reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania od jesieni 2013

U mnie dziś koniec @ i zaczęłam mierzyć tempke:)) Jak wam zazdroszczę tego oczekiwania na testowanie:zawstydzona/y: Ja dopiero czekam na płodne a już się doczekać nie mogę:-D Ale ja to z tych niecierpliwych, mam nadzieję, że przy was mi się nie będzie dłużyło:tak: (...)

Już się niedługo doczekasz dni płodnych i testowania. Ja też byłam ta z niecierpliwych. Ale znalazłam tą stronę, to forum. I z tak wspaniałymi staraczkami z BB, daję radę! Tu naprawdę człowiek fajnie sie cxuję. A wsparcie jest jak to sie mówi "na dobre i na złe".

Owocnych starań BubblesGirl! Aby ten cykl był tym strzałem w dziesiątkę! ;)

reklama
Nie uwierzycie moj stwierdzil ze mnie do gina zapisze:/ tlumacze dziadowi ze za wczesnie i tak i tak on nie rozumie... :/

Blue nic sie nie dzieje a siedze i rycze:/ zalamka normalnie...

Z tymi chłopami! Jeszcze bardziej w gorącej wodzie kąpani niż my czasami.

Kochana! Nie rycz. Albo rycz bo im więcej wyryczysz to mniej wysikasz.
No i może zejdzie z Ciebie to "ciśnienie" i poczujesz sie lepiej.
No ale tylko za długo nie płacz.
Uśmiechnij się i głowa do góry.

Nadzieja, w sumie to ja z callaneticsem mam mało wspólnego ale czytałam że w pierwszym trymestrze nie należy wykonywać ćwiczeń wzmacniających brzuch. Bardziej wzmacniające kręgosłup. Są to raczej ćwiczenia które nie wymagają wysiłku i nawet te powtórzenia nie powinny zaszkodzić. Zobaczę na książkę i się podzielę wiedzą jeśli cię to interesuje :-)

Ja w pracy siedzę, resztę nadrobię wieczorem w domu. Miłego dnia dziewczyny!

A ja się bronię przed nakręcaniem jak mogę. Bo wiem że wszystkie objawy lub ich brak mogą oznaczać ciąże lub @. A nasza psychika również szaleje bo bardzo nam zależy i część objawów rodzi się w głowie. Do puki nie zobaczę II kresek lub nie przyjdzie @ na nic się nie nastawiam.

A do testowania kusi oj kusi. Nawet przez chwilę przyszło mi do głowy zrobienie jutro bety. Ale nie ! Testuję z Wami w niedzielę.
Chociaż wiem, że tempka mi dużo podpowie. Jak spadnie w niedzielę to szkoda testu robić.

Możesz smutać nam ile wlezie. W końcu wspieramy sie na dobre i na złe.
Anulka, czasami jest poprostu tak źle że jest źle bez powodu, ale rozchmurz się.. Może to banał, ale zobaczysz będzie dobrze. :*

Ritta - widzę że nie jestem sama i że też Cię jutro kusi. :) ale tak, okupywać łazienki będziemy w niedziele rano dopiero! :D

Ostatnia edycja:
Już się niedługo doczekasz dni płodnych i testowania. Ja też byłam ta z niecierpliwych. Ale znalazłam tą stronę, to forum. I z tak wspaniałymi staraczkami z BB, daję radę! Tu naprawdę człowiek fajnie sie cxuję. A wsparcie jest jak to sie mówi "na dobre i na złe".

Owocnych starań BubblesGirl! Aby ten cykl był tym strzałem w dziesiątkę! ;)

Dziękuję :) No mam nadzieję, że z wami dam radę :tak:

Nie uwierzycie moj stwierdzil ze mnie do gina zapisze:/ tlumacze dziadowi ze za wczesnie i tak i tak on nie rozumie... :/

Blue nic sie nie dzieje a siedze i rycze:/ zalamka normalnie...

A może to oznaka, że Ci buzują hormony? Zawsze masz tak przed @? Może to pozytywny znak, bo niektóre kobietki tak mają na początku ciąży:tak:

Ostatnia edycja:
A może to oznaka, że Ci buzują hormony? Zawsze masz tak przed @? Może to pozytywny znak, bo niektóre kobietki tak mają na początku ciąży:tak:[/QUOTE]

No az tak to nie mialam...zdarzalo sie ale bez przesady...

Co do ćwiczeń to ja uważam, że jeśli nie ćwiczyło się przed ciążą to w ciąży trzeba być bardzo ostrożnym. Ja ćwiczeń brzucha w ciąży się nie boje bo mam już bardzo mocne, bardziej obawiam się ćwiczeń dynamicznych (dużo skakania itp).
U mnie w klubie 2 instruktorki ćwiczył do 8 miesiąca :szok: Ćwiczyły WSZYSTKO. Aż dziwnie to wyglądało.
Z tego co wiem to w troszkę bardziej zaawansowanej ciąży nie wolno ćwiczyć prostych brzuszków (zastępuje się je skośnymi) no i oczywiście zakaz leżenia na brzuchu.

Anulka wypłacz się, wyżal. Każdy ma czasem zły dzień.

Bubbles chyba gorszy jest czas od owulacji do testu niż od @ do owu. Ale my będziemy Cię wspierać ;-)

reklama
Co do ćwiczeń to ja uważam, że jeśli nie ćwiczyło się przed ciążą to w ciąży trzeba być bardzo ostrożnym. Ja ćwiczeń brzucha w ciąży się nie boje bo mam już bardzo mocne, bardziej obawiam się ćwiczeń dynamicznych (dużo skakania itp).
U mnie w klubie 2 instruktorki ćwiczył do 8 miesiąca :szok: Ćwiczyły WSZYSTKO. Aż dziwnie to wyglądało.
Z tego co wiem to w troszkę bardziej zaawansowanej ciąży nie wolno ćwiczyć prostych brzuszków (zastępuje się je skośnymi) no i oczywiście zakaz leżenia na brzuchu.

Anulka wypłacz się, wyżal. Każdy ma czasem zły dzień.

Bubbles chyba gorszy jest czas od owulacji do testu niż od @ do owu. Ale my będziemy Cię wspierać ;-)

Wow w 8 miesiącu??:szok: Podziwiam, chociaż uważam, że na tym etapie powinno się bardziej oszczędzać :)

Na pewno czekanie na owu jest dużo przyjemniejsze ze względu na przytulanki:-D

Mam nadzieję, że nie przeszkadza wam, że piszę taką czcionką? Łatwiej mi wtedy odnaleźć swoje posty, żeby od nich zacząć czytanie:)

Do góry