ciążowego mimo ciągłego zabezpieczania się. :D

Mój by się cieszył że do pracy nie muszę wracać w styczniu, bo wie jak to przeżywam ... Wszyscy Klienci wiedzieli że jestem w ciąży i teraz będzie tłumaczenie i ta litość :(

My robimy cały dół, a tu ciągle przeciwności losu nam spadają... Ale kiedyś w końcu skończymy ten cały dół i zaczniemy aranżować strych na dwa pokoje. Właśnie na tym nam najbardziej zależy, żeby już chociaż był zaczęty remont góry jak urodzi się maleństwo, tak by później miało swój pokój. ;)
My kupiliśmy dom kiedy byłam jeszcze w ciąży okazało się że jest więcej pracy niż na początku myśleliśmy, Michaś ma już 5 miesięcy A my ciągle na remoncie gdybym wiedziała że będzie tak ciężko zostawilabym ten zakup w cholerę, nie mogłam cieszyć się ciąża pod koniec 8 miesiąca zdzieralam tapetę i nosiłam deski bo nie umiałam siedzieć w miejscu kiedy tyyyle pracy. Kasa idzie jak szalona zamiast wyprawki o jakiej marzyłam kupiłam co było w zasięgu mojego portfela. Remont jest na tyle ogarnięty że da się mieszkać ale szału nie ma jeżeli chodzi o warunki. Góra będzie czekać jeszcze parę lat do zrobienia. Szkoda gadać następnym razem nie planuje remontu i ciąży w podobnym czasie

Najgorsze jest to ze jak komuś mówię ze chce kolejne to patrzy na mnie jak bym oszalała . Moje siostry maja każda po 2 dzieci i nie chcą więcej , ja od zawsze chciałam do 5 , ja niby wszystko mam ale jak widzę kogoś w ciąży albo z małym dzieckiem ktoś przyjedzie to ściska mi serce ...
Witam nową koleżankę ![emoji846] Nie ma co się przejmować innymi, to nie ich życie. Masz marzenia i masz prawo do nich dążyć, bo o to chodzi ! Masz warunki na taką dużą rodzinkę to czemu jej nie mieć. Trzymam kciuki , żeby Twoje marzenie się spełniło
A tam, nic skomplikowanego w porównaniu z mierzeniem temperatury. :D Dla mnie w ogóle mierzenie temperatury było bardzo stresujące, wywoływało presję. Robienie testów tak samo w sumie. ;) Dlatego w ogóle nic takiego nie robię, nie sprawdzam, wszystko na luziku. Leki, dieta, kwas foliowy oczywiście, i zdrowy seks tylko wtedy kiedy mamy na to ochotę. ;)
Dokładnie jak tu wyluzować jak wiesz , że musisz o konkretnej godzinie , po przespanej nocy zmierzyć temperature.. Ja sobie zakupiłam termometr owulacyjny i czeka !! Tylko nie wiem czy się doczeka
A ja mam pytanko, chcecie dziewczyny tabelkę na pierwszej stronie? :)
Jasne, czemu nie [emoji6]
Hej dziewczynki u mnie 8dc więc coraz bliżej płodnych ;) mam nadzieję że wejdę w nowy rok jako ciężarówka. Kurcze tak się na to nastawiłam że upadek będzie trudny jak @ przyjdzie
Tzymam kciuki za to [emoji110][emoji110] i działajcie, działajcie [emoji8]
Wiecie co... Ja chyba dzisiaj test kupię, bo serio zaczynam się stresować...
I jak sytuacja? Kiedy robisz test, a może już zrobiony ?

Witam nową koleżankę ![emoji846] Nie ma co się przejmować innymi, to nie ich życie. Masz marzenia i masz prawo do nich dążyć, bo o to chodzi ! Masz warunki na taką dużą rodzinkę to czemu jej nie mieć. Trzymam kciuki , żeby Twoje marzenie się spełniło Dokładnie jak tu wyluzować jak wiesz , że musisz o konkretnej godzinie , po przespanej nocy zmierzyć temperature.. Ja sobie zakupiłam termometr owulacyjny i czeka !! Tylko nie wiem czy się doczeka Jasne, czemu nie [emoji6]Tzymam kciuki za to [emoji110][emoji110] i działajcie, działajcie [emoji8]I jak sytuacja? Kiedy robisz test, a może już zrobiony ?
Postanowiliśmy, że nie będę robiła testu. ;) Poczekam jeszcze... do świąt? :D Mąż mówi, że patrząc na moje nastroje zmienne, drażliwość widzi nadchodzące morze czerwone. ;) Chociaż pierwsze objawy ciąży mogą być identyczne jak na @.

Postanowiliśmy, że nie będę robiła testu. ;) Poczekam jeszcze... do świąt? :D Mąż mówi, że patrząc na moje nastroje zmienne, drażliwość widzi nadchodzące morze czerwone. ;) Chociaż pierwsze objawy ciąży mogą być identyczne jak na @.
Może to i lepiej, jeśli to ciąża to będzie niespodziewany prezent. Ale sama mówiłaś ,że było zabezpieczenie.. Niedługo się przekonasz
Mam ten sam problem, zmienne nastroje i większa płaczliwość wiecznie przed okresem , po i w trakcie

Może to i lepiej, jeśli to ciąża to będzie niespodziewany prezent. Ale sama mówiłaś ,że było zabezpieczenie.. Niedługo się przekonasz
Mam ten sam problem, zmienne nastroje i większa płaczliwość wiecznie przed okresem , po i w trakcie
Myślę, że tak jak w poprzednim cyklu @ się opóźni. To dopiero drugi cykl po poronieniu, ma prawo jeszcze się obsunąć. Mam nadzieję, że przyjdzie bo i zdrowotnie i tak ogólnie to póki co nie wskazana mi ciąża. Ale życie jest życiem. ;) Często płata figle, ale tak czy inaczej będziemy szczęśliwi. Jakbyśmy 'wpadli' to najważniesze by ciąża była fizjologiczna, dzieciątko zdrowe. :)

reklama
Myślę, że tak jak w poprzednim cyklu @ się opóźni. To dopiero drugi cykl po poronieniu, ma prawo jeszcze się obsunąć. Mam nadzieję, że przyjdzie bo i zdrowotnie i tak ogólnie to póki co nie wskazana mi ciąża. Ale życie jest życiem. ;) Często płata figle, ale tak czy inaczej będziemy szczęśliwi. Jakbyśmy 'wpadli' to najważniesze by ciąża była fizjologiczna, dzieciątko zdrowe. :)
Pewnie tak. Wszystko Wam się ustabilizuje i wrócicie do działania o maluszka.
Dużo zdrówka dla Ciebie. Oby Wam wszystko wskoczyło na pozytywne tory [emoji6]
A jeśli mogę spytać to lekarz nie wysyła Cię na jakieś badania w związku z tymi stratami ?

Do góry