• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania IVF, IUI lato 2026

reklama
Mam nadzieję że chlop pójdzie po rozum do głowy..pytanie czy badanie jego kariptypu jest wam niezbędne do wizyty? Jeśli dobrze pamiętam ty swój masz i to już będzie wskazywało że warto zrobić badanie zarodkow. A do tego czasu jeszcze sporo czasu.

@laura_palmer rozumiem obawy, myślę że dobrze żebyś o tym szczerze porozmawiała z lekarka.

@mariposa_ trzymam kciuki!!!!
Lekarz mi mówił, że jest niezbędny do dalszej drogi - nawet jeśli będą badane zarodki.

Ja już po badaniach, babka w alabie powiedziała, że na kariotyp serio czeka się niekiedy równe 30dni. Będziemy musieli przełożyć wizytę w klinice. W sumie to i tak jeszcze przed wizytą trzeba pojechać na badania nasienia, tutaj dopiero będą opory. 🙈

Ja już po badaniach, babka w alabie powiedziała, że na kariotyp serio czeka się niekiedy równe 30dni. Będziemy musieli przełożyć wizytę w klinice. W sumie to i tak jeszcze przed wizytą trzeba pojechać na badania nasienia, tutaj dopiero będą opory. 🙈
Powtarzałaś kariotyp, czy przy okazji hormonów zapytałaś się ile czasu się czeka, żeby wiedzieć jak przyjedzie partnerowi?
No kurcze, musi się przemóc. Sama procedura wymaga przecież tego, żeby oddać nasienie w dzień punkcji... Bo inaczej zarodki nie powstaną. Jak będzie pierwszy raz w klinice to dopiero się zorientuje ilu facetów samych przychodzi (czyli na seminogram), nie tylko starszych i zaniedbanych.

Ale czemu on ma opory? Przecież mu chyba tak samo zależy na dziecku jak i tobie. Tam nikt go nie będzie oceniał bo każdy facet pod gabinetem będzie jechał na tym samym wózku. Może to mu pomoże przełamać głowę, że wszyscy ludzie tam są dokładnie w tej samej potrzebie i nikt nikogo nie ocenia.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry