reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starania, leki, zastrzyk i co dalej?

WhisperedHope

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny 🌸,
W kwietniu dużo się działo, przyjęłam lek 💊 clostilbegyt, następnie zastrzyk 💉zivafert (17 kwietnia), a teraz kończę lek duphaston 💊(dziś mam ostatnie dawki leku).

Nie mogłam wytrzymać i dziś zrobiłam test w domu. Wyszła jedna kreska...
Czy już po ptakach? Czy jest jeszcze szansa?
Czy ktoś miał taką kurację i czy komuś ona pomogła?
Do lekarza zapisana jestem na 2 maja i myślę czy jak się nie uda to warto jeszcze próbować z lekami i zastrzykiem...

Dzięki za wszystkie odpowiedzi 🌸 i rady 🩷

reklama
Oczywiście, że taka kombinacja leków pomogła bardzo wielu osobom.
Jeśli lekarz zdecyduje, że warto kolejny cykl się stymulować, to warto go słuchać.
Niestety to nie są magiczne leki na zajście w ciążę, trzeba próbować dalej :)
Jedyna moja wątpliwość to czy miałam drożność jajowodów. Stymulacja bez zrobionej drożności to moim zdaniem błąd.

U nas po roku bezowocnych starań miałam zrobioną drożność jajowodów, badania hormonalne i potwierdzony monitoring cykli. Też dostałam takie leki w październiku, nie udało się wtedy. Później nie brałam nic oprócz suplementów, bo mieliśmy zrobić jeszcze jakieś badania ale w grudniu tego samego roku zobaczyłam upragnione dwie kreski , czego i Tobie życzę z całego serca 🤗

Oczywiście, że taka kombinacja leków pomogła bardzo wielu osobom.
Jeśli lekarz zdecyduje, że warto kolejny cykl się stymulować, to warto go słuchać.
Niestety to nie są magiczne leki na zajście w ciążę, trzeba próbować dalej :)
Jedyna moja wątpliwość to czy miałam drożność jajowodów. Stymulacja bez zrobionej drożności to moim zdaniem błąd.
Drożności nie miałam jeszcze.

reklama
Do góry