reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
No teraz pasteryzuję sobie....

o o modzie rozmowa ;D moja babcia oglądała ,ale przestała teraz ogląda brazylijskie seriale za to , natomiast moja teściowa chyba do tej pory modę ogląda nie wiem w sumie bo rzadziej teraz tam bywam , pamiętam ,że jak kiedyś w piątki jeździliśmy do nich to oglądała i zawsze komentowała jakie piękne kobiety tam występują.
Ja oglądam sobie M jak Miłość , Ranczo - powtórki na tvp seriale i czasem Na dobre i na złe - wczoraj było.

blueberrry- mówisz ,że Ciebie zarażam ;) no ja mam dobrze z tym ,że mam teściów na wsi i teść zawsze nam pakuje warzywa we worki , ziemniaki mamy od nich też , jak jest sezon na ogórki to wkładam ogórki i w tym roku nawet pyliłam ogórki u nich , mam różne przepisy , na ogórki w carry, ogórki w chili, sałatki ogórkowe , pikle z musztardą, konserwowe i kiszone i nawet na ogórki z papryką, robię też przeciery pomidorowe na zupy , zaopatruję się u rolnika gdzie żona kuzyna pracuje w sezonie i tam jest kilogram za 1 zł , jest całe podwórko zawsze skrzynek i można sobie chodzić i wybierać, no i teraz jest sezon na buraki więc włożyłam ,no i te grzyby mąż mi je znosi non stop , ja zaraziłam się manią przetworową od szwagierki , ją to normalnie podziwiam po prostu , ma troje dzieci , jej mąż w delegacjach ,a ona ma wiecznie całą spiżarnię zastawioną słoikami przeróżnymi , jedyne czego nigdy nie robiłam to dżemy i kompoty ,a w tym roku się uparłam na przetwory szczególnie bo muszę mieć zapasy jak już zajdę i sobie przynosić z piwnicy i zajadać moje ulubione warzywka , zdrowe nie pryskane itd.

Anulka- fajnego sms-a wysłałaś ;p coś czuję ,że będą gody jak wróci ;) ja pamiętam jak z moim się nieraz kłóciliśmy o tzw pierdoły ,a potem pioruny były i trzaskanie drzwiami , raz trzasłam tak ,że szyba popękała , odkąd zaczęłam brać leki psychotropowe to się wyciszyliśmy oboje , a teraz odstawiłam i już czasem były zgrzyty ,ale dziś moja mama powiedziała mi ,że coś dawno się nie kłóciliśmy , i faktycznie od początku września zero zgrzytów aż dziwne bo ja jestem nerwus i zazdrośnica ogólnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kobietka22 - świetny pomysł, naprawdę świetny z tymi przetworami. No i nie powiem bo zazdroszczę Ci takiego dostępu do warzyw. Ja tutaj co jedynie w sklepie mogę kupować i przerabiać, ale może mojego w sobotę wyciągnę na rynek, bo tylko tam mogę kupic warzyw od groma za tańsze poeniądze. Zobaczymy, cos pokombinuje. A co do ogórków, to bardzo dużo zakisiłam i w carry zrobiłam, plus miałam pomoc teściowej. ;) i super że mnie zarażasz, bo nie ma to jak dobre pomysły które dają pozytywną energię plus przyjemność w późniejszym jedzeniu. ;)

no i moje słoiki mnie w jajo zrobiły bo się leje z nich i muszę iść do piwnicy po inne nakrętki , a było tak pięknie , teraz poczekam na męża niech porządnie dokręci bo może ja nie mam tyle siły co on.I od nowa muszę je gotować ehhh.
blueberrry- cieszę się ,że Cię motywuję to przetwórstwa domowego ;) miło ,że na coś się przydałam.

Ritta - no to ja też zapewne poczekam, bo skoro tak długo trwa wysyłka to podejrzewam, że robi max 2-3 rundy na pocztę w tygodniu. Ja dziś kupiłam 11 sztuk :) Jeszcze raz dziękuję Ci za linka :tak: Powiedziałam mojemu, że nawet jak on mnie rzuci :D to sprzedam z zyskiem więc dobry biznes haha. Albo będę sprzedawać pozytywne testy jak się uda - słyszałyście o tej chorej (moim zdaniem) modzie? Paranoja!:eek:

Smiejcie sie smiejcie ale jest sam sobie winien bo sam walnal niedawjo ze jak chce to slub wezmiemy...tyle ze narazie nie loze hyc inny jak tylko cywil...a on od razu ze ze 3 lata zejdzie to ja ku ze wiecej moze nawet bo roznie jest z tymi koscielnymi...

Ogolnie po tym piwie to zygac mi sie chce:/
A nie bedzie pewnie godzenia tylko awantura ze wypilam. Jak wyczuje o i tak...

inis - ja słyszałam , koleżanka mi podała linka to takiej aukcji gdzie można kupić pozytywny test :eek: nie wiem po co i na co to komu, moja mama ogląda rodzinkę.pl i tam było w którymś odcinku , jak jeden z synów zrobił kawał ojcu wspólnie z matką , położyli taki test w łazience ,a ojciec wpadł w panikę i poleciał do żony ,a tam ona i ten syn się rechotali , jeszcze w tv propagują takie coś , przecież w taki sposób np mogą kobiety oszukiwać swoich partnerów np i wprowadzać w błąd jak np będą chciały przez to coś osiągnąć nie rozumiem po co ktoś to w ogóle wymyślił.

Anulka- ja jak mojemu wypiję piwo to raz ,że ma policzone ,a dwa ,że już jak się ze mną wita to czuje, a ja mam znowu sposób na niego jak coś przeczuwam ,że chlapnął sobie to wołam buzi od niego ,a jak nie chce dać to już wiem ,że pił , nie lubię jak się chowa z teściem i szwagrem po kątach z alkoholem czasem, niech usiądą lepiej jak ludzie przy stole i coś jedzą ,a nie pociągają na głodnego , mój mąż raz tylko był na prawdę pijany , jak jeszcze byliśmy parą to mi się spił i mu powiedziałam ,że ma pić z głową bo ja go nie będę rozbierać i nadstawiać mu miski co trochę przez pół nocy i od tamtej pory mam spokój, ogólnie mój tata dużo pił i często się zalewał w trupa i może dlatego mam takie uprzedzenie.

inis - słyszałam o sprzedawaniu pozytywnych testów na allegro. Chore ! Ale ktoś to kupuje tylko po co ???
Testy kupiłam we wtorek wieczorem. Zapłaciłam przez PayU więc wpłatę miał od razu na koncie. Na aukcji miał uwagę, że wysyła w ciągu 24h od otrzymania wpłaty. Byłam pewna że wyśle je w środę. Jestem zła :wściekła/y:

kobietka ja uważam, że problem jest w tych co kupują a nie co sprzedają "jest popyt jest podaż"

Ostatnia edycja:
Kobietka chyba wiem co czujesz moj ojciec tez lubi i nawet teraz...
Doszlo do tego ze prawko mu zabrali a mial na wszystko...jest zalamany ale alko nie odmowi: (

A mojego nie raz ratowalam dopuki palca malo mi nie zlamal choc kto wie 4 tyg nie ruszalam nin...impreza,w pracy kieliszek za kieliszkiem stoi i nagle bam na plecy a ja glupia pierwsze co mysle lapie i co z tego mialam:) kontuzje

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry