Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
bluee u nas już była wzywana inspekcja pracy odnośnie tych poronien ale nie wiem co tam wyszlo bo cisza jak makiem zasial nikt nic nie wie i nikt nic nie chce powiedzieć...każdy nabral wody w usta.... w tamtym roku 7 dziewczyn poroniło... wiadomo fizyczna praca jest ciezka...ale tu chyba chodzi tez o opary...wiem ze był problem ze stężeniem amoniaku...
Moja potrafi. Ale w kółko serwuje to samo - kotlety, mielone, sos cebulowy, gulasz, rolady, jałowa zupa warzywna albo rosół :/
Nie lubi ryzu i makaronow na obiad, więc ich nie robi :/ moje propozycje z tymi składnikami tez odrzuca, albo nie zje jak zrobie
blueberrry- kochana ja lubię książki lekkie, z humorem i często gęsto z zabarwieniem miłosnym , teraz przerobiłam 3 książki Katarzyny Grocholi "Nigdy w życiu " ( książka zupełnie inna niż film) "serce na temblaku" (ciąg dalszy "Nigdy w życiu" ) i jest jeszcze "ja Wam pokażę " (trzecia część ,ale nie było w bibliotece) no i jeszcze "Osobowość ćmy " o grupie przyjaciół , fajna książka.
Dziś miałam iść po kolejne książki ,ale moja mama jeszcze czyta jedną z nich ,a biblioteka dość daleko więc zaczekam aż skończy i wymienię , a dziś może buraczki ugotuję i włożę w słoiki z papryką bo mam woreczek od teściów.
Wiesz co czytam z przerażeniem. Boże jakie to musiałobyć nieszczęście dla tych kobiet. Aż jestem zdziwiona, że nic z tym nie jest robione plus nikt nic nie mówi.
Właśnie przeczytałam artykuł o stężeniu amoniaku:
"Ponadto, jak udowodniono naukowo zbyt duże stężenie amoniaku w powietrzu może nie tylko spowodować urazy, trwałe uszczerbki na zdrowiu, ale również i doprowadzić do śmierci. Człowiek, dzięki narządowi powonienia wykrywa pary amoniaku o stężeniu zaledwie 5 ppm. I właśnie to jest dolna granica stężenia amoniaku w powietrzu, która nie wpływa destruktywnie na stan ludzkiego ciała. Stężenie amoniaku powyżej tej granicy ma katastrofalne skutki i może doprowadzić nawet do śmierci.
A jakie są podstawowe objawy zatrucia amoniakiem: bóle żołądka, wymioty, wstrząs, a nawet zapaść. Ponadto, zatrucie amoniakiem powoduje zablokowanie dróg oddechowy, co w ostateczności powoduje śmierć przez uduszenie. Do tego należy pamiętać, że amoniak w połączeniu z płomieniem tworzy mieszaninę wybuchową."
Abyś tam nie pracowała, tylko niech Ci się uda dostać zwolnienie, jak będziesz w ciąży.
blue...wiem ze w tamtym roku był problem wlasnie z tym amoniakiem dlatego mam zamiar jak najszybciej pojsc na zwolnienie..w tym czasie zrobic kurs i zdac egzamin państwowy z norweskiego żeby tam nie wracac....bo prawda jest taka ze nie wiadomo na ile się sytuacja poprawila od tamtego roku...
karkoweczka się już robidzięki za&&& poki co ja trzymam za nasze dwie kreseczki dziewczyny
mam nadzieje ze forum nie umrze jak większość będzie już zafasolkowana
bo fajnie tu z wami
![]()